Før du bruger seler, skal du være opmærksom på disse 4 ting

, Jakarta - Hvis tidligere brugen af ​​seler var en måde at rette tændernes arrangement på, er der i de senere år dukket forskellige stigbøjlsinnovationer op, som har skiftet deres hovedfunktion. Nu er seler en trend og bruges ikke længere kun til medicinske formål, men også som smilepynt. Fremkomsten af ​​stigbøjler med modeller og forskellige farver får mange til at ønske at installere dem, selvom de har et pænt arrangement af tænder.

Men før du beslutter dig for at bruge seler, er det en god idé først at forstå følgende ting:

1. Der lurer orale sundhedsproblemer

Selvom brugen af ​​seler efterhånden er en trend, skal du virkelig tænke over selve stigbøjlens hovedfunktion. Som forklaret tidligere tjener stigbøjler til at rette tænder og er beregnet til dem, der har et rodet tandarrangement.

Så hvis du for eksempel allerede har et pænt arrangement af tænder, hvorfor så bruge bøjler? Hvis årsagen bare er for at se cool ud, bør du overveje de forskellige mundsundhedsrisici, der kan opstå efter brug af seler.

Årsagen er, at hver installation af stigbøjlen normalt vil forårsage forskellige orale sundhedsproblemer. Du skal være mere forsigtig, når du spiser, og passe bedre på din mund og tænder senere. Så for dem af jer, der stadig kan lide at være doven til at børste tænder, bør du genoverveje din plan om at bruge seler.

Læs også: 3 tegn på, at du skal have seler aka seler

2. En lang og smertefuld proces

Er du sikker på, at du virkelig skal installere seler? Så har du fundet den rigtige tandlæge? Fordi montering af seler ikke er så smukt, som du forestiller dig, du ved. Der er en lang og smertefuld proces, du skal igennem.

Generelt skal dine tænder i det første trin først undersøges af en læge og derefter udskrives. Dernæst skal du lave et panoramisk røntgenbillede for at finde ud af dine tænders tilstand mere klart. Det andet trin er udtrækning af tanden for at give plads til, at tanden kan forskydes, og du skal vente på, at tandkødet heler i cirka en uge.

Endelig, på tidspunktet for installationen kan tage op til 2 timer. Ved du? Under processen med at installere seler vil der være smerter, som om du vil falde ud. Ubehaget opstår som følge af trykket fra ledningerne på tandretningsprocessen.

Selvom dette problem kan overvindes med smertestillende medicin fra en læge, kan du have svært ved at spise fast føde i et par uger. Fordi. tilstanden af ​​dine tænder og tandkød bliver flyttet for at justere. Ikke hvis der er friktion mellem metalmaterialet med læberne eller indersiden af ​​munden, kan der opstå kræftsår eller tandkødsbetændelse.

Læs også: Ny i Dibehel? Her er 6 passende fødevarer

3. Skal være flittig til at børste tænder

Efter montering af seler vil du ikke kun føle smerte, men du skal altid være klar til din mundhygiejne. En af dem er, at du skal være mere opmærksom på at pleje og rense dine tænder.

Omhyggelig tandbørstning er også et must, så madrester ikke let efterlades eller sidder fast mellem tænderne og stigbøjlen i munden. Derudover skal du være venlig med en tandstikker for at fjerne den resterende mad i stigbøjlen.

Tabuet? Selvfølgelig er der. Normalt vil folk, der bærer seler, blive rådet til at undgå visse typer mad, såsom æbler, kød, chips og sodavand.

4. Klar budget

Hvis du virkelig er klar til at montere stigbøjler, skal du udover de forskellige ting nævnt ovenfor også være forberedt med et budget. For maksimale resultater skal du vælge en betroet læge og sted til montering af stigbøjler, og normalt er der et ret stort gebyr for dette.

I den indledende installation kan du bruge fra 5 til titusinder af millioner rupiah, afhængigt af lægens servicegebyr, faciliteter og den type ortodontiske behandling, du vil bruge. Selv efter installation er der stadig et vedligeholdelseskontrolgebyr hver 3. eller 4. uge.

Læs også: 4 måder at forhindre trøske på for seler

For tjek hos lægen er en forpligtelse for jer, der tager seler på. Målet er at bevare sundheden for de tænder, der behandles, for normalt vil dine tænder blive renset mere detaljeret af en kompetent læge.

Det er en lille forklaring på de ting, du skal vide, før du bruger seler. Hvis du ønsker at installere seler, kan du virkelig konsultere en betroet tandlæge. For at udføre konsultationer og undersøgelser kan du nu direkte bestille tid hos en tandlæge på hospitalet via applikationen , du ved. Hvad venter du på? Kom nu Hent appen nu!