Første håndtering, når du oplever vertigo-angreb

, Jakarta – Vertigo er ikke som normal svimmelhed. En person, der oplever svimmelhed, føler generelt, at det omgivende miljø bevæger sig eller snurrer, mens det faktisk ikke er det. Vertigo er en af ​​de mest almindelige medicinske lidelser og opleves ofte af voksne. Når du oplever normal svimmelhed, kan du muligvis stadig fortsætte med dine aktiviteter.

Men for en person, der oplever svimmelhed, kan denne tilstand lamme den syges aktiviteter, fordi han føler, at han spinner. Vertigo kan ikke kun behandles med medicin, der er flere andre ting, du bør være opmærksom på, når du oplever svimmelhed.

Læs også: Vær forsigtig, disse 7 vaner kan udløse svimmelhed

Første håndtering, når du oplever svimmelhed

Vertigo kan være meget irriterende og forstyrre daglige aktiviteter. Hvis du ofte oplever svimmelhed, er her den første behandling, du kan gøre:

  • Vertigo kan opstå pludseligt. Når denne tilstand pludselig opstår, skal du straks sidde stille eller ligge ned.
  • Hvis du bliver svimmel, når du rejser dig, er det bedst at rejse dig langsomt. Vær opmærksom på muligt tab af balance, som kan resultere i fald og alvorlige skader.
  • Undgå pludselige positionsændringer. Hvis du skal gå, så brug en stok eller find et gelænder for at forhindre dig i at falde.
  • Når du føler dig tørstig, så bed en anden om at give dig noget at drikke
  • Undgå stærkt lys, lig stille med lukkede øjne i et mørkt rum for at forhindre svimmelhedsepisoder
  • Få nok søvn og undgå stress.

Årsager til, at nogen oplever svimmelhed

Der er to kategorier af vertigo, nemlig perifer og central vertigo. Perifer vertigo er normalt forårsaget af problemer i det indre øre eller den vestibulære nerve. Den vestibulære nerve er den nerve, der forbinder det indre øre med hjernen. Central vertigo opstår, når der er et problem i hjernen, især lillehjernen. Lillehjernen er den del af baghjernen, der styrer koordination af bevægelse og balance.

Læs også: Hvordan man behandler og genkender årsagen til svimmelhed

Omkring 93 procent af vertigo tilfælde er perifer vertigo. Perifer vertigo kan være forårsaget af en af ​​disse tilstande:

  • Benign paroxysmal positionel vertigo Vertigo er forårsaget af visse ændringer i hovedets stilling. Dette kan være forårsaget af calciumkrystaller, der flyder i øregangen, og som er halvcirkelformede.
  • Menières sygdom . Lidelser i det indre øre, der påvirker balance og hørelse.
  • Akut perifer vestibulopati . Betændelse i det indre øre, der forårsager pludselig vertigo.
  • Perilymfatisk fistel eller unormal kommunikation mellem mellemøret og det indre øre.
  • Kolesteatom erosion eller erosion forårsaget af en cyste i det indre øre.
  • Otosklerose eller unormal knoglevækst i mellemøret.

Central vertigo kan være forårsaget af et slagtilfælde, en tumor i lillehjernen, migræne eller andre årsager multipel sclerose . Hvis du ofte oplever svimmelhed og er bekymret for at have en af ​​ovenstående tilstande, bør du søge læge. Via app Du kan bestille tid hos lægen først, inden du går på hospitalet. Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Tips til at forhindre tilbagevendende svimmelhed

Hvis du har hyppige episoder af svimmelhed, så overvej disse tips:

  • Fjern genstande, der kan snuble dig, såsom tæpper og blotlagte elektriske ledninger. Brug skridsikre måtter på bade- og brusegulve og brug god belysning.
  • Undgå at køre bil eller betjene tunge maskiner, hvis du ofte oplever pludselig svimmelhed.
  • Undgå at bruge koffein, alkohol, salt og tobak. Overdreven brug af dette stof kan forværre tegn og symptomer på svimmelhed
  • Hvis svimmelhed er ledsaget af kvalme, så prøv at tage et håndkøbs-antihistamin (håndkøb). Imidlertid kan dette lægemiddel forårsage døsighed. Ikke-døsige antihistaminer er normalt ikke særlig effektive.
  • Hvis svimmelheden er forårsaget af overophedning eller dehydrering, skal du hvile et køligt sted og drikke vand eller sportsdrikke.

Læs også: Kan Vertigo sygdom helbredes fuldstændigt?

Hvis din vertigo er forårsaget af medicin, skal du tale med din læge om at stoppe eller reducere din dosis. Du kan også spørge om dette til lægen gennem ansøgningen .

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Vertigo og Vertigo-associerede lidelser.
WebMD. Tilgået 2020. Svimmelhedsbehandling.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Svimmelhed