Lær Circadian Diet at kende for at overvinde søvnbesvær

, Jakarta – Alle kan opleve søvnforstyrrelser. Undervurder ikke de søvnforstyrrelser, du oplever, fordi det kan påvirke en persons livskvalitet. Ifølge tidsskriftet for Søvnsundhed God søvnkvalitet omfattede at kunne falde i søvn på 30 minutter eller mindre, at vågne ikke mere end én gang om natten og ikke have problemer med at falde i søvn.

Læs også: Need to Know, Organ Work Schema i kroppen

Vaner med søvnløshed skal straks overvindes på forskellige måder, hvoraf den ene er at lave en sund kost. Den cirkadiske diæt er en måde, du kan gøre for at overvinde søvnforstyrrelser eller søvnløshed, som du oplever. Denne diæt fokuserer på at fastsætte måltidstider. Nå, få mere at vide om den cirkadiske diæt, så søvnkvaliteten kan forbedres.

Lær Circadian Rhythm at kende

Ikke kun sovevaner, der er blevet gjort hver dag, sengetid, der altid er rutinemæssigt, kan opstå på grund af døgnrytmen i kroppen. Døgnrytme eller døgnrytme er et udtryk, der bruges til at regulere fysiologiske vaner eller aktiviteter, der udføres hver dag.

Der er flere faktorer, der påvirker en persons døgnrytme, såsom endogene faktorer, der er påvirket af en persons biologiske ur. Der er også eksogene faktorer, der er påvirket af det indbyrdes forbundne miljø, såsom temperatur, årstid, til længden af ​​dagen og natten. Denne tilstand bestemmer søvncyklussen, hormonelle ændringer, kropstemperatur og andre kropsfunktioner.

Kroppens organer har en døgnrytme, der er forskellig for hver type. Omkring 07.00-09.00 menes at være det bedste biologiske ur til arbejdsprocesser på maven. Til det rådes det til at spise morgenmad på det tidspunkt. Du bør dog undgå at spise mad, der har en tæt konsistens og er svær at fordøje klokken 19.00-21.00, fordi mavens arbejdsproces svækkes.

Afbrydelse af døgnrytmer i kroppens organer, hvoraf det ene er maven, forårsager helbredsproblemer, såsom søvnforstyrrelser, overvægt, depression og humørforstyrrelser. Måden at undgå dette på er at lave en cirkadisk diæt, så fordelene ved det indtagne indtag er mere optimale.

Læs også: Hvis du ofte er sent oppe, kan hjernefunktionen falde

Cirkadisk diæt hjælper med bedre søvnkvalitet

At spise mad tæt på middagstid kan få dig til at opleve døgnrytmeforstyrrelser. Ikke kun at spise sund mad, du skal spise mad i henhold til din døgnrytme. Kropsmetabolisme er tæt forbundet med døgnrytmer.

Søvnforstyrrelser oplevet på grund af forstyrrelser i døgnrytmen kan overvindes ved at lave en døgnkur. Døgnrytmekosten foregår ved at reducere indtagelsen af ​​mad om natten, så kroppen ikke oplever døgnrytmeforstyrrelser og hviler optimalt.

Der er ikke noget galt i at forsøge at lave en døgnkur, så døgnrytmen i kroppen fortsætter med at køre godt, og du kan undgå forskellige helbredsproblemer, som du kan opleve. Hvordan starter man en cirkadisk diæt?

Starter fra siden I dag , spis normale portioner til morgenmad og frokost. Øg forbruget af grøntsager, protein og kulhydrater. Du kan også spise frugt som snack om eftermiddagen. Reducer dog portionen ved aftensmaden.

Du kan spise aftensmad i form af grøntsager eller en salat kombineret med nødder. Ud over at forbedre søvnkvaliteten reducerer det at følge den cirkadiske kostmetode risikoen for diabetes, sænker forhøjet blodtryk, øger energien og opretholder en ideel kropsvægt. Hvis du har flere spørgsmål til den cirkadiske diæt, kan du spørge din læge gennem ansøgningen .

Læs også: Tag det ikke let, søvnforstyrrelser er farlige for helbredet

Lancering fra Cleveland Clinic En person med en forstyrret døgnrytme kan opleve træthed i løbet af dagen, søvnighed i dagtimerne, vågne for tidligt og have problemer med at falde i søvn. Lav straks en undersøgelse på nærmeste sygehus, når du oplever symptomer relateret til døgnrytmeforstyrrelser i kroppen for at forebygge helbredsproblemer i kroppen.

Reference:
Forbes. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om Døgnrytmediæten
i dag. Tilgået 2020. Hvad er The Circadian Rhythm Diet? Sådan spiser du med solen
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Circadian Rhythm Sleep Disorder

Søvnsundhed. Tilgået 2020. Anbefalinger for søvnkvalitet