Kend til ondt i halsen på grund af bakterier

Jakarta - En ondt i halsen kan eller måske ikke opleves af dig. Denne sygdom er måske ikke farlig, men den kan gøre dig utilpas, især når du synker og taler. Derfor skal du behandle det med det samme. På hvilken måde? Først skal du først kende årsagen til din ondt i halsen. Er halsbetændelsen forårsaget af bakterier eller andet.

For der er mange årsager til ondt i halsen. Denne tilstand kan være forårsaget af en bakteriel eller viral infektion. Det, der dog vil blive diskuteret yderligere denne gang, er ondt i halsen forårsaget af bakterier. Hvis det er forårsaget af bakterier, kan en halsbetændelse normalt behandles med receptpligtig antibiotika og andre hjemmemedicin.

Læs også: Kend 3 infektioner, der forårsager ondt i halsen

Ondt i halsen på grund af bakterier

Halsbetændelse forårsaget af bakterier er sjældnere end ondt i halsen forårsaget af virus. Bakterien, der forårsager ondt i halsen, er Streptococcus gruppe A. Denne type bakterieinfektion kan få halsen til at føles øm og kløende, så den ramte har svært ved at synke, selv med at tale. Ondt i halsen fra bakterier varer normalt mere end en uge og kræver antibiotika.

Ondt i halsen på grund af bakterier kan også være ledsaget af feber, og mandlerne er ofte dækket af en hvid belægning. I mellemtiden opstår hoste- og forkølelsessymptomer generelt ikke, når du har ondt i halsen på grund af bakterier. Men en bakteriel infektion kan også forårsage forstørrede lymfeknuder i nakken.

I de fleste tilfælde opstår ondt i halsen på grund af denne bakterie hos børn i alderen 5-15 år. Men faktisk kan folk i alle aldre også blive ramt. Hvis det ikke behandles, kan ondt i halsen på grund af bakterier føre til betændelse i nyrerne og gigtfeber. Derfor skal du behandle det med det samme, især hvis du føler symptomer som:

  • Halsen gør meget ondt.
  • Hvide pletter vises på mandlerne.
  • Hævede kirtler i nakken.
  • Et rødt udslæt vises på huden.
  • Besvær med at synke mad.

Læs også: At drikke is og spise stegt mad kan give ondt i halsen?

For at finde ud af, om din ondt i halsen er forårsaget af bakterier, vil din læge normalt udføre en streptest ved at tage en prøve fra bagsiden af ​​din hals og undersøge den i et laboratorium. Derfor, hvis du mærker symptomerne som nævnt, straks Hent Ansøgning at tale med en læge eller bestille tid hos en læge på sygehuset, for at lave yderligere undersøgelser.

Typer af antibiotika til ondt i halsen på grund af bakterier

Læger vil normalt give dig antibiotika, hvis du har ondt i halsen på grund af bakterier. Antibiotika mod halsbetændelse virker ved at hæmme spredningen af ​​bakterier og infektioner, der forårsager betændelse i halsen. Penicillin og amoxicillin er de to mest almindeligt ordinerede antibiotika til behandling af ondt i halsen forårsaget af bakterier.

Det er vigtigt, at du afslutter forløbet med antibiotika under behandlingen for at dræbe alle de bakterier, der forårsager infektionen. Stop med at tage antibiotika før de løber tør, bare fordi du har det bedre, det kan faktisk få halsbetændelsen til at komme igen. Som hjemmebehandling kan du gøre nogle af følgende tips for at lindre symptomer og fremskynde helingen:

  • Gurgle med varmt vand blandet med salt.
  • Drik varmt vand eller masser af vand.
  • Undgå allergener og halsirriterende stoffer, såsom udsættelse for røg og kemikalier.
  • Brug medicin, som lægen ordinerer til tiden, og stop ikke behandlingen for tidligt.

Læs også: Sådan overvinder du ondt i halsen

Hvis din halsbetændelse ikke forsvinder i mere end en uge, eller du også oplever vejrtrækningsbesvær, synkebesvær og feber, bør du opsøge din læge igen. Din læge kan ordinere flere andre lægemidler, såsom dekongestanter og smertestillende midler, for at lindre dine symptomer. Undgå at bruge antibiotika vilkårligt eller uden en læges recept for at undgå fremkomsten af ​​kimimmunitet over for antibiotika.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Strep Throat.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Strep Throat.
Cleveland Clinic. Hentet 2020. Strep hals eller eftermiddags hals? Bedste måder, du kan fortælle.