Genkend symptomerne og hvordan man overvinder fisk og skaldyrsallergier

, Jakarta - Allergier er en reaktion fra kroppens immunsystem på tropomyosin, som er en type protein, der er rigeligt i skaldyr . Antistofferne udløser derefter frigivelsen af ​​kemikalier såsom histamin for at modangribe tropomyosin. Denne reaktion forårsager allergiske symptomer, som, hvis de ikke behandles, kan være livstruende. Tropomyosin findes i mange fisk og skaldyr såsom rejer, hummer, østers, krabber eller muslinger. Her er symptomerne og hvordan man håndterer dem!

Kend typen af ​​allergi

Der er ikke kun én fødevareallergi. Faktisk er medicinsk fødevareallergi opdelt i tre typer, nemlig immunoglobulin E, ikke-immunoglobulin E og en kombination af de to allergier.

  • Immunoglobulin E

Allergier forårsaget af produktionen af ​​disse antistoffer er en almindelig type fødevareallergi, og symptomer vil opstå kort efter indtagelse af maden. Generelt er allergisymptomer ved denne type allergi røde og kløende udslæt på huden med en udslætsstruktur, der vises på hudens overflade.

  • Ikke-immunoglobulin E

Dette er en type fødevareallergi, der udløses af andre antistofstoffer end immunglobulin E, og symptomerne viser sig normalt længere eller kan være timer efter at have spist visse fødevarer. Symptomer vises rødt udslæt på huden, der ser mere vagt ud og ikke vises på overfladen af ​​huden.

Fordi det er mere subtilt, er symptomerne på denne allergi svære at skelne og betragtes som ikke-allergiske reaktioner. Af denne grund er det nødvendigt at være opmærksom på karakteristika ved andre symptomer såsom rødme af kønsorganerne og anus, fordøjelsesbesvær, forstoppelse, halsbrand, øget afføring, slim eller blod i afføringen og bleg hud.

  • Kombination af immunglobulin E og ikke-immunoglobulin E

Mennesker med denne type fødevareallergi vil opleve en kombination af allergisymptomer fra de to typer allergier. Hvis du har en alvorlig nok allergi, er åndenød et almindeligt symptom.

Forebyggelse og behandling af skaldyrsallergi

Faktisk er der ingen behandling for allergier, såsom fisk og skaldyrsallergi. Den bedste måde du kan gøre er at undgå at indtage fødevarer lavet af skaldyr . Det gælder også, hvis fisk og skaldyr kun bruges som en blanding af bouillon eller sauce.

Hvad angår behandlingen, bruger læger generelt to typer lægemidler. For det første antihistaminer til at lindre milde allergiske reaktioner. Men husk, du skal først diskutere brugen af ​​dette lægemiddel med din læge, fordi der er flere typer antihistaminer, der ikke er egnede til en persons tilstand.

Den anden type er et lægemiddel, der indeholder adrenalin. Adrenalin vil være i stand til at overvinde åndedrætsbesvær ved at udvide dine luftveje og overvinde chok ved at øge blodtrykket. Med højere blodtryk vil din krop have mulighed for at udstøde allergener hurtigere.

Nå, hvis du føler, at du er allergisk over for fisk og skaldyr og har spørgsmål om allergi, så lad os spørge en læge eller specialist ved hjælp af applikationen ! Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Kvalme efter at have spist, hvorfor?
  • Er det rigtigt, at fødevareallergier kan lure hele livet?
  • Den rigtige måde at håndtere fødevareallergier hos småbørn