Myte eller fakta tandpasta kan rense hudorme

, Jakarta – Der cirkulerer mange rygter om, at påføring af tandpasta på næsen er effektiv til at fjerne genstridige hudorme. Ikke et par mennesker, der tror selv at praktisere disse tips. Det er rigtigt, at nogle af ingredienserne i tandpasta kan udtørre huden og kan hjælpe med at formindske hudorme. Men er dette faktisk en sikker og virkelig effektiv måde at rense hudorme på? Er der nogen mulige risici?

Læs også: 3 typer fødevarer, der kan udløse hudorme

Er tandpasta virkelig effektiv til at rense hudorme?

Lancering fra sundhedslinje, Der er flere grunde til, at nogen prøver at bruge tandpasta til at rense hudorme. For det første indeholder mange tandpastaformler et kemikalie kaldet triclosan, der virker på at dræbe bakterier. For det andet er nogle af de ingredienser, der almindeligvis findes i tandpasta, såsom bagepulver, alkohol og hydrogenperoxid, kendt for at tørre ud, hvilket igen hjælper med at krympe bumser.

Men Dr. Tsippora Shainhouse, en bestyrelsescertificeret hudlæge, triclosan kan faktisk gøre hudorme værre. Bagepulveret i tandpastaen kan også skade huden og forårsage tørhed og irritation. Pointen er, at brug af tandpasta til acne ikke rigtig virker. Tandpasta kan faktisk forårsage en brændende fornemmelse og irritere ansigtets hud.

Så brugen af ​​tandpasta til at rense hudorme er bare en myte. Du bør undgå at bruge tandpasta for at forhindre irritation. Har du andre hudproblemer, kan du spørge en hudlæge . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald .

Den rigtige måde at slippe af med hudorme

I stedet for at bruge en tandpasta, der ikke har nogen klar sikkerhed, er her den rigtige måde at slippe af med hudorme indsamlet fra Cleveland Clinic :

  1. Vælg den rigtige makeup

Vær altid forsigtig med de produkter, du bruger på dit ansigt. Vælg et produkt makeup og hud mærket ikke-komedogen. Ikke-komedogene produkter er specielt designet til ikke at tilstoppe porerne. Brug af disse typer produkter hjælper med at reducere antallet af hudorme, du har. Prøv også at bruge produkter, der er fri for olie og er for tunge/tykke. Jo tyndere produkt du bruger, jo bedre.

Læs også: Har du brug for at vide, forskellen mellem hvide komedoner og hudorme

  1. Brug et rensemiddel, der indeholder AHA BHA

Alfa-hydroxysyrer (AHA) eller beta-hydroxysyrer (BHA) er en gruppe forbindelser, der er kendt for deres hudplejefordele. Nogle af de mest populære elementer i denne gruppe omfatter glykolsyre, salicylsyre, mælkesyre og citronsyre.

Hvis du vil prøve salicylsyre, så start med at bruge et produkt, der indeholder mellem 2 og 4 pct. Skift derefter den anvendte mængde, hvis ansigtshuden ikke forårsager en reaktion. Hvis det viser sig at gøre huden tør, sænk dosis lidt.

En anden god mulighed for hudorme i AHA-familien er at bruge et produkt, der indeholder glykolsyre. Glykolsyre kan eksfoliere huden og hjælper derved med at fjerne det ydre lag af døde hudceller inklusive de irriterende hudorme.

  1. Eksfolieringsrutine

Eksfoliering er en vigtig del af enhver hudplejerutine. Selvom det er vigtigt, bør du ikke overdrive det. Lancering fra sundhedslinje, Eksfoliering bør kun udføres et par gange om ugen.

Overdreven eksfoliering af huden, især ansigtet kan gøre ansigtet meget tørt. Når huden tørrer, producerer kroppen automatisk mere olie, hvilket bidrager til flere hudorme. Prøv kun at eksfoliere to gange om ugen.

Læs også: Vil du have et glat ansigt uden hudorme? Dette er hemmeligheden

  1. Brug en maske eller porepack

selvklæbende strimmel ( pore pakke ) og ansigtsmasker kan være en anden løsning. Vil du hurtigt af med hudorme, kan du bruge pore pakke eller maske pille af. Denne metode vil dog kun rense huden midlertidigt og har nogle bivirkninger, såsom overdreven irritation og tørhed.

Nu, i stedet for at bruge tandpasta til at rense hudorme, kan du følge ovenstående metoder, så din hud altid er sund og fri for hudorme.

Reference:
Selv. Tilgået 2020. Hacks til fjernelse af hudorme: Hudlæger siger ja eller nej til 5 gør-det-selv-muligheder
Healthline. Tilgået i 2020. Kan jeg bruge tandpasta på bumser?
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Virker det at bruge tandpasta til bumser?
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Sådan slipper du af hudorme.