Har du tyktarmskræft, her er symptomerne

Jakarta - Tyktarmskræft, også kendt som tyktarmskræft, er en type ondartet tumor, der får patienter til at have blodig afføring (BAB). Selvom den nøjagtige årsag ikke er kendt, mistænkes en mangel på livsstil, såsom ikke at kunne lide at spise fibre, sjældent motion, rygevaner, for at være en udløser for tyktarmskræft.

Læs også: 5 faktorer, der udløser tyktarmskræft

Kend symptomerne på tyktarmskræft

Tyktarmskræft begynder med væksten af ​​godartede celler, der danner polypper. Denne tilstand giver ikke symptomer, så det er svært at opdage tidligt. Men når cellerne bliver ondartede, er følgende symptomer på tyktarmskræft, du skal være opmærksom på:

  • I de tidlige stadier Symptomerne omfatter diarré eller forstoppelse, flatulens, kramper, ændringer i afføringens form og farve og blodig afføring.

  • På et fremskredent stadium : I form af træthed, hyppige ufuldstændige afføringer, ændringer i afføringens form og drastisk vægttab.

  • På det metastatiske stadium eller kræften har spredt sig til andre dele af kroppen. Symptomerne omfatter gulsot (gulsot), sløret syn, hævelse af arme og ben, hovedpine, brækkede knogler og åndenød.

Derfor anbefales det, at du går til lægen, hvis du oplever tilbagevendende diarré eller forstoppelse, ændrer form og farve på din afføring, ofte føler, at dine afføringer er ufuldstændige, og dine afføringer er blodige. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på et sygehus tæt på dit domicil her. Årsagen er, at overlevelseschancen for mennesker med tidligt stadie af tyktarmskræft er større, end når kræften først opdages i de sene stadier.

Læs også: Ignorer det ikke, tyktarmskræft forfølger også børn

Sådan forebygger du tyktarmskræft

Mennesker med tyktarmskræft har en chance for at komme sig over sygdommen, så længe de følger den behandling, lægen har foreskrevet. Disse omfatter kirurgi, kemoterapi, strålebehandling og målrettet lægemiddelbehandling.

Behandlingen tilpasses efter sygdommens sværhedsgrad. Alligevel er det bedre for dig at forebygge tyktarmskræft i stedet for allerede at opleve det. Så hvordan forebygger man tyktarmskræft?

  • Begræns forbruget af fødevarer med højt fedt, kalorier og protein. I stedet opfordres du til at øge forbruget af fødekilder med fiber, calcium og folinsyre. Tilskud af vitamin E og E anbefales også.

  • Hold din vægt for at forblive ideel. Hvis du allerede har overvægt (overvægt eller fedme), rådes du til at have en sund kost med regelmæssig motion og sund kost.

  • Undgå at ryge. Hvis du er aktiv ryger og har svært ved at holde op, så tøv ikke med at tale med din læge for at få hjælp.

  • Udfør tidlig påvisning af tyktarmskræft med okkulte blodprøver. Personer over 40 år anbefales.

Læs også: 9 typer test til bekræftelse af tyktarmskræftdiagnose

Det er symptomerne på tyktarmskræft, som du har brug for at kende. Hvis du har klager, der ligner symptomer på tyktarmskræft, så tøv ikke med at tale med en specialist. Du kan også spørge og svare lægen med Hent Ansøgning via Spørg en læge-funktionen.