Mødre, genkend 4 årsager til blodige KAPITEL i babyer

Jakarta - Fandt du blod i din babys afføring, da du skiftede ble? Enhver mor ville blive bekymret, når hun så sin baby bløde. Dette kan være et tegn på et sundhedsproblem hos barnet, så moderen skal kende årsagen.

Ved at kende årsagen kan behandlingen udføres i henhold til de oplevede forhold. Der er dog mange ting, der kan forårsage blodig afføring hos babyer. Vil du vide, hvad der forårsager det? Kom nu, se følgende diskussion!

Læs også: Gravide kvinder oplever blodige KAPITEL, er det farligt?

Forskellige årsager til blodige KAPITEL i babyer

Det er meget vigtigt at være opmærksom på farven på din babys afføring hver dag. På den måde kan moderen kende den helbredstilstand og de ændringer, der sker hos barnet. Hvis du finder en rød farve i din babys afføring, så prøv ikke at gå i panik. Husk, hvad barnet spiser.

For eksempel, hvis din baby spiser dragefrugt, tomater eller andre røde fødevarer, kan det være årsagen til den røde eller lilla farve på barnets afføring. I denne tilstand behøver moderen ikke at bekymre sig. Bare skift babyens kost og observer farven på afføringen indtil næste dag.

Men hvis barnet ikke er færdig med at spise rød mad, og moderen har mistanke om, at det er en blodig afføring, skal du straks tage barnet til lægen. Du kan også bruge appen at spørge lægen via chat, om tilstanden af ​​barnets blodige afføring.

Generelt er følgende mulige årsager til blodig afføring, som babyer oplever:

1.Fissure Ani

Analfissur opstår, når der er en rift i slimhinden i barnets analkanal. Denne tilstand opstår generelt, når barnets afføring er for stor og hård, hvilket får slimhinden i anus til at rive. Som følge heraf kan der komme blod, når babyen får afføring.

Hvis årsagen til blodig afføring hos babyer er en analfissur, vil lægen normalt ordinere en salve for at fremskynde helingen. Som hjemmebehandling kan mødre give mere vand og fiberrige fødevarer til babyer.

Læs også: Det menes, at sport kan starte en afføring, hvordan kommer det?

2. Fødevareallergier

Babyer kan være allergiske over for enhver mad. Tja, allergiske reaktioner, der kan opleves, er også som regel i form af betændelse i tarmene. Dette bliver så årsagen til blodig afføring hos spædbørn. Så mødre skal være mere opmærksomme på den mad, der gives til barnet, og de allergiske reaktioner, der opstår.

3.Infektioner og lidelser i tarmene

Tag et kig, om den blodige afføring, som barnet oplever, er ledsaget af diarré eller ej. Hvis det er tilfældet, kan det være et tegn på infektion eller tarmobstruktion. Nogle typer bakterier, der kan forårsage infektioner i barnets tarme, er: E coli , Shigella , Salmonella , og Campylobacter .

Hvis barnet har blodig afføring med diarré, skal du sørge for, at barnet får nok modermælk eller masser af vand for at undgå dehydrering. Hvis symptomerne ikke forbedres, barnet har feber eller tegn på dehydrering, skal du straks tage ham til lægen til behandling.

Læs også: Disse er kendetegnene ved normal afføring hos børn for at kende deres helbredstilstand

4. Amning fra en blødende brystvorte

I nogle tilfælde kan der opstå blodig afføring, fordi barnet dier fra moderens blødende brystvorte. Derefter kommer blodet ind i barnets fordøjelsessystem og får barnet til at bløde. Hvis dette er årsagen, er denne tilstand ikke farlig. Mor behøver kun at lave behandling for at helbrede blødende brystvorter.

Det er nogle ting, der kan være årsagen til blodig afføring hos babyer. For at finde ud af den nøjagtige årsag til den tilstand, barnet oplever, bør du konsultere en læge. På den måde kan den rette behandling udføres for at overvinde denne tilstand.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Analfissur.
Fair View. Tilgået i 2021. Bakteriel diarré.
Meget godt Familie. Tilgået 2021. Råd til Blood in Baby's Stool.
Graviditet Fødsel og Baby. Tilgået i 2021. Overudbud af brystmælk.
Seattle Børn. Tilgået i 2021. Afføring-blod ind.