Næringsstofindtag nødvendig for gravide kvinder, når de går ind i andet trimester

Jakarta – Ikke kun i første trimester, når graviditeten går ind i andet trimester, skal mødre være opmærksomme på indtaget af næringsstoffer, der kommer ind i moderens krop. I dette andet trimester har moderen faktisk stadig brug for god ernæring for fosterets vækst og udvikling i livmoderen.

Læs også: 7 Ændringer hos gravide kvinder i løbet af andet trimester

I andet trimester af graviditeten vil fosteret i livmoderen vokse hurtigere. Normalt i andet trimester af graviditeten er næsten alle babyens organer fuldt dannede.

Ernæringsbehovet i andet trimester er faktisk ikke meget anderledes end ernæringsbehovet i graviditetens første trimester. Følgende er det ernæringsmæssige indtag, som moderen har brug for til fosterudvikling i andet trimester:

1. Folinsyre

Ikke kun i første trimester er der stadig behov for folat i andet trimester. I andet trimester har mødre brug for 600 mikrogram folinsyre om dagen. Formålet med at fylde folinsyre under graviditeten er at undgå babyer født med skavanker.

Mange fødevarer, som mødre kan indtage for at opfylde behovene for folinsyre om dagen. Grønne grøntsager, citrusfrugter og nødder er nogle fødevarer, der indeholder masser af folinsyre, så de er meget gode at indtage i løbet af graviditetens andet trimester.

2. Omega 3 fedtsyrer

Disse næringsstoffer er nødvendige for at forbedre hjerne- og nerveudviklingen hos babyer. Ikke nok med det, vil mødet med indtaget af omega 3 fedtsyrer have en god indflydelse på udviklingen af ​​syn, hukommelse og sprogforståelse hos babyer, når de bliver født. Mødre kan indtage havfisk, valnødder og grøntsager for at opfylde de ernæringsmæssige behov for omega 3-fedtsyrer.

3. Strygejern

Gravide kvinders behov for jern er faktisk højere, når de nærmer sig fødslen. Jern tjener til at danne røde blodlegemer i barnet, mens det er i livmoderen. Gravide kvinder har brug for 35 milligram jern hver dag.

Mange fødevarer kan opfylde jernbehovet hos gravide kvinder i dette andet trimester. En af dem er rødt kød. Dog ikke kun rødt kød, der har højt jern. Der er også mange grøntsager, som mødre kan indtage for at dække deres jernbehov, såsom spinat, broccoli og sojabønner.

4. Calcium

I andet trimester er babyens vækst og udvikling ret hurtig. Især udviklingen og væksten af ​​barnets knogler i livmoderen. Normalt i andet trimester forekommer knogledannelse og komprimering hos babyen.

Behovet for calcium i andet trimester af gravide kvinder er 1.200 milligram om dagen. Mange fødevarer er en kilde til calcium, så det er meget godt indtaget af gravide kvinder. Nogle af dem er mælk, ost, yoghurt, grønne grøntsager, sojabønner, fisk og æg.

5. Kulhydrater

Kulhydrater er et af de næringsstoffer, som gravide kvinder har brug for i andet trimester. Kulhydrater bruges som en energikilde for kroppen hos gravide kvinder. I andet trimester af graviditeten mærker moderen flere og flere ændringer. Især i udviklingen af ​​en voksende baby.

Selvfølgelig har mødre brug for mere energi til daglige aktiviteter. Nogle sunde fødevarer, der indeholder kulhydrater, er søde kartofler, kartofler, bananer og havre.

Læs også: 5 ting du kan gøre i løbet af graviditetens andet trimester

Rutineundersøgelser hos fødselslæger skal også udføres af gravide kvinder for at fastslå fosterets og gravides helbredstilstand. Hvis der er klager i løbet af graviditetens andet trimester, kan moderen spørge lægen gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!