5 ting at være opmærksom på under genopretning af tyfus

Jakarta - Også kendt som "tyfusfeber", tyfus er en sygdom forårsaget af en bakteriel infektion, nemlig: Salmonella typhi . En person kan få denne sygdom, hvis de spiser forurenet mad eller drikke, eller har tæt kontakt med en person med tyfus.

Efter at have inficeret kroppen, vil de bakterier, der forårsager tyfus, give symptomer i form af høj feber, hovedpine, mavesmerter og forstoppelse eller diarré. Generelt forbedres tyfus inden for få dage efter at have modtaget antibiotikabehandling og forårsager sjældent komplikationer. Der er dog nogle ting at overveje, når man kommer sig efter tyfus.

Læs også: Har du tyfus, kan du holde tunge aktiviteter?

Vær opmærksom på dette under genopretning af tyfus

I restitutionsperioden er der flere ting, som personer med tyfus skal være opmærksomme på, for at fremskynde helingen eller for at forhindre overførsel af tyfus til andre. Her er nogle af dem:

1. Spis nok

Selvom kroppen har det dårligt, og appetitten er nedsat, er det vigtigt at spise nok, mens man kommer sig efter tyfus. Spis fødevarer med højt kalorieindhold såsom pasta, kogte kartofler eller brød for at forhindre drastisk vægttab på grund af tyfus.

2. Drik masser af vand

Kroppens væske- og elektrolytbalance er meget vigtig at opretholde i restitutionsperioden for tyfus. Så drik nok vand, så tyfushelingsprocessen kan være hurtigere.

Hvis du oplever symptomer på diarré, skal du øge dit væskeindtag for at forhindre dehydrering. Bortset fra vand kan du faktisk få væskeindtag fra suppemad såsom kyllingesuppe eller frugter med højt vandindhold.

Læs også: Er helet, kan tyfussymptomer komme igen?

3. Følg reglerne for at tage antibiotika

Fordi det er forårsaget af en bakteriel infektion, vil læger normalt ordinere antibiotika som behandling for tyfus. Nå, sørg for at overholde reglerne for at tage antibiotika, som lægen har givet dig.

Normalt anbefaler læger at bruge antibiotika, selvom symptomerne er aftaget. Så stop ikke med at tage antibiotika uden din læges instruktioner.

4. Vask dine hænder ofte

I genopretningsperioden for tyfus er det vigtigt at vaske hænder ofte for at forhindre spredning af infektionen til andre. Når du vasker dine hænder, brug rindende vand og sæbe, og gnid dine hænder grundigt i mindst 20 sekunder. Sørg for at vaske dine hænder, især efter toiletbesøg og før du spiser eller rører ved mad.

5. Tilbered ikke mad

Tyfus er en sygdom, der kan overføres, hvoraf den ene er gennem forurenet mad og drikke. I løbet af genopretningsperioden, for at forhindre overførsel af tyfus til andre, bør du ikke tilberede mad, såsom mad til familie eller andre mennesker at spise. Medmindre lægen har erklæret helbredt, og der ikke er mulighed for overførsel.

Læs også: Symptomer, der ligner tyfus, meningitis kan forårsage koma

Det er nogle ting, du skal overveje i løbet af tyfus-restitutionsperioden. Ved at implementere disse ting, er det håbet, at genopretningsprocessen kan forløbe hurtigere, og risikoen for at inficere andre kan minimeres. Er du kommet dig, så sørg for at leve en sund og ren livsstil, så tyfus ikke angriber igen.

Hvis symptomerne på tyfus ikke forbedres, eller hvis du har yderligere spørgsmål om denne sygdom, kan du Hent Ansøgning . Brug derefter applikationen til at tale med lægen via chat, som er klar til at hjælpe dig når som helst og hvor som helst.

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Tyfusfeber.
Sundt. Tilgået 2020. Mad mod tyfus.
Cleveland Clinic. Hentet 2020. Tyfusfeber: Forebyggelse