Ultraviolet lys kan virkelig dræbe Corona-virus?

, Jakarta - Spredningen af ​​COVID-19-sygdommen bliver mere og mere ude af kontrol. Hidtil har der ikke været nogen endelig måde at dræbe corona-virussen på, især hvis den klæber til genstande, der er sårbare over for berøring. Men der cirkulerer nyheder om, at ultraviolet lys kan dræbe corona-virussen ved at skinne på genstande, der er blevet forurenet. Er det sandt? Find svaret nedenfor!

Eliminering af Corona-virus med brug af ultraviolet lys

På det seneste er efterspørgslen efter UV-emitterende enheder, der ligner pinde, steget kraftigt. Dette værktøj siges at være effektivt som en corona-virusdræber, der er blevet godkendt af regeringen i flere lande. Food and Drugs Association (FDA) har dog udstedt en advarsel om sikkerheden ved at bruge denne enhed, da den forårsager øjenskader, hudforbrændinger og andre sikkerhedsproblemer.

Læs også: Inficeret med Corona Virus, hvornår vil symptomerne ophøre?

Ultraviolet lys er usynligt lys med en højere elektromagnetisk frekvens end synligt lys. Sollys er en kilde til UV-stråler, der kan få en person til at udvikle hudkræft. Sollys består af tre typer stråler, nemlig UVA, UVB og UVC. Anvendelsen af ​​den type lys, der kan dræbe corona-virussen, er UVC.

UVC-lys er den mest effektive type ultraviolet lys til at dræbe bakterier og bruges ofte til at desinficere overflader, luft og væsker. En metode, der bruges til at dræbe bakterier, såsom vira og bakterier, ved at ødelægge nukleinsyrer og proteiner. Denne skade gør, at bakterierne ikke er i stand til at udføre de processer, der er nødvendige for gradvist at leve.

UVC-stråler indeholder mest energi sammenlignet med de to andre typer. UVC-stråler fra solen absorberes for det meste af jordens ozon, så du bliver sandsynligvis ikke udsat for denne type lys hver dag. Der er dog en række menneskeskabte kilder til UVC-lys, der kan bruges.

Læs også: Corona-virus spreder sig meget, her er nogle symptomer

Men er det rigtigt, at ultraviolet lys kan være effektivt til at dræbe corona-virussen?

Fra flere undersøgelser fastslås det, at UVC-stråler er effektive til at dræbe den virus, der forårsager COVID-19. Denne stråle kan desinficere ikke kun overflader, men også væsker og luft. Her er forklaringen:

  • Overfladedesinfektion

Undersøgelse udført af American Journal of Infection Control (AJIC), sagde, at UVC-lys var effektivt til at dræbe SARS-CoV-2 på overflader omkring laboratoriet. Det siges, at dette ultraviolette lys er effektivt til at reducere antallet af overlevende corona-virus med 99,7 procent på kun 30 sekunder. Den type UVC-lys, der bruges i denne undersøgelse, kaldes langt UVC-lys, hvis bølgelængde er i området 207 til 222 nanometer. Brugen af ​​dette værktøj er også mindre skadelig for hud og øjne end andre typer UVC-stråler.

  • Desinfektion af væsker

I en anden undersøgelse fra AJIC sagde, at hvis brugen af ​​UVC-stråler kan være effektiv til at dræbe de fleste af de vira, der forårsager COVID-19, er dette i væsker. Eksponering for ultraviolet lys kan fuldstændig dræbe den eksisterende virus inden for 9 minutter.

  • Luftdesinfektion

Citeret fra offentliggjorte tidsskrifter Videnskabelige rapporter Brugen af ​​fjerntliggende UVC-stråler er i stand til at dræbe to typer corona-virus, der flyver i luften. Virusstammerne er 229E og OC43, som kan forårsage forkølelse hos mennesker. Konklusionen er, at dette ultraviolette lys kan dræbe 99,9 procent af de vira, der forårsager COVID-19 i luften på 25 minutter. Det menes, at det også er effektivt mod SARS-CoV-2.

Læs også: Pas på, UV-stråler kan trænge igennem dit bilglas

Det er en kendsgerning om brugen af ​​UVC-typen af ​​ultraviolet lys, der kan være effektiv til at dræbe den corona-virus, der er omkring dig. Alligevel har brugen af ​​dette værktøj ikke modtaget godkendelse fra myndighederne. Indtil det er godkendt, skal du sørge for altid at passe på dig selv ved at bære en maske, vaske dine hænder regelmæssigt og holde afstand til andre mennesker.

For at holde din krop i form skal du desuden sørge for at få nok dagligt vitaminindtag. Du kan opfylde disse behov ved at købe vitaminer gennem applikationen . Metoden, simpelthen ved Hent , kan du shoppe til sundhedsbehov uden at skulle forlade huset. Download appen lige nu!

Reference:
US Food and Drug Association (US FDA). Tilgået 2021. UV-lys og -lamper: Ultraviolet-C-stråling, desinfektion og Coronavirus.
Healthline. Tilgået i 2021. Kan UV-lys dræbe den nye Coronavirus?
AJIC. Fået adgang i 2021. Effektiviteten af ​​222-nm ultraviolet lys til desinficering af SARS-CoV-2 overfladekontamination.