Kend 6 årsager til venstre lungesmerter

, Jakarta – Brystsmerter er ofte forbundet med hjerte- eller lungesygdomme og giver anledning til bekymring. Faktisk mærker lungerne ikke smerte, fordi de har meget få nerver, der opfatter smerte. Smerter, der føles, som om de kommer fra organet, kommer faktisk fra brystsmerter, som kan være et tegn på visse sygdomme.

Smerten kan forekomme som et symptom på en sygdom, der angriber lungerne, normalt vil smerten være mere følt til venstre. Derudover kan smerter omkring venstre lunge også være et symptom på sygdomme, der angriber andre organer omkring lungerne. Så hvilke sygdomme udløser ofte symptomer på venstre lungesmerter?

Læs også: 7 årsager til smerter i venstre bryst

1. Astma

En af de sygdomme, der er karakteriseret ved brystsmerter, er astma. Denne sygdom opstår på grund af kroniske luftvejslidelser forårsaget af forsnævring og betændelse i luftvejene. Dette forårsager så irritation af lungerne.

Smerter på grund af denne sygdom angriber faktisk begge sider af brystet, nemlig venstre side og højre side. Men normalt vil smerten være mere udtalt og angribe venstre lunge. Ud over smerter er denne sygdom også karakteriseret ved hvæsen, aka hvæsen, åndenød og hoste. Denne sygdom er klassificeret som en form for sundhedssygdom, der ikke kan helbredes og kan komme tilbage igen. Der er dog mange måder, der kan gøres for at kontrollere triggere og undgå gentagelse af symptomer.

2. Pleuritis

Smerter i venstre bryst kan også være et tegn på lungehindebetændelse, som er betændelse i lungehinden. Betændelse i lungehinden, også kaldet membranen, der dækker lungerne, kan være forårsaget af en bakteriel infektion, der angriber luftvejene. Denne tilstand kan forårsage brystsmerter, når du trækker vejret, hoster eller nyser. Pleuritis, der angriber venstre lunge, kan forårsage skarpe smerter i venstre bryst.

3. Pneumothorax

Denne tilstand opstår på grund af indtrængen af ​​luft mellem lungerne og brystvæggen. Pneumothorax kan opstå pludseligt eller opstå som en komplikation af lungesygdom. Denne sygdom forårsager ofte symptomer i form af brystsmerter, respirationssvigt og hjertesvigt.

Læs også: 5 fakta om lungerøntgen, du skal vide

4. Våde lunger

Smerter i venstre side af brystet kan være et symptom på lungebetændelse eller pleural effusion. Denne tilstand opstår på grund af en ophobning af væske mellem lungerne og brystvæggen. Der er flere sundhedsproblemer, der kan få denne tilstand til at angribe, såsom hjertesvigt, lungeinfektioner, kræft, til pancreatitis.

5. Lungeemboli

Lungeemboli kan forårsage smerter i venstre bryst, åndenød, lavt blodtryk og hoste blod op. Denne sygdom opstår, når en af ​​arterierne i lungerne er blokeret af en blodprop. Denne tilstand bør ikke tages let på, fordi lungeemboli kan være livstruende, hvis den ikke behandles med det samme.

6. Lungekræft

Smerter i venstre lunge ledsaget af vedvarende hoste, hvæsende vejrtrækning, hæshed, blodig slim og betændelse i lungerne kan være et tegn på kræft. Denne sygdom kan ske for alle, men aktive og passive rygere har en højere risiko for at udvikle lungekræft.

Læs også: Lev et sundere liv ved at bevare lungesundheden

Få mere at vide om venstre lungesmerter og dets årsager ved at spørge en læge på appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!