Mere smuk, dette er grunden til, at gravide kvinder ser attraktive ud

, Jakarta – Efterhånden som svangerskabsalderen stiger, skal kvinder være forberedte på at opleve betydelig vægtøgning. Nogle gravide kvinder bekymrer sig ofte om, at deres udseende vil være uattraktivt. Faktisk ser gravide kvinder stadig smukke ud, du ved!

Under graviditeten kan kvinder opleve den såkaldte "graviditetsglødIfølge myten, der har udviklet sig i samfundet, graviditetsglød forårsaget af kvinders lykkefølelse, fordi de gerne vil have børn. Nogle mennesker tror også, at denne tilstand opstår, fordi kvinden er gravid med en baby af et bestemt køn.

Læs også: 8 graviditetsmyter du skal kende

Hvis det undersøges i overensstemmelse med videnskaben, graviditetsglød Dette kan skyldes flere faktorer, nemlig:

  • Hormonudsving . Lancering Healthline , den første grund graviditetsglød Det, der sker, er en stigning i mængden af ​​hormoner, der frigives under graviditeten. Som et resultat får dette huden til at se rødmen ud, hvilket får en gravid kvinde til at se mere strålende ud. Disse hormoner omfatter østrogen, progesteron og humant choriongonadotropin .

  • Øget blodgennemstrømning. Under graviditeten producerer en kvindes krop også mere blod. Dette skyldes, at livmoderen og vitale organer har brug for mere blod for at støtte babyens vækst. En sådan stigning i blodvolumen udvider også blodkarrene, hvilket får en kvindes hud til at se rød og strålende ud.

  • Øget olieniveau . Nogle kvinder oplever også mere olieproduktion fra deres talgkirtler på grund af hormonelle udsving. Øget olieproduktion opstår også på grund af mere blodvolumen, så oliesekretionen øges. Dette kan dog være en dårlig ting, hvis du allerede har fedtet hud af natur. Denne tilstand kan forårsage uønskede bivirkninger, såsom acne.

  • Hudstrækning. Kombinationen af ​​øget blodgennemstrømning og hormonelle ændringer vil få huden til at strække sig naturligt. Denne tilstand kan dog også få huden til at gløde mere under graviditeten.

  • Varmeudslæt. Det er ikke ualmindeligt, at en gravid kvinde føler sig varmere end normalt. Gravide kvinder har ikke kun at gøre med hormoner, men også den ekstra vægt, der bæres for at støtte babyen, kan også øge kropstemperaturen. Dette kan forårsage varmeudslæt eller hedeture, som kan skabe en "glød" effekt på huden.

Læs også: 3 måder at bevare smuk hud på under graviditeten

Håndtering af graviditet glødende

Graviditet glødende er en naturlig del af graviditeten. Mange mennesker omtaler disse fysiologiske ændringer som en af ​​graviditetens velsignelser. Det er dog også vigtigt at blive ved med at pleje huden under graviditeten for at forhindre uønskede ting.

Stigningen i olie kan gøre huden for fedtet og nogle gange udløse acne. Hvis dette viser sig at være tilfældet, skal du bruge en oliefri rensecreme til at rense dit ansigt og reducere mængden af ​​olie på din hud.

Nogle gravide oplever også ofte ubehagelige fysiologiske ændringer under graviditeten, nemlig ændringer i hudpigmentering. Som et resultat af denne tilstand kan der udvikles brunlige pletter eller pletter på halsen og ansigtet. Hvis du føler dig forstyrret, bør du kontakte en læge på hospitalet. Bestil straks en tid hos læge kl for at være mere praktisk.

Læs også: Tips til at overvinde hudproblemer, som gravide kvinder oplever

Selvom denne tilstand kan forsvinde efter fødslen, er den bedste måde at blive ved med at udføre god hudpleje regelmæssigt, uanset om det er under graviditeten eller ej, så gravide kvinder stadig ser smukke ud.

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Er Pregnancy Glow Real?
Healthline. Tilgået 2020. Glødende hud under graviditet, hvorfor det sker.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Graviditetsglød.