5 måder at lave en leverdetox på naturligt

, Jakarta - Leveren er et organ, hvis hovedfunktion er at filtrere stoffer, der kommer ind i kroppen. Dette organ virker ved at omdanne toksiner til affaldsprodukter, rense blodet og metabolisere næringsstoffer og lægemidler for at give kroppen nogle vigtige proteiner. Det er vigtigt at opretholde en sund lever og begrænse overspisning.

Læs også: Vil du være slank, disse er fakta om detox-diæt

Når leveren har overanstrengt, så vil du opleve adskillige symptomer såsom sløvhed, træthed, vægtøgning, hovedpine, uregelmæssig fordøjelse, smerter i højre side mellem mave og bryst samt ændringer i hudfarve. Der er dog naturlige trin, du kan tage for at få din lever til at fungere bedre. Folk kalder det en detox for leveren. Starter fra siden En grøn planet , det er den måde, du kan følge.

Stop alkoholiske drikkevarer

Selvom vin har sundhedsmæssige fordele for kroppen, er det godt at stoppe eller begrænse forbruget af alkoholholdige drikkevarer i enhver form.

Årsagen er, at hvis alkohol kommer ind i kroppen, arbejder leveren hårdt på at fjerne alkohol fra blodet. I denne proces vil metabolisk energi blive brugt, så det har effekter som vægtøgning, sløvhed, træthed og døsighed.

Drik vand

Vand indeholder naturlige mineraler, der er gode til processen med at fjerne giftstoffer i kroppen. Du kan tilføje et skvæt citron til vandet for at tilføje mere alkaliserende og rensende egenskaber.

Citroner og alle citrusfrugter indeholder C-vitamin og mineraler, der forbedrer kropsfunktioner og forbedrer udrensningsprocessen, hvilket gør det nemmere at uddrive affald fra kroppen. Vedligeholdelse af det daglige vandindtag hjælper med at holde blodets surhedsgrad under optimale forhold. Så prøv at drikke med måde om dagen.

Læs også: Fødevarer til kropsafgiftning

Undgå dårlige fedtstoffer

Ikke nok med at den slipper af med affald i kroppen, leveren producerer også galde, som bruges til at nedbryde fedt. Leverydelsen vil blive forstyrret, hvis kilden til fedt, du får, kommer fra dårligt fedt. Vælg derfor fødevarer, der er kilder til gode fedtstoffer såsom mandler, kokos, valnødder, hør, chia, solsikkefrø, oliven og avocadoer.

Undgå dårligt fedt, der kommer fra animalske fødevarer, der kan forårsage betændelse i arterierne. Har du brug for mere information om gode fedtkilder, kan du chatte med en læge eller ernæringsekspert på . Læger vil være på standby 24 timer for at give dig de sundhedsråd, du har brug for.

Vælg det rigtige supplement

Måden at lindre leverydelsen på er at vælge kosttilskud selektivt. Du må ikke bare sluge piller, der lover sundhedsmæssige fordele. Højkvalitets, plantebaserede B-vitaminer og selen er en af ​​de anbefalede.

Dette skyldes, at de vedligeholder stofskiftet af stoffer i kroppen, der hjælper med at holde leveren sund. Urter som marietidsel og artiskokblad hjælper også med at rense leveren.

Forbrug af urter

En anden naturlig måde at afgifte leveren på er at bruge urter. Der er flere urteingredienser, der kan behandles, såsom grøn te, hvidløg eller gurkemeje, som nemt kan fås.

Læs også: 5 årsager til leversygdomme at undgå

Det er den måde, du kan gøre for at hjælpe med at afgifte leveren. Hvis du stadig har spørgsmål om leversundhed, så tøv ikke med at spørge lægen på via chat. Kom nu, åben smartphone dig og direkte vælge menuen snak i app !

Reference:

En grøn planet. Fået adgang i 2020. Sådan detoxer du din lever.

Johns Hopkins medicin. Hentet i 2020. Detoxing Your Liver.