Kan søvnløshed helbredes fuldstændigt?

, Jakarta – Selvfølgelig er dette spørgsmål et spørgsmålstegn for alle søvnløse. Kan søvnløshed helbredes fuldstændigt? Den gode nyhed er, at de fleste tilfælde af søvnløshed kan kureres med ændringer, du selv kan foretage.

Faktisk kan du fuldstændig helbrede søvnløshed ved at tage fat på den underliggende årsag og lave simple ændringer i dine daglige vaner og soveværelse. Mere information om søvnløshed kan læses her!

At kende søvnløshed til håndtering

Søvnløshed er en almindelig søvnforstyrrelse. Periodiske søvnbesvær er også kendt som akut søvnløshed. Tilstanden kan vare i dage eller uger og opstår ofte i perioder med stress eller livsændringer.

Besvær med at falde i søvn eller forblive i søvn mere end tre nætter om ugen i tre måneder eller mere betragtes som kronisk søvnløshed. Nå, kronisk søvnløshed kan forårsage symptomer om natten såvel som om dagen og kan forstyrre daglige aktiviteter.

Læs også: Angst gør søvnløshed, hvordan kan man overvinde det?

Symptomer på kronisk søvnløshed omfatter:

  • Søvnbesvær.
  • Vågnede hele natten.
  • Problemer med at falde i søvn eller problemer med at falde i søvn igen.
  • Vågnede for tidligt.
  • Døsighed eller svimmelhed i løbet af dagen.
  • Føler mig ikke udhvilet efter at være vågnet fra en nats søvn.
  • Let at blive vred.
  • Lave om humør , som at føle sig deprimeret.
  • Besvær med at koncentrere sig.
  • Problemer med hukommelsen.

Læs også: Søvnløshed? 6 måder at overvinde søvnløshed Dette er et forsøg værd

Identificer årsagerne til søvnløshed

For at helbrede søvnløshed fuldstændigt, skal du identificere, hvad der forårsager det. Identifikation af søvnløshed kan begynde med:

1. Er du meget stresset?

2. Er du deprimeret? Føler du dig følelsesmæssigt flad eller håbløs?

3. Kæmper du med følelser af kronisk angst eller bekymring?

4. Har du for nylig haft en traumatisk oplevelse?

5. Tager du medicin, der kan påvirke søvnen?

6. Har du nogle helbredsproblemer, der forstyrrer din søvn?

7. Er dit soveværelse stille og behageligt?

8. Forsøger du at gå i seng og vågne på samme tid hver dag?

Nogle gange varer søvnløshed kun et par dage og går over af sig selv, især hvis problemet, der udløste det, er uklart og midlertidigt. Det er for eksempel stressen ved en kommende præsentation, et smertefuldt brud eller jetlag . På andre tidspunkter kan søvnløshed være svær at forsvinde.

Angst, stress og depression er nogle af de mest almindelige årsager til kronisk søvnløshed. Søvnbesvær kan også forværre symptomer, stress og depression. Andre årsager til følelsesmæssig og psykologisk smerte, herunder tristhed, bipolar lidelse og traumer, kan udløse langvarig søvnløshed.

Læs også: 5 måder at overvinde vanen med at vågne op midt om natten

Behandling af dette underliggende problem er meget vigtigt for at håndtere søvnløshed. Mange medicinske tilstande og sygdomme kan forårsage søvnløshed, herunder astma, allergier, Parkinsons sygdom, hyperthyroidisme, sure opstød, nyresygdomme og kræft.

Kroniske smerter er også en almindelig årsag til søvnløshed. Mange receptpligtige medicin kan forstyrre søvnen, herunder antidepressiva, ADHD-stimulerende midler, kortikosteroider, skjoldbruskkirtelhormoner, medicin for højt blodtryk og nogle præventionsmidler.

Hvordan man overvinder søvnløshed

Helbredelse af søvnløshed kan gøres på flere måder afhængigt af, hvad der er årsagen.

Kognitiv adfærdsterapi (CBT)

Forskning har vist, at CBT er lige så effektivt eller mere effektivt end sovemedicin til behandling af kronisk søvnløshed. CBT gøres ved at vænne sig til at implementere gode søvnmønstre, mens man ændrer overbevisninger om sund søvn og adfærd, der forstyrrer sunde søvnmønstre.

Nogle CBT-strategier, der specifikt fokuserer på søvnløshed inkluderer:

1. Kognitiv teknik

Du kan bruge en dagbog til at skrive dine bekymringer ned før sengetid for at hjælpe dig med at få en god nats søvn. Ved at skrive en journal udtrykker du de følelser, der tynger dig, så dit sind bliver mere rummeligt.

2. Søvnbegrænsning

Denne terapi indebærer at begrænse mængden af ​​tid tilbragt i sengen, herunder at undgå lur. Målet er at få dig til at føle dig træt om natten og gå direkte i seng.

3. Afspændingsteknikker

Åndedrætsøvelser, yoga, meditation og andre afspændingsteknikker kan bruges til at reducere muskelspændinger og kontrollere din vejrtrækning og puls og derved hjælpe dig med at slappe mere af.

Mere information om søvnløshed og behandling heraf kan anmodes via . Skal du købe medicin uden at skulle forlade huset, kan du også gå gennem Helsebutikken kl .

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Hvad er kronisk søvnløshed, og hvordan behandles det?
Meget godt helbred. Fået adgang i 2021. Forsvinder søvnløshed nogensinde? Overvej årsagerne og hvordan man stopper det.
Hjælpevejledning. Tilgået i 2021. Søvnløshed.