Disse er 5 fordele ved ål til den lilles MPASI-menu

, Jakarta - Er du ved at blive forvirret over den sunde supplerende madmenu, der skal gives til babyer? Det er tid for mødre at lede efter andre alternative ernæringskilder, hvis fordele ikke er ringere end komplementære fødevarer, som du normalt kender. En af de sunde fødevareingredienser, som du kan prøve, er ål. Japanerne kender ål som unagi. Man kan også sige, at takket være forkærligheden for at spise ål, er folk kendt for at være sunde og leve et langt liv.

Ål indeholder en række forskellige vitaminer og mineraler, herunder vitamin A, D, E, B1, B2, B12 og fosfor. Dette mineral er vigtigt for sundheden, da det hjælper med at balancere kroppens pH-niveau, forbedrer fordøjelsen og stofskiftet, hvorved kroppen kan optage næringsstoffer bedre.

Læs også : 4 enkle og sunde MPASI-opskrifter til 8 måneders babyer

Ål til den lilles MPASI Menu

Mødre bør begynde at overveje at behandle ål til babyens supplerende madmenu. Årsagen er, at fordelene ved ål til babyvækst er mange, herunder:

  • Regenerer celler og væv

Babyens celler og væv skal fornyes for at opretholde sundt hår, negle og hud. Celler i huden, fordøjelsessystemet og blodet begynder at dø inden for en uge, hvilket kræver proteinindtag for at erstatte gamle celler. Ål har et ret højt proteinindhold, alene i 159 gram ål er der omkring 37,6 gram protein.

  • Oprethold knoglesundhed

Babyer, der starter faste stoffer, er normalt også mere aktive. Han vil lære at sidde og kravle. Derfor har babyer brug for mad, der understøtter knoglesundheden. En af dem er fosfor, som er vigtig for vækst og vedligeholdelse af knogler. Fosfor er også i stand til at opretholde sundt tandkød og tandemalje. Fosfor vil også forhindre alvorlige sygdomme som tab af knoglemineraltæthed.

  • Hjælper fordøjelsen

Babyer, der lige er blevet introduceret til fast føde, vil begynde at prøve andre typer mad. Derfor bør den mad, der gives, også kunne understøtte en optimal fordøjelse. B-vitaminerne i ål hjælper med, at babyens fordøjelsessystem fungerer. B-vitaminer øger også barnets appetit, så dets vækst bliver mere optimal.

  • Øg intelligens

Lancering Tider for sundhedsydelser , kan forbrug af ål også give positive fordele for mental sundhed. Ikke nok med det, vil vitamin B6 også stimulere funktionen af ​​neurotransmittere i kroppen. Alle disse næringsstoffer kan opnås. Hvis du vil have smarte børn som japanere, skader det aldrig at prøve at give forarbejdede ål til babyens faste fødemenu.

  • Forebyg forstoppelse

Magnesiumet i ål vil også forebygge og lindre symptomerne på forstoppelse hos babyer. Det giver afføringsegenskaber til at slappe af tarmmusklerne og letter afføringen ved at blødgøre afføringen.

Læs også: Er saltede æg sikre for din lilles MPASI?

Ting at være opmærksom på vedrørende ål

Selvom det har mange fordele, er der nogle ting, som mødre stadig skal være opmærksomme på, når de vil behandle ål som komplementære fødevarer. Nogle af disse omfatter:

  • Rens ålen ordentligt og sørg for at alt blodet er væk, for åleblod er farligt for mennesker,
  • Ål kan også leve i havvand, så de risikerer at indeholde kviksølv, som kan være farligt for babyer, gravide og ammende mødre. Hvis du indtager for meget kviksølv, så vil dette give barnet udviklingsforstyrrelser i nervesystemet. Så mødre frarådes at give ål for ofte til babyer.

Læs også: Disse er tips til at vælge kviksølvfri frisk fisk

Hvis moderen ønsker at give forarbejdet ål som babysupplerende madmenu, skader det aldrig at drøfte dette med børnelægen kl. . Tage smartphone og tøv ikke med at diskutere sunde fødevarer, der kan indgå i babyens supplerende madmenu.

Hvis barnet har mistænkelige symptomer, lægen i appen kan give passende indledende behandlingsrådgivning. Og alt dette kan kun gøres gennem hånden. Nemt, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play.

Reference:
Tider for sundhedsydelser. Tilgået 2020. Sundhedsmæssige fordele ved ålefisk.
Umami Insider. Tilgået 2020. Unagi: The Taste & Health Benefits of the Japanese Eel.