8 sygdomme, der kan diagnosticeres gennem EEG-undersøgelse

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om elektroencefalografi (EEG) undersøgelse? Elektroencefalografiundersøgelse er en støtteundersøgelse for at registrere bølgerne af elektrisk aktivitet i hjernen. Strækningen af ​​disse elektriske mønstre udføres på overfladen af ​​hovedbunden, som afspejler kortikal aktivitet, som normalt omtales som hjernebølger.

Læs også: Næsten ens, hvad er forskellen mellem EKG og EEG?

Den menneskelige hjerne vil i udførelsen af ​​sine funktioner være baseret på elektriske bølger. Nå, denne elektriske bølgeaktivitet kan registreres ved hjælp af et EEG-undersøgelsesværktøj. Med andre ord kan denne elektroencefalografiske undersøgelse hjælpe læger med at analysere en sygdom relateret til en tilstand, der involverer hjernen eller elektrisk aktivitet i hjernen.

Så hvilke sygdomme kan diagnosticeres gennem elektroencefalografiundersøgelse?

Opdagelse af forskellige sygdomme

I den elektroencefalografiske undersøgelse kan hver læges overvejelser bestemt være forskellige. Især når man tænker på, hvornår det er forskelligt at diskutere mellem en læge og en anden. Fordi sygdommens tilstand også kan ændre sig over tid. Hvis du stadig er usikker på om du skal lave denne undersøgelse, kan du virkelig diskutere med en anden læge for at spørge hans mening.

Tilbage til spørgsmålet ovenfor, hvilke sygdomme kan diagnosticeres gennem en EEG-undersøgelse? Nogle tilstande, der normalt kræver en EEG-undersøgelse, såsom:

  1. Epilepsi (anfald).

  2. En person med en historie med slagtilfælde.

  3. Tilstedeværelsen af ​​en tumor i hjernen.

  4. Hukommelsesforstyrrelser såsom demens eller Alzheimers.

  5. Anamnese med hyppige feberkramper.

  6. Anamnese med feberkramper af lang varighed.

  7. Neurofysiologiske problemer.

  8. Forstyrrelser i hjernen eller har en sygdom, der påvirker hjernen.

Læs også: Symptomer på encefalopati, hjernesygdomme

Hvorfor lave et EEG?

Elektroencefalografiundersøgelse kan tolkes og bruges af eksperter som et klinisk værktøj til at evaluere hjernens funktion. Ikke kun det, denne undersøgelse har også til formål at spore ændringer i hjernens funktion på grund af forskellige indgreb, såsom: neurofeedback eller stoffer.

Derudover kan der udføres et EEG for at vurdere hjernens overordnede helbred og for at måle den indvirkning, som afhængighed har på neurale netværk.

Kend EEG-proceduren

Elektroencefalografi undersøgelsesprocedure bruger et værktøj, der ligner en hovedbeklædning på hovedbunden. Softwaren vil opfange elektriske impulser i hjernen. Resultaterne viste hjernebølgemønstre i forskellige dele af hjernen. Hvad med varigheden af ​​undersøgelsen?

Processen tager cirka 15 minutter, og dataene konverteres derefter til en visuel hjernekortrapport. Resultaterne af analysen af ​​hjernekortrapporten vil identificere problemområder. Rapporten vil vise resultaterne i et klart og kortfattet format, der let kan forstås ved hjælp af medicinsk personale.

Læs også: Her er 10 sygdomme, der omfatter encefalopati hjernesygdomme

Som beskrevet ovenfor udføres det grundlæggende princip for en EEG-undersøgelse for at bestemme hjernens elektriske aktivitet. Hvis resultaterne viser sig at være unormale, kan disse resultater hjælpe med at bestemme de næste skridt, der skal tages. For eksempel at bestemme køn, behandling og andre.

Hvad sker der så, hvis resultaterne er normale? Hvis resultaterne er normale, betyder det ikke, at de, der laver denne undersøgelse, ikke har sygdommen. Årsagen er, at ikke alle abnormiteter kan registreres via EEG, fordi der er mange faktorer, der påvirker EEG-optagelsen. For at følge op på denne tilstand vil lægen normalt gennemgå sygdommens historie og bestemme de næste trin.

Har du hovedpine eller andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!