6 behandlinger for hælsmerter, du skal kende

, Jakarta – Hælsmerter er en af ​​de mest almindelige klager hos patienter med fod- og ankellidelser. Smerten opstår generelt på den nederste overflade af foden kaldet plantaroverfladen eller på bagsiden af ​​hælen.

Mens smertefulde hæltilstande muligvis ikke er invaliderende eller forårsager alvorlig smerte. Denne tilstand er normalt generende nok til at begrænse gang, stående eller løb. Desværre kan behandling af smertefulde hæltilstande tage meget tid og kræfter.

Husk, at foden og anklen består af 26 knogler, 33 led og mere end 100 sener, og hælen er den største knogle i foden. Hvis du overanstrenger eller skader dine hæle, er der større sandsynlighed for, at du oplever hælsmerter. Lige fra mild til invaliderende.

Læs også: Fedme lider er tilbøjelige til hælsmerter, virkelig?

Hvis du oplever hælsmerter, kan du prøve disse metoder derhjemme for at lindre ubehag, nemlig:

  1. Hvil så meget som muligt;

  2. Påfør is på hælen i 10 til 15 minutter to gange om dagen;

  3. Tag smertestillende håndkøbsmedicin;

  4. Bær velsiddende sko;

  5. Brug en natbøjle (en type fodindpakning, der bruges til at strække og holde hælen);

  6. Brug hælpuder eller skoindlæg for at reducere smerte.

Hvis disse hjemmebehandlingsstrategier ikke lindrer smerterne, bør du søge læge. I mange tilfælde kan din læge ordinere fysioterapi. Dette kan hjælpe med at styrke muskler og sener i foden, hvilket hjælper med at forhindre yderligere skade. Hvis smerterne er så voldsomme, kan lægen give mig anti-inflammatoriske lægemidler. Disse lægemidler kan injiceres i benene eller tages gennem munden.

Hælsmerter kan være invaliderende og påvirke den daglige bevægelse. Det kan også ændre den måde, du går på. Hvis dette sker, kan du miste balancen og falde og være mere modtagelig for andre skader.

Derfor kan din læge også anbefale, at du støtter din fod så meget som muligt, enten ved at banke på din fod eller ved at bruge en speciel fodtøjsanordning. I meget sjældne tilfælde kan en læge anbefale en operation for at rette op på problemet, men en hæloperation tager ofte lang tid at komme sig og lindrer måske ikke altid fodsmerter.

Læs også: Pas på, denne tilstand kan forårsage hælsmerter

Det er måske ikke muligt at forhindre alle tilfælde af hælsmerter, men der er nogle nemme trin, du kan tage for at undgå skader på hælen og forebygge smerter, nemlig:

  • Bær sko, der passer til og støtter foden;

  • Bær passende sko til fysisk aktivitet;

  • Stræk dine muskler inden du træner;

  • Oprethold en sund kost;

  • Hvil, når du føler dig træt, eller når dine muskler gør ondt; og

  • Oprethold en sund vægt.

Faktisk kan nogle øvelser hjælpe med at lindre hælsmerter, såsom at lave ankel- og lægstræk. Sæt dig i en stol, hold dine ben lige, og bøj og stræk dem ved ankelleddene. Gentag 10 gange på hvert ben.

Læs også: Denne sygdom viser sig at forårsage håndledssmerter

Træning stående mod en væg kan også udføres. Tricket er at stå med front mod væggen. Placer den ømme hæl bag den anden fod. Hold det forreste knæ bøjet og det bagerste ben lige, med foden på jorden. Træk dine hofter frem mod væggen, indtil du mærker et stræk i underbenets læg. Gentag 10 gange. Hvis du har smerter i begge hæle, så stræk dine lægge.

Vil du vide mere om hælsmerter, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .