4 Forebyggelse af denguefeber, der kan gøres derhjemme

, Jakarta - Det er vigtigt at holde huset rent for at forhindre myggeavl. Som mange ved, kan myg sprede flere sygdomme fra milde til farlige. En af de sygdomme, der kan forårsages af myggestik og er farlig, er dengue hæmoragisk feber (DHF).

Infektioner forårsaget af denguefeber kan få patienter til at opleve høj feber og flere andre symptomer. Derfor er det vigtigt at kende nogle måder at forhindre spredning af sygdommen på for ikke at blive angrebet. Her er en komplet diskussion om forebyggelse af denguefeber derhjemme!

Læs også: Gør dette for at behandle symptomer på denguefeber

Sådan forebygger du denguefeber derhjemme

Denguefeber er en sygdom forårsaget af denguevirus og spredes gennem bid af en inficeret Aedes-myg. Denne type myg er udbredt i Indonesien såvel som andre tropiske lande. Det er vigtigt at undgå denne sygdom, fordi den kan forårsage alvorlige lidelser til døden.

Symptomer på denguefeber, der kan opstå, er høj feber, kraftig hovedpine, krops- og ledsmerter, nedsat appetit, kvalme og opkastning til udslæt på huden. Indtil videre er der ingen vaccine eller specifik behandling, der er i stand til at overvinde denne sygdom. Det eneste, der kan gøres, er at hvile og vedligeholde væskeindtaget for at holde kroppen hydreret.

Fordi der ikke er noget effektivt lægemiddel til at behandle denne lidelse, er det vigtigt at undgå enhver risiko, der kan forårsage det. Der er flere måder at forhindre at blive bidt af myg, der forårsager denguefeber. Her er nogle ting at gøre:

  1. Tømning af karret

En måde, der kan gøres for at forhindre spredning af denguefeber, er at tømme vandtanken. Denne metode siges at være effektiv til at overvinde opdrættet af myggelarver. Du skal også altid sørge for, at der ikke er stillestående vand for længe, ​​fordi det kan blive et sted for myg at yngle.

  1. Lukning og begravelse af nogle ting

Du kan også tæt forsegle nogle genstande, der kan bruges som vandreservoirer, såsom kander, vandtårne ​​og andre. På den måde lader du ikke stående vand rundt i huset blive et sted for myg at yngle. Derudover kan du også begrave eller smide nogle ting væk, som har potentiale til at blive grobund for myg.

Læs også: Hold hjemmet rent for at forhindre denguefeber

Du kan også spørge lægen fra relateret til effektive måder som forebyggelse af denguefeber. Det er meget nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone daglig brug!

  1. Brug myggemiddel

En anden måde at forebygge denguefeber på er at bruge myggemiddel. Ved at bruge dette værktøj er det håbet, at alle i dit hus er beskyttet mod myggestik, især mens de sover. Derudover kan du også bruge salver og myggenet.

  1. Tilstrækkelig hjemmebelysning

Sørg for, at alle dele af huset får tilstrækkelig belysning for at forhindre myggestik, der forårsager denguefeber. Det skyldes, at myg foretrækker mørke og fugtige steder. Derudover anbefales det også at dække ventilationshullerne til med myggenet, så det ikke er nemt at komme ind i huset og forårsage forstyrrelser.

Læs også: Udbrud af denguefeber, start forebyggelsestrin nu

Det er nogle effektive forebyggende måder at undgå denguefeber derhjemme. Ved at anvende nogle af disse ting håber man, at dit helbred vil blive vedligeholdt, så skadelige forstyrrelser kan undgås. Forebyggelse er faktisk bedre end helbredelse, ikke?

Reference:
CDC. Tilgået 2020. Undgå denguefeber ved at forhindre myggestik.
HealthXchange. Tilgået 2020. Sådan beskytter du dig selv mod denguefeber.