Glomerulonefritis kan forårsage hævelse i ansigtet

, Jakarta – Glomerulonefritis er en gruppe af sygdomme, der skader den del af nyren, der filtrerer blodet (glomeruli). Denne tilstand er også kendt som nefritis eller nefrotisk syndrom. Ved skader kan nyrerne ikke komme af med affald og ekstra væske i kroppen. Hvis sygdommen skrider frem, kan nyrerne holde helt op med at fungere, hvilket resulterer i nyresvigt.

Glomerulonefritis kan forårsage problemer med vandladning og føre til hævelse i dele af kroppen, såsom ansigt og hænder. At tage den rigtige medicin samt ændringer i din kost og andre sundhedsvaner kan hjælpe med at håndtere denne tilstand.

Fakta om glomerulonefritis

Inde i nyren er kugler af små blodkar kaldet glomeruli. De er den del af nyren, der renser blodet og fjerner affald og ekstra væsker, der får kroppen til at udskille urin.

Læs også: Pas på nyresygdomme, når der opstår rygsmerter

Ved glomerulonefritis er glomeruli hævede og irriterede (betændte). Dette får glomeruli til at holde op med at fungere ordentligt, og blodceller og proteiner kan lække ind og ud gennem urinen. Når dette sker, kan væske også lække ud af blodkarrene ind i kropsvæv. Det forårsager hævelse i ansigt, mave, hænder og fødder.

Ud over hævelse i områder af kroppen og få mindre urin end normalt, kan glomerulonefritis også forårsage:

  1. Rød eller brun urin (hæmaturi).
  2. Skumagtig eller boblende urin (proteinuri).
  3. Højt blodtryk (hypertension).

Kronisk glomerulonefritis er, når symptomer kan udvikle sig langsomt over måneder eller år. Nogle mennesker viser muligvis ikke synlige symptomer. Læger kan finde denne tilstand, hvis de udføres rutinemæssige urinprøver eller blodprøver.

I nogle tilfælde kan kronisk glomerulonefritis forårsage mere nyreskade, endda nyresvigt. Symptomerne omfatter for meget eller for lidt vandladning, tab af appetit, kvalme og opkastning, vægttab, muskelkramper om natten, træthed, bleg hud, forhøjet blodtryk, hovedpine og hævelse.

Læs også: Disse 3 bevægelser kan lindre rygsmerter

Du kan bede din læge om mere information om glomerulonefritis gennem ansøgningen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Kan glomerulonefritis forebygges?

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Kidney.org , nævnte, at glomeruloneferitis kan behandles, når årsagen er kendt. Men god hygiejne, at praktisere sikker sex og undgå ulovlige stoffer kan gå langt i at forhindre virusinfektioner, såsom HIV og hepatitis, der kan forårsage denne sygdom.

Hvis du har en kronisk type glomerulonefritis, er det meget vigtigt at kontrollere dit blodtryk, da dette kan bremse nyreskaden. Din læge kan bede dig om at spise mindre protein. Du skal også konsultere en ernæringsekspert for at planlægge den rigtige kost.

Du kan få brug for medicin eller endda midlertidig behandling med en maskine for at fjerne ekstra væsker og kontrollere højt blodtryk og nyresvigt. Antibiotika bruges ikke til akut glomerulonephritis, men er ved at blive vigtige i behandlingen af ​​andre former for sygdommen forbundet med bakteriel infektion.

Hvis sygdommen bliver værre, kan du tage høje doser af lægemidler, der kan påvirke immunsystemet. Nogle gange vil læger udføre plasmaferese, som er en speciel proces med at filtrere blodet for at fjerne skadelige proteiner fra blodet.

Derefter blev andre anbefalinger eller appeller fremsat, såsom at spise mindre protein, salt og kalium, kontrollere blodtrykket, tage vanddrivende piller til behandling af hævelse og tage calciumtilskud.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Glomerulonephritis.
National Kidney Foundation. Tilgået 2020. Hvad er glomerulonefritis?