Ikke bare høj feber, her er 7 symptomer på Chikungunya

, Jakarta – Chikungunya-virussen spredes til mennesker gennem bid af en inficeret myg. De mest almindelige symptomer på infektion er feber og ledsmerter. Andre symptomer kan omfatte hovedpine, muskelsmerter, hævede led eller udslæt.

Disse udbrud forekommer normalt i lande i Afrika, Asien, Europa og Det Indiske Ocean og Stillehavet. I slutningen af ​​2013 blev chikungunya-virussen opdaget for første gang i Amerika, nærmere bestemt øerne i Caribien. Der er risiko for, at virussen bliver importeret til nye områder af inficerede rejsende. Der er ingen vaccine til forebyggelse eller medicin til behandling af chikungunya-virusinfektion.

Læs også: 3 grunde til, hvorfor Chikungunya er farlig

Når du rejser til lande med chikungunya-virus, skal du bruge insektmiddel, bære lange ærmer og lange bukser, og ophold på steder med aircondition eller som skærmer for vinduer og døre.

Der er flere ting, du skal vide om symptomerne på chikungunya, som følger:

De fleste mennesker, der er inficeret med chikungunya-virussen, vil opleve nogle symptomer.

  1. Symptomerne starter normalt 3-7 dage efter at være blevet bidt af en inficeret myg

  2. De mest almindelige symptomer er feber og ledsmerter

  3. Andre symptomer kan omfatte hovedpine, muskelsmerter, hævede led eller udslæt

  4. Chikungunyas sygdom resulterer ikke ofte i døden, men symptomerne kan være alvorlige og invaliderende

  5. De fleste syge føler sig bedre inden for en uge. Hos nogle mennesker kan ledsmerter vare i flere måneder

  6. Mennesker med risiko for mere alvorlig sygdom omfatter nyfødte smittet omkring fødslen, ældre voksne (≥65 år) og mennesker med medicinske tilstande, såsom forhøjet blodtryk, diabetes eller hjertesygdomme.

  7. Når en person først er inficeret, er han eller hun sandsynligvis beskyttet mod fremtidige infektioner

Symptomer på chikungunya ligner dem på dengue og zika, sygdomme spredt af den samme myg, der overfører chikungunya. Gå straks til et hospital, hvis du oplever symptomerne beskrevet ovenfor og har besøgt et område, hvor chikungunya er fundet.

Læs også: Forebyg Chikungunya, gør disse 2 ting

Hvis du for nylig har rejst, så lad din sundhedsplejerske vide, hvornår og hvor du har rejst. Generelt vil sundhedsudbydere udføre blodprøver for at lede efter chikungunya eller andre lignende vira, såsom dengue og zika.

Desværre er der ingen vaccine til at forebygge eller medicin til at behandle chikungunya-virussen. Den mest anbefalede behandling er at behandle symptomerne gennem følgende faser:

  1. Få masser af hvile

  2. Drik væske for at forhindre dehydrering

  3. Tag medicin, f.eks acetaminophen (Tylenol) eller paracetamol for at reducere feber og smerter

  4. Tag ikke aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er, indtil dengue kan udelukkes for at reducere risikoen for blødning)

  5. Hvis du tager medicin for en anden medicinsk tilstand, skal du tale med din læge, før du tager yderligere medicin

  6. Hvis du har chikungunya, skal du forhindre myggestik i den første uge med symptomer.

Læs også: 6 tips til at forhindre denguefeber derhjemme

I løbet af den første uge af infektionen kan chikungunya-virussen findes i blodet og overføres fra en inficeret person til en myg gennem bid af en inficeret myg, og myggen kan derefter sprede virussen til andre mennesker.

Hvis du vil vide mere om symptomerne på chikungunya og deres behandling og forebyggelse, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .