Hvad skal du undgå, når du har ondt i halsen?

"Når du har halsbetændelse, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Ikke uden grund er dette vigtigt at gøre, for at symptomerne på sygdommen ikke forværres, og helingen kan ske hurtigere. At undgå visse typer mad, rygning og at være i luft, der er for tør er ting, der bør undgås."

, Jakarta – Ondt i halsen kan få patienter til at føle sig utilpas, smertefuld, endda svære at sluge mad eller drikke. Under svære forhold kan dette forstyrre daglige aktiviteter for at påvirke kroppens generelle sundhedstilstand, for eksempel forårsage dehydrering på grund af manglende vandindtag.

Alligevel vil symptomerne på denne sygdom normalt aftage inden for et par dage eller uger. Halsbetændelse kræver normalt ikke særlig behandling. Der er dog nogle ting, man bør undgå, når man har ondt i halsen. På den måde kan symptomerne på smerter og kløe i halsområdet hurtigt forsvinde og vende tilbage til normalen.

Læs også: 7 effektive måder at overvinde ondt i halsen

Ondt i halsen, undgå disse ting

Ondt i halsen er sjældent farligt eller kræver særlig behandling. Generelt vil symptomerne aftage og forsvinde kun med egenomsorg i hjemmet. Alligevel betyder det ikke, at denne betingelse kan ignoreres. Når man oplever betændelse, er der flere ting, der skal undgås for at komme sig hurtigt, herunder:

1. Fed mad

Når du oplever denne sygdom, er det tilrådeligt at undgå visse typer mad, hvoraf den ene er fed mad. Årsagen er, at denne type mad kan forværre symptomerne på betændelse og gøre det svært for kroppen at fordøje.

2. Krydret og sur mad

Faktisk kan den type mad og drikke, der indtages, forværre symptomerne på betændelse. Ud over fed mad skal du undgå at indtage krydret og sur mad, når du har ondt i halsen. Spis i stedet sund og ernæringsmæssigt afbalanceret mad, så kroppens helbred hurtigt kommer sig.

Læs også: Kend 6 almindelige årsager til ondt i halsen

3. Tør luft

Undgå luft, der er for tør, bør også gøres. Undgå også at være for længe i et rum med aircondition. At holde luften fugtig kan hjælpe med at vaske slim og væsker væk, som kan have opbygget sig på grund af betændelse.

4. Rygning

Rygning kan gøre betændelse værre. Derfor bør du undgå rygning eller udsættelse for cigaretrøg, når du har halsbetændelse. Rygestop kan hjælpe med at fremskynde helingen af ​​betændelse.

5. Skrig

Den næste ting at undgå er overdreven brug af stemmebåndene. Dette kan få symptomerne til at forværre og gøre helingsprocessen langsommere. For at ondt i halsen kan hele hurtigt, anbefales det ikke at larme for meget eller endda råbe.

Udover de ting, der skal undgås, er der også nogle ting, som anbefales at gøre, så betændelsen straks kan aftage. Når du oplever denne tilstand, er det tilrådeligt at få nok hvile. Derfor er et stærkt immunsystem nødvendigt for at bekæmpe årsagerne til betændelse. Prøv desuden altid at spise sund mad og drikke vand, selvom det føles lidt ubehageligt.

For at gøre det nemmere kan du spise fødevarer, der har en blød konsistens eller fødevarer, der er blevet moset. På den måde behøver halsen og andre fordøjelsesorganer ikke at arbejde for hårdt, hvilket faktisk kan gøre symptomerne værre.

Læs også: Uden stoffer er det sådan, man kan overvinde ondt i halsen

Hvis symptomerne på denne sygdom fortsætter og har brug for en læges råd, kan du bruge applikationen til at tale med en læge. Fortæl de klager, du oplever, og spørg eksperterne om ondt i halsen. Det er nemmere at kontakte lægen via Videoer/Taleopkald eller Snak. Kom nu, HentAnsøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2021. Fødevarer, der skal undgås ved ondt i halsen.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Eftermiddagshals.
NHS UK. Tilgået i 2021. Eftermiddagshals.