Brud på blodkar i hjernen kan forårsage koma

, Jakarta - Hjerneblødning er en begivenhed, hvor hjernen eller området omkring den bløder. Der er flere årsager til hjerneblødning, nemlig forhøjet blodtryk, svage eller utætte blodkar, stofmisbrug og traumer på grund af påvirkning. Dette kan få den syge til at falde i koma.

De fleste mennesker, der lider af blødning i hjernen, vil vise symptomer, der ligner dem hos mennesker, der har haft et slagtilfælde, og kan udvikle sig til svaghed, talebesvær og følelsesløshed. Derudover er de symptomer, der opstår, også svære at holde balancen, så det er nemt at falde. Omkring 13 procent af de slagtilfælde, der opstår, er forårsaget af blødning i hjernen.

Et sprængt blodkar i hjernen, der opstår inde i kraniet, er også kendt som en intrakraniel blødning. Derudover er et blodkar i hjernen, der brister i hjernen, også kendt som intracerebral blødning. Der kan også forekomme blødninger mellem hjerneskeden og hjernevævet, hvilket kaldes en subaraknoidal blødning.

En af de ting, der kan opstå, når der opstår blødninger i hjernen, er hovedpine, fordi hjernen ikke har evnen til at mærke de forstyrrelser, der opstår i det pågældende organ. Men hvis der opstår blødning i dækningen af ​​hjernen eller hjernehinderne, kan en pludselig, alvorlig hovedpine udvikle sig som et symptom.

Læs også: Pas på sprængte hovedblodkar, der kan give koma

Så længe der opstår et blodkar i hjernen

Når blod fra traumer irriterer hjernevæv, forårsager det hævelse kendt som cerebralt ødem. Blodet samler sig i et bestemt område kaldet et hæmatom. Denne tilstand øger trykket på nærliggende hjernevæv og reducerer vital blodgennemstrømning og dræber hjerneceller. Blødning kan forekomme inde i hjernen, mellem hjernen og membranerne, der dækker den, og mellem lagene i hjerneskeden eller mellem kraniet og hjerneskeden.

Årsager til, at blodkar i hjernen bristede

Den mest almindelige årsag til et sprængt blodkar i hjernen er en stigning i blodtrykket. Dette kan få arterievæggene til at svækkes og få dem til at briste over tid. Når dette sker, vil blod, der samler sig i hjernen, forårsage et slagtilfælde.

Andre årsager til blødning er:

  • En aneurisme er et svagt sted i væggen af ​​en arterie i hjernen, der forstørres og til sidst brister.

  • Arteriovenøse misdannelser (AVM) er unormale forbindelser mellem arterier og vener, der generelt er til stede fra fødslen og kan forårsage blødninger senere i livet.

I nogle tilfælde kan personer, der har kræft i visse områder, sprede sig til hjernen, hvilket forårsager blødning i hjernen i det område, der er blevet ramt af kræften. Derudover kan aflejring af amyloidprotein langs blodkarrene hos ældre få væggene i blodkarrene til at svækkes, hvilket får den ramte til at få et slagtilfælde.

Læs også: Sjældent forekommer, hjerneblødning kan genkendes fra disse symptomer

Behandling af sprængte blodkar i hjernen

Lægen vil forsøge at finde den del af hjernen, der bløder, baseret på de symptomer, den forårsager. Derefter vil der blive udført adskillige billeddiagnostiske tests, såsom en CT-scanning eller MR, som kan se blødning i hjernen.

Derudover udføres en neurologisk undersøgelse eller øjenundersøgelse, der kan afsløre hævelse af synsnerven, også for at blive undersøgt. Men den behandling, der udføres, afhænger af placeringen, årsagen og niveauet af blødning, der opstår. Operation og indtagelse af medicin vil også blive givet for at mindske de symptomer, der opstår.

Læs også: Myte eller fakta, subaraknoidal blødning kan helbredes

Det er sådan et blodkar i hjernen brister og forårsager koma. Har du spørgsmål til blødninger i hjernen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!