8 graviditetsmyter, mødre skal kende

Jakarta – Der er mange graviditetsmyter udvikle sig i samfundet. Ikke alle disse myter kan accepteres fra den medicinske side. Af denne grund bør gravide kvinder ikke umiddelbart tro på graviditetsmyter, før de først tjekker dem. I denne forbindelse er der intet galt i at tale med en læge for at finde ud af, hvilke der er reelle fakta. Her er nogle graviditetsmyter, der er bredt udviklet i samfundet:

Læs også: 6 gode fødevarer at indtage i det tidlige trimester af graviditeten

Myte 1: Babyer kan blive kvalt, hvis de rækker hånden op

Han sagde, at hvis en gravid kvinde løfter sine arme over hovedet, vil babyen i maven blive kvalt eller viklet ind i navlestrengen. Denne myte giver ikke mening, for babyer, der er viklet ind i navlestrengen, er ikke forårsaget af, at moderen rækker hånden op. Dog fordi de er for aktive til at bevæge sig i livmoderen.

Myte 2: Babyens køn er kendt fra mavens form

Han sagde, at formen på moderens mave under graviditeten kan indikere barnets køn. Hvis den gravide kvinde har en mave, der er fremad eller opad, så er barnet en dreng. I mellemtiden, hvis den gravide kvinde har en bred eller lav maveform, så er babyen en pige. Faktisk vil barnets køn kunne ses, når den gravide laver en ultralyd hos fødselslægen.

Myte 3: Fødselsmærker forårsaget af kaffe

Mange mennesker tror, ​​at gravide kvinder, der indtager kaffe, vil få deres babyer til at få modermærker på kroppen. Dette modermærke vil se brunt ud på barnets kropsområde. Faktisk har indtagelse af 1-2 kopper kaffe under graviditet ingen effekt på sundheden og udviklingen af ​​barnets hud i livmoderen.

Læs også: Disse er tegnene på graviditet i den første uge

Myte 4: Mors hudproblemer på grund af babypiger

Han sagde, hvis du har en babypige, så vil hun "stjæle" sin mors skønhed og dermed gøre gravide kvinders hud problematisk. Dette hudproblem er karakteriseret ved udseendet af acne, irritation og rød hud. Faktisk kan fostrets vækst i livmoderen få huden til at opleve tørhed på grund af indre varme og hormonforstyrrelser hos gravide. Så hudproblemer kan ikke være et tegn på barnets køn.

Myte 5: Look Ugly, Be Ugly

Han sagde, under graviditeten, bør mødre ikke se dårlige ting, af frygt for at det vil påvirke den lilles fysiske tilstand ved fødslen. Faktisk er der ingen medicinske undersøgelser, der beviser, at hvis en mor ser noget "grimt", kan det have indflydelse på barnets fysiske tilstand.

Myte 6: Varme i babyhårskilte

Han sagde, at halsbrand er et almindeligt symptom, der opleves af gravide kvinder, især i det sidste trimester af graviditeten. Myten er, at fosteret i sidste trimester af graviditeten begynder at trykke på moderens organer, så det kan give indre varme. Faktisk har indre varme intet at gøre med barnets hår i livmoderen.

Myte 7: Madtyper markerer babys køn

Han sagde, at hvis gravide kvinder kan lide sød mad, er køn på den baby, de bærer, en pige. I mellemtiden, hvis gravide kvinder kan lide sur mad, såsom unge mangoer, så er køn på den baby, der bliver undfanget, en dreng. Bemærk venligst, at der ikke er nogen medicinsk sammenhæng mellem indtagelsen af ​​visse fødevarer og barnets køn.

Læs også: Tips til at have sex i henhold til graviditetens trimester

Det, du skal bekymre dig om, er babyens helbred. For at holde graviditet og baby sund, så glem ikke altid at få tjekket. På den måde kan moderen sikre fosterets vækst og udvikling under graviditeten og undgå ting, der ikke er ønskværdige. Så tro ikke på myterne, mor!

Reference:
Pregnancybirthbaby.org. Tilgået 2020. Almindelige myter om graviditet.
Forældre. Tilgået 2020. 16 graviditetsmyter.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. 14 myter om graviditet.