Er det rigtigt, at unge gravide risikerer at få hyperemesis gravidarum?

, Jakarta - Morgen kvalme Det forekommer normalt hos kvinder i den første måned af graviditeten. Denne kvalmetilstand forsvinder normalt i den tredje eller fjerde måned af graviditeten. Gravide kvinder, der har kvalme om morgenen, kan opleve træthed og et let appetitløshed. Som følge heraf kan de have svært ved at udføre daglige aktiviteter.

Tilstanden med ekstrem kvalme og opkastning omtales ikke længere som morgen kvalme generelt, men kaldes hyperemesis gravidarum. Hyperemesis gravidarum kan endda forårsage, at gravide kvinder bliver dehydrerede på grund af kvalme og opkastninger, der forekommer kontinuerligt.

Læs også: 5 symptomer på Hyperemesis Gravidarum at passe på

Årsager til Hyperemesis Gravidarum

Hyperemesis gravidarum menes at være forårsaget af øgede niveauer af serumhormoner HCG (humant choriongonadotropin) og østrogen. Imidlertid kan ekstrem kvalme og opkastning under graviditet også indikere flerfoldsgraviditeter eller en hydatidiform muldvarp (unormal vækst af væv).

Det første trimester af graviditeten er i høj risiko for at opleve denne tilstand. Ud over den første måned af graviditeten kan flere risikofaktorer såsom familiehistorie, overvægt og at være gravid for første gang også udløse hyperemesis gravidarum.

Symptomer på Hyperemesis Gravidarum

Symptomer på hyperemesis gravidarum ligner morgen kvalme men værre. Tegn og symptomer omfatter:

  • Oplever at kaste op mere end 3-4 gange om dagen.

  • Vægttab op til 4,5 kg på grund af opkastning.

  • Føl dig svimmel.

  • Oplever alvorlig dehydrering.

Læs også: 9 Komplikationer af Hyperemesis Gravidarum hos gravide kvinder

Udover ovenstående symptomer har hyperemesis gravidarum også en sværhedsgrad, som er opdelt i tre 3 niveauer, nemlig:

  • Grad 1 : Oplever kontinuerlig opkastning, så der ikke kan komme mad ind i 24 timer. Derudover begynder gravide også at føle sig svage.

  • Grad 2 : På dette stadium bliver tegn på dehydrering mere synlige, såsom svaghed, indsunkne øjne, lavere blodtryk og nedsat urinproduktion.

  • Grad 3 : På dette stadie er den gravides tilstand forværret til det punkt, at den mister bevidstheden til koma. Denne tilstand skal behandles med det samme for at undgå interferens med dannelsen af ​​hjernen og leveren i fosteret.

Hyperemesis Gravidarum Behandling

Behandling af hyperemesis gravidarum afhænger af sværhedsgraden af ​​de symptomer, som den gravide kvinde oplever. Din læge kan anbefale naturlige metoder til forebyggelse af kvalme, såsom at tage vitamin B6 eller ingefær. Gravide kvinder kan også prøve at spise mindre måltider med mindre portioner, men spis dem regelmæssigt. Glem ikke at drikke masser af væske for at forblive hydreret.

I alvorlige tilfælde kan moderen kræve hospitalsindlæggelse. Dette skyldes, at gravide kvinder, der ikke er i stand til at sluge mad og drikke på grund af kvalme eller opkastning, skal få væske intravenøst ​​eller gennem en IV.

Behandling er påkrævet, når opkastning er en trussel mod kvinden eller fosteret. De mest almindeligt anvendte lægemidler mod kvalme er: promethazin og meclizine . Dette lægemiddel kan gives gennem en IV eller som et stikpille.

Læs også: Er der en måde at forhindre hyperemesis gravidarum på?

Indtagelse af lægemidler under graviditet har potentiale til at forårsage føtale helbredsproblemer. I tilfælde af svær hyperemesis gravidarum er moderens dehydrering dog mere truende end nogen anden risiko. Tal med din læge om de risici, der er forbundet med enhver behandlingsmetoder.

Mor kan tale med fødselslægen i ansøgningen . Brug funktioner Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!