Her er, hvordan du behandler skaldethed på grund af tinea capitis-infektion

Jakarta – Ligesom andre sygdomme med fornavnet "tinea", er tinea capitis forårsaget af en svampeinfektion. Det, der gør forskellen, er det specifikke infektionsområde. I tilfælde af tinea capitis angriber svampen hovedbunden og hårstrået, hvilket får hovedbunden til at blive skællende og skaldet. Hvis den ikke behandles, kan tinea capitis føre til skaldethed.

Læs også: Undervurder ikke tinea capitis, hovedbunden kan være smitsom

Tinea capitis opleves ofte af børn, især dem, der er mænd og i alderen 3-7 år. Denne sygdom er smitsom, du skal være forsigtig, hvis du er tæt på nogen med den. Fordi tinea capitis kan spredes gennem fysisk kontakt med inficerede mennesker eller dyr, samt berøring af genstande, der er udsat for dermatofytsvampe.

Genkend symptomerne på Tinea Capitis

Symptomer på tinea capitis varierer fra person til person. Generelt er hovedbunden med tinea capitis skællet og fælder. Området har potentiale til at være skorpeagtigt og frossent. Nogle syge oplever feber på grund af hævede lymfeknuder i nakken. I alvorlige tilfælde forårsager tinea capitis cirkulære skællende skorper og gule skorper med sammenfiltret hår.

Diagnosen tinea capitis stilles ved fysisk undersøgelse af hovedbunden. Hvordan man opdager tilstedeværelsen af ​​svampe på hovedbunden og hårstrået, læger har brug for et værktøj kaldet en trælampe. Yderligere test er påkrævet i form af vævsprøvetagning (biopsi) og hudkultur for at bekræfte diagnosen. Målet er at bestemme typen af ​​svamp, der angriber hovedet.

Læs også: Faren for Tinea Capitis kan lave en hovedbund

Her er behandlingen af ​​Tinea Capitis

Behandling af tinea capitis har til formål at udrydde den svamp, der angriber hovedbunden. Normalt ordinerer læger svampedræbende lægemidler i form af shampoo. Det anbefales, at du bruger shampooen to gange om ugen, i mindst en måned.

Efter en måneds brug skal du gå til lægen for at overvåge resultaterne af behandlingen. Hvis svampen stadig er til stede, skal brugen af ​​shampoo kombineres med svampedræbende lægemidler som griseofulvin og terbinafin. Antifungale lægemidler tages i seks uger.

Bemærk venligst, at anti-svampemidler har potentiale til at forårsage bivirkninger. For eksempel stoffet griseofulvin, bivirkninger i form af hovedpine, træt krop, følsom hud over for solen, rødt udslæt, allergiske reaktioner opstår, opkastning og besvimelse. I mellemtiden har terbinafin potentiale til at forårsage bivirkninger såsom hovedpine, mavesmerter, udslæt, kløe, allergiske reaktioner, feber, tab af smag i munden og leversygdomme.

Hvis den ikke behandles, kan tinea capitis forårsage hårtab, permanente ar i hovedbunden og skaldethed. Det anbefales, at tinea capitis-infektion forebygges ved at opretholde håndhygiejne, vaske regelmæssigt (mindst 2-3 gange om ugen), undgå at dele personligt udstyr (såsom kamme, håndklæder, tøj) og undgå direkte kontakt med inficerede dyr.

Læs også: Den første måde at håndtere, når et barn har tinea capitis

Det er en sund livsstil for at forhindre tinea capitis. Hvis der er et rødt udslæt, der føles kløende på hovedet, så tøv ikke med at tale med en læge . Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at tale med lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!