Forskellen mellem Baby Blues Syndrom og Postpartum Depression

, Jakarta - Generelt vil en kvinde, der lige har født, føle sig glad, fordi hun allerede har en baby. Alligevel oplever ikke få mennesker også depression eller psykiske problemer efter fødslen. Dette sker normalt hos mødre, der fødte deres første barn. Normalt er denne lidelse også kendt som baby blues syndrom .

Dette problem er dog ikke altid forårsaget af baby blues syndrom . Mødre kan opleve psykiske lidelser på grund af fødselsdepression eller fødselsdepression . Men hvad er forskellen mellem de to lidelser? Her er en mere komplet gennemgang af forskellene!

Læs også: Baby Blues syndrom hos gravide kvinder, kan det forebygges?

Hvad er forskellen mellem Baby Blues Syndrom og postpartum depression?

Baby blues syndrom er en af ​​de lidelser, der kan opstå efter fødslen. Det er forårsaget af pludselige hormonelle ændringer og en kombination af stress, mangel på søvn og træthed. Kvinder med dette problem kan pludselig græde og er meget følelsesmæssigt skrøbelige. Generelt vil denne tilstand forsvinde inden for et par uger, men hvis den fortsætter med at forværres, er det muligt for moderen at opleve en fødselsdepression.

I mellemtiden fødselsdepression er en stemningslidelse, der kan ramme kvinder efter fødslen. Dette får den syge til at føle sig meget trist, angst, og kroppen er udmattet. Dette problem påvirker en kvindes evne til at passe sig selv eller sin baby. Denne lidelse er noget mere alvorlig end kvinder, der oplever baby blues syndrom .

Kend nogle af de forskelle, der kan ses ud fra baby blues syndrom med fødselsdepression:

1. Symptomernes varighed

En af de tilstande, der adskiller de to lidelser, er, hvor længe lidelsen kan vare. Baby blues syndrom forekommer generelt kun inden for få dage og vil højst vare omkring 2 uger. Men hvis moderen oplever fødselsdepression Lidelsen kan opstå i 1 måned, op til 1 år efter fødslen.

Læs også: For nybagte mødre, undgå Baby Blues på denne måde

2. Symptomer forårsaget

Mor der oplevede baby blues syndrom kendetegnet ved følelsesmæssige op- og nedture, og oplever følelser af tristhed, mere følsomhed over for følelser af stress. Kvinder med dette problem kan pludselig græde og opleve følelser af angst af frygt for ikke at være en god mor.

Denne lidelse ligner postpartum depression, men er mildere og kortere. Mor der oplevede baby blues syndrom stadig i stand til at udføre daglige aktiviteter. I mellemtiden vil mødre, der oplever fødselsdepression, forårsage mere alvorlige symptomer.

Denne lidelse kan få patienter til at miste deres appetit eller endda spise for meget. Dette problem kan også gøre det sværere at sove og føle sig ofte træt, selv efter at have sovet hele natten. Dette får også moderen til at skade sig selv og endda barnet.

3. Faktorer Årsag

Mødre, der lige har født, kan opleve baby blues syndrom forårsaget af ændringer i kroppens systemer. Sværhedsgraden er påvirket af flere psykologiske faktorer efter fødslen.

Så er årsagen til fødselsdepression psykosociale faktorer, som hovedsageligt er forårsaget af for høje stressniveauer. Det kan opstå med en kombination af hormonelle ændringer og et vedvarende problem.

Det er den forskel, der kan ses vedr baby blues syndrom med fødselsdepression. Disse to lidelser minder faktisk meget om hinanden. Hvis moderen oplever symptomer på disse postpartum problemer, er det derfor en god idé at opsøge en ekspert.

Læs også: Mor, disse er tegn på Baby Blues, du måske ikke er klar over

Mødre kan bede om hjælp fra en psykolog eller psykiater gennem ansøgningen for at afgøre, om forstyrrelsen er forårsaget af baby blues syndrom eller fødselsdepression .

På denne måde kan der udføres øjeblikkelig behandling. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få nem adgang til sundhed uden at skulle forlade huset!

Reference:
Hjælpevejledning. Tilgået 2020. Postpartum Depression and the Baby Blues.
Intermountain Healthcare. Tilgået 2020. Forskellen mellem fødselsdepression og Baby Blues.