Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem røde hunde og mæslinger

Jakarta - Ikke kun skoldkopper, mæslinger er en anden hudsygdom, der er ret frygtet af forældre, fordi overførslen er så hurtig og ofte forekommer hos børn med de første symptomer på et rødt udslæt på hudoverfladen. Men tilsyneladende indikerer røde hunde eller kendt som tyske mæslinger også de samme symptomer. Faktisk er disse to sygdomme klart forskellige. Så hvad er egentlig forskellen mellem mæslinger og røde hunde?

Mæslinger eller rubeola er en infektion, der opstår på grund af en virus, der vokser i celler i halsen og lungerne. Denne sygdom overføres let gennem luften, når en inficeret person nyser eller hoster. Denne sygdom er mere almindelig hos børn, selvom den kan forekomme hos voksne, især hvis du aldrig har oplevet den som barn.

I mellemtiden opstår tyske mæslinger også på grund af røde hundevirus. Ikke ulig mæslinger er denne sundhedssygdom også meget smitsom, med luften som transmissionsmediet.

Symptomer på mæslinger og røde hunde

Mæslinger viser symptomer fra 7 til 14 dage efter, at kroppen er inficeret. Det tidligste symptom, som de syge føler, er en forkølelse eller influenza efterfulgt af feber, hoste og ondt i halsen. Ikke sjældent bliver også øjnene let røde og rindende. Tre til fem dage senere kommer der et rødt udslæt, der breder sig fra top til tå.

I mellemtiden er tegn og symptomer på røde hunde ofte så milde, at de er svære at bemærke, især hos børn. Hvis det opstår, vises det normalt mellem to til tre uger efter, at kroppen er inficeret og varer mellem en til fem dage. Symptomerne omfatter hovedpine, feber, tilstoppet næse og forekomsten af ​​et fint udslæt, der starter i ansigtet.

Komplikationer af begge

Forskellen mellem mæslinger og røde hunde kan ses af de komplikationer, der kan opstå hos begge. Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse nævner, at omkring 30 procent af mennesker, der er smittet med mæslinger, oplever fremskredne komplikationer som lungebetændelse, ørebetændelse, diarré og hjernebetændelse. Blandt alt er lungebetændelse og hjernebetændelse to alvorlige komplikationer, der kræver hospitalsindlæggelse.

I mellemtiden er røde hunde en form for mild infektion, der gør kroppen immun efter at have oplevet det. Nogle kvinder oplever gigt i håndled, fingre og knæ, der kan vare op til 30 dage. Denne sygdom kan forårsage komplikationer såsom betændelse i hjernen og øreinfektioner, selvom dette er sjældent.

Dog kan røde hunde, der angriber gravide kvinder, forårsage medfødt røde hundesyndrom. Mindst 80 procent af nyfødte lider af dette syndrom, fordi gravide kvinder har røde hunde.

Behandling

Der er ingen bedste behandling for mæslinger. Forebyggelse kan ske ved immunisering mod mæslinger, fåresyge og røde hunde eller MFR i de første tre dage efter, at virussen har inficeret kroppen. Lægen rådede til at hvile, indtil kroppens tilstand kom sig. Drik meget og tag acetaminophen for at behandle feber. Undgå at give aspirin til børn, fordi det kan føre til Reyes syndrom.

Vacciner er også det bedste forebyggende alternativ mod røde hunde. Hvis du planlægger at få børn, bør du sikre dig, at moderen er vaccineret, fordi virusinfektioner i første trimester kan forårsage alvorlige fødselsskader, såsom medfødt døvhed.

Det er forskellen mellem mæslinger og røde hunde, som du skal vide. Hvis der er noget, du vil spørge om, skal du blot bruge appen , fordi Spørg en læge-funktionen vil gøre det nemmere for dig at interagere direkte med læger. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Læs også:

  • 5 ting, du skal undgå, når du får mæslinger
  • Røde pletter på huden, pas på mæslinger
  • Forskellen mellem almindelige mæslinger og tyske mæslinger