Er det rigtigt, at nældefeber kan være smitsom? Dette er Faktum

, Jakarta – Kløe præget af røde knopper kan være et tegn på visse sygdomme, hvoraf den ene er nældefeber. Nældefeber er generelt karakteriseret ved røde knopper, der er let hævet på huden og føles kløende. Nældefeber er ikke en alvorlig sygdom og kan gå over af sig selv uden særlig behandling.

Alligevel bør denne tilstand ikke undervurderes, fordi den kan forårsage infektion, hvis den bliver ridset konstant. Hudsygdomme er som regel let smitsomme, kan nældefeber også smitte? Her er forklaringen.

Læs også: Det er disse typer af nældefeber, du har brug for at kende

Er nældefeber smitsom?

I modsætning til de fleste hudsygdomme, iflg sundhedslinje, Nældefeber vil ikke være smitsom, også når du rører ved huden på en person, der har nældefeber. Selvom det er smitsomt, udløses denne overførsel af årsagen til selve nældefeber. Nældefeber kan være forårsaget af mange ting, lige fra bakterielle infektioner, vira, ondt i halsen eller almindelig forkølelse.

Nå, symptomerne på nældefeber ligner nogle gange andre sygdomme, der let kan overføres. For det skal du kende følgende symptomer på nældefeber, så du kan se forskel.

Nældefeber Symptomer

Symptomer på nældefeber kan vare i blot et par minutter eller vare i måneder. Symptomer på nældefeber omfatter generelt:

  • Klumper kan forekomme overalt på kroppen. Klumpen kan ændre form, bevæge sig, forsvinde og dukke op igen på ingen tid.
  • Knopperne kan være røde eller hudfarvede med klare kanter.
  • Det opstår normalt pludseligt og forsvinder hurtigt. Ved tryk bliver den røde klump hvid.

Hvis de nældefeber, du oplever, ikke forsvinder og varer mere end en måned eller ofte gentager sig fra tid til anden, skal du straks kontakte en hudlæge. Lægen vil spørge om din sygehistorie og fortsætte med en grundig fysisk undersøgelse for at lede efter årsagen til dine symptomer. Hudtest kan være nødvendige for at identificere triggere.

Læs også: Ikke at komme i vand kan være en kraftfuld nældefebermedicin?

Hvis du planlægger at besøge hospitalet for at få tjekket din hudtilstand, kan du bestille tid på forhånd via appen . Bare vælg den rigtige læge i henhold til ansøgningen.

Nældefeber behandling

De fleste tilfælde af harmløse nældefeber går normalt over af sig selv. Der er flere ting, der kan gøres for at reducere ubehaget forårsaget af nældefeber, nemlig:

  • Tag en antihistamin med det samme;
  • Undgå at ridse det kløende område;
  • Påfør anti-kløe creme;
  • Dæk det kløende område med en kold klud;
  • Tag et varmt bad, hvis nældefeber er forårsaget af kold luft;
  • Bær løst tøj;
  • Undgå alkohol, tobak og motion (sved irriterer nældefeber).

Læs også: Gurkemeje er effektiv til at slippe af med nældefeber, hvad siger lægerne?

Nældefeber kan ikke forhindres, medmindre du forstår udløseren. Imidlertid udløses nældefeber generelt af fødevarer eller ingredienser, som du er allergisk over for, iført stramt tøj i lang tid og stress eller træthed. Sørg for, at du ved, hvilke fødevarer og ingredienser der kan få nældefeber til at gentage sig, tag ikke stramt tøj på, få nok hvile, vask dine hænder regelmæssigt, og undgå at lave for meget aktivitet, når temperaturen er for ekstrem.

Reference:
Healthline. Hentet i 2020. Er nældefeber smitsom?.
Familielæge. Hentet 2020. Nældefeber (urticaria).
American College of Allergy Asthma & Immunology. Hentet 2020. Nældefeber (urticaria).