Forældre har brug for at kende barnets tandbyld

Jakarta - Tandproblemer hos børn er ikke kun et problem med plak, sorte pletter eller tandkaries (tilstanden af ​​udseendet af huller i tænderne). Eksperter siger, at selv småbørn kan udvikle en tandbyld, en sygdom, hvor der ophobes pus i tanden på grund af infektion. Så for at børn undgår denne sygdom, lad os stifte bekendtskab med tandbylder hos børn.

Der er typer

Ifølge eksperter er en tandbyld en tilstand, hvor der dannes en pusfyldt sæk eller klump på tanden, som normalt optræder i spidsen af ​​tandroden. Synderen bag denne sygdom er normalt forårsaget af en bakteriel infektion. Nå, denne bakterielle infektion forekommer for det meste hos mennesker med dårlig tandhygiejne og sundhed. Derfor skal mødre være flittige til at invitere deres små til at holde deres tænder rene.

Læs også: Dette er udviklingen af ​​børns tænder, der vokser efter alder

Hvad du behøver at vide, det pus, der samler sig i denne klump, vil med tiden forårsage smerte, selv smerten kan øges gradvist. Nå, selve denne tandbyld er opdelt i tre typer, nemlig:

- Parodontal byld. Denne tilstand starter fra strukturen af ​​det understøttende knoglevæv omkring tænderne.

- Periapikal byld. Denne entands byld opstår, når pus samler sig ved roden af ​​tanden.

- Gingival byld. Forekommer i tandkødsvæv og har ingen indvirkning på tænder eller tandkødsbånd.

Læs også: Ideel alder for børn at gå til tandlægen

Vær opmærksom på symptomerne

Der er forskellige tilstande, der kan signalere symptomerne på en tandbyld. For eksempel feber, hævelse af ansigt eller kinder og følsomhed over for varme eller kolde temperaturer. I nogle tilfælde kan en tandbyld også give rødme i mund og ansigt.

Men hvis tilstanden bliver værre, kan en tandbyld hos børn forårsage alvorlige og dunkende smerter i tanden. Faktisk kan det sprede sig til kæbeben, nakke eller ører.

Så hvis byldklumpen er gået i stykker, er det muligt, at der kommer en dårlig lugt fra barnets mund, og der kommer en salt væske i munden. Endelig kan symptomerne på en tandbyld også karakteriseres ved hævede lymfeknuder under kæben eller halsen.

Læs også: Tips til at vælge en tandbørste til børn

Årsager til tandbyld

Eksperter siger, at de fleste af disse tandbylder stammer fra komplikationer af dentale og orale infektioner. Denne infektion skyldes, at dårlige bakterier, der lever i plak, vil inficere og finde en måde at angribe tænderne på. Hvad kan så forårsage tandbyld hos børn?

Ifølge eksperter er der mindst fire ting, du bør være opmærksom på, nemlig:

- Dårlig hygiejne og tandsundhed hos børn. Børn, der ikke passer på eller holder deres tænder og tandkød rene, vil være i fare for tandproblemer. Nå, i dette tilfælde, herunder en tand byld. Tro mig, tilstanden af ​​tænder og tandkød, der ikke er rene, kan forårsage mange problemer for kroppens sundhed.

- Medicinske procedurer. Gum bylder kan være forårsaget af tandkirurgi eller andre medicinske procedurer på tænder og tandkød. Årsagen, denne operation kan forårsage dannelse af huller i tandkødet.

- Sød mad og drikkevarer. Søde fødevarer og drikkevarer her er fødevarer, der indeholder højt sukker. Begge kan give huller i tænderne, som i sidste ende kan udvikle sig til en tandbyld.

- Narkotika. Eksperter siger, at brugen af ​​antibiotika til paradentose (en tandkødsinfektion, der beskadiger det bløde væv i knoglerne, der understøtter tænderne), kan også skjule symptomerne på en byld. I nogle tilfælde er der tidspunkter, hvor tandkødsskader kan føre til en tandkødsbyld, selvom du ikke har paradentose.

Har dit lille barn helbredsproblemer med sine tænder og mund? Ingen grund til panik, mor kan spørge lægen direkte gennem applikationen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!