Undgå skader, varm op før og efter dette løb

, Jakarta – Opvarmning før træning er ikke kun vigtigt for at forhindre skader, men kan også hjælpe med at forberede kroppen før træning. På den måde føler kroppen sig ikke "overrasket" og undgår forskellige forstyrrelser. Alle former for træning bør starte med en opvarmning, inklusive løb.

Løb er en sport, der er meget efterspurgt. Ikke kun fordi det er nemt at lave, har denne form for træning også en række sundhedsmæssige fordele. Før du dyrker denne sport, skal du sørge for at forberede dig fysisk og mentalt godt. En måde at forberede kroppen på er at varme op før og efter en løbetur. Så hvilken opvarmning kan man lave før man løber? Læs diskussionen nedenfor.

Læs også: Løbetips, så du ikke bliver træt

En slags opvarmning før løb

Opvarmning før og efter løb er vigtig. Inden løb udføres øvelsen for at kroppens kondition er bedre forberedt og for at undgå skader. Dette gøres også, for at blodgennemstrømningen i kroppen og vitale organer, såsom hjertet, langsomt kan følge med i de aktiviteter, der udføres. Dette er vigtigt for at forhindre, at kroppen føler sig "stresset" på grund af pludselig fysisk aktivitet.

Inden løb anbefales det at varme op i 5 til 10 minutter for at forberede kroppens muskler, især benmusklerne, så de ikke føles stive. Ikke kun før løb, opvarmning bør også ske efter fysisk aktivitet, kaldet nedkøling. Køling udføres for at forbedre kroppens fleksibilitet og muskelafkøling. Det kan også hjælpe med at genoprette normal blodgennemstrømning efter aktivitet.

Varm op inden du løber

  1. Hoftecirkel (Rund på hofterne)

Opvarmning med en cirkulær bevægelse i bækkenet er nyttig til at åbne musklerne i bækkenområdet. Dette gøres for at undgå mulig skade. Hoftecirkel Dette er vigtigt, fordi bækkenet er en del af kroppen, der kan opleve meget stress, når du løber. Gør denne opvarmning i stående stilling, og placer derefter dine hænder på taljen. Placer derefter dine ben åbne og begynd at lave cirkulære bevægelser i bækkenområdet i én retning. Gør denne bevægelse i 6 til 10 omgange, og skift derefter retningen på den omvendte rotation.

Læs også: Fordele ved morgenløb, som du skal kende

  1. Caif rejser (hæver kalve/Tistoer)

Denne type opvarmning er nyttig til at forberede dine lægmuskler før løb. På den måde kan risikoen for skader undgås. Gør denne opvarmning ved at stå på kanten af ​​trappen, indtil sålerne på de bagerste fødder hænger med kroppen fremad og ind. Bevæg derefter dine ben ved at hæve og sænke dine ben skiftevis, indtil du mærker sammentrækningen af ​​dine lægmuskler.

  1. Walking Lunges (Bøjer knæ)

Denne ene opvarmning tjener til at reducere muskelstivhed, især talje- og benmusklerne, så det er meget nyttigt at undgå skader ved løb. Alt du skal gøre er at bøje knæområdet så meget som 90 grader frem, indtil knæområdet næsten rører jorden. I den position skal du holde dig stille i et par sekunder og derefter straks vende tilbage til en stående stilling. Denne bevægelse skal udføres 10 gange.

Varm op efter løb

  1. Lårstræk

Sådan gør du, hold tæerne på dine fødder bagfra og løft dem langsomt, indtil de næsten rører dine balder. Udfør denne bevægelse ved at holde den i 15 sekunder. Gør denne bevægelse ved at bruge højre og venstre ben skiftevis.

  1. Hamstring stretch

Placer dig selv ved at stå med den ene fod foran den anden, og læg derefter dine hænder på bækkenet. Placer dit højre ben lige og din håndflade pegende, bøj ​​derefter dit venstre knæ, og din ryg skal være lige. Hold denne bevægelse i 15 sekunder.

Læs også: 5 fordele ved morgenløb for sundheden

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play.

Reference:
MayoClinic. Tilgået 2020. Aerob træning: Sådan varmes op og køles ned.
Meget veltilpas. Tilgået 2020. Opvarmning, nedkøling og udstrækning til løb.
TheGuardian. Tilgået 2020. Hvor lang tid skal man varme op til en løbetur.