Nemme måder at overvinde trøske hos babyer

, Jakarta - Babyer virker rastløse, når de spiser? Eller tilbageholdende med at amme og nøjeregnende, fordi det gør ondt i munden? Moderen bør straks tjekke sin munds tilstand, og hvis der er hvide pletter eller små sår på tandkødet, tungen, mundvigen eller indersiden af ​​kinderne, betyder det, at barnet har trøske.

De fleste mødre er ikke klar over, hvornår deres lille har trøske. Denne tilstand er faktisk almindelig, og i den medicinske verden er den bedre kendt som aphthous stomatitis. Ingen grund til at bekymre sig for meget, der er flere behandlingsmetoder til at behandle trøske hos babyer.

Læs også: Ikke bare en virusinfektion, disse er 3 årsager til trøske hos babyer

Sådan overvindes trøske hos babyer

Generelt forsvinder trøske hos babyer af sig selv på omkring 7 til 10 dage, og smerten fra disse blærer kan vare i 3-4 dage. De fleste forældre kan dog ikke tåle barnets kræsenhed på grund af denne tilstand, så de vil ikke vente på, at det går væk uden behandling.

Følgende er trin eller muligheder for trøskemedicin hos babyer, der kan gøres, nemlig:

  • Komprimer med isterninger. Du kan komprimere kræftsår med isterninger. Den kolde fornemmelse vil bedøve kræftsårene.

  • I mellemtiden, giv baby blød tekstureret mad og kølig temperatur.

  • Lav en opløsning blandet med vand, salt og bagepulver. Når opløsningen er færdig, dyppes en vatpind i opløsningen og derefter forsigtigt fastgøres til kræftsåret. Du kan gøre det 3 til 4 gange om dagen.

  • Prøv at give drikkevarer i små mængder, men ofte for at fugte mundhulen og forhindre dehydrering af barnet.

Så længe barnet stadig er trøske, bør det ikke spise mad, der er for varmt eller surt. Fordi denne type mad kan gøre hans mund mere øm.

Er du bekymret, skal du straks kontakte lægen via applikationen . Du kan også bede om en recept på den rigtige medicin til behandling af trøske hos babyer. Din læge kan ordinere medicin, såsom ibuprofen eller paracetamol, i passende doser for at lindre smerter.

Læs også: Vær opmærksom, dette er sygdommen bag kræftsår på læberne

Hvad forårsager trøske hos babyer?

Hos spædbørn forekommer sædvanligvis trøske i munden på en ammende baby. Denne betændelse vil dukke op på et varmt, fugtigt og sødt sted, såsom en babys mund. Fra barnets mund vil svampen, der forårsager trøske, spredes til moderens brystvorteområde. Spredningen af ​​trøske hos en ammende baby vil være placeret i barnets mund, som spreder sig til brystvorten, eller fra brystvorten, der spreder sig til barnets mund.

Denne tilstand er almindelig hos spædbørn, fordi immunsystemet endnu ikke er fuldt udviklet, hvilket gør det vanskeligt at bekæmpe infektioner i kroppen. Kræftsår kan nemt spredes, hvis moderens brystvorter er ømme, eller når barnets mund ikke sidder ordentligt fast på brystvorten.

Er det vigtigt at gøre en indsats for at forebygge trøske hos babyer?

Trøske hos spædbørn kan generelt være forårsaget af en svampeinfektion. Hvis du vil forhindre trøske, skal forældre forhindre spredning af svampeinfektioner i barnets mund ved at:

  • Hold babylegetøj, vandflasker, sutter og brystpumper rene. Vask om nødvendigt babyudstyr med antiseptisk sæbe og varmt vand.

  • Vask moderens hænder efter at have skiftet babyens ble for at forhindre spredning af gærinfektioner gennem barnets fordøjelsessystem.

  • Vask babytøj i varmt vand for at dræbe meldug, og tør babytøj i solen.

  • Hvis moderen mærker blærer på brystet, skal du straks passe på, så såret ikke bliver inficeret.

Læs også: Er det rigtigt, at det at spise kiks kan udløse trøske hos babyer?

Det er behandlingen og forebyggelsen af ​​trøske hos babyer, der kan gøres. Har du stadig spørgsmål til dette, så tøv ikke med at spørge lægen på , Ja!

Reference:
Baby Center. Tilgået 2019. Amning og trøske.
NHS. Hentet 2019. Oral Thrush (munddrossel).