7 Sunde fødevarer til mennesker med leversygdomme

, Jakarta - At spise sund mad og en afbalanceret kost skal implementeres for at opretholde kropsstyrke og en afbalanceret sund vægt. Dette er et vigtigt grundlag for mennesker med leversygdomme. God ernæring kan hjælpe med at støtte din lever til at fungere korrekt og spille en vigtig rolle i at korrigere leversygdomme.

Hvis du har en leversygdom, er der nogle særlige overvejelser, du muligvis har brug for, før du går på diæt eller sætter en sund livsstil for at hjælpe med at håndtere din levertilstand. Til det skal du opretholde et sundt madindtag hver dag ved at vælge sunde fødevarer. Her er de fødevarer, du ikke bør springe over:

  1. Grønne bladgrøntsager

Udover mineraler og vitaminer indeholder grønne bladgrøntsager også høje antioxidanter og kan beskytte leveren mod potentielle giftige frie radikaler. Ifølge Dr. Sandra Cabot i sin bog med titlen " Den leverrensende diæt ”, indeholder grønne grøntsager også klorofyl, samt grønne pigmenter, der sænker toksiner og renser leveren. Grønne bladgrøntsager, der er gode til at spise, er spinat, radiser, sennepsgrønt, salat og kål.

  1. Gulerod

Gulerødder indeholder essentielle næringsstoffer, herunder betacaroten, niacin, vitamin B-6, amin, vitamin A, vitamin K og kalium. Dette næringsstof indeholder også fibre, som giver en rensende effekt i leveren og fremmer den generelle kropsfunktion.

  1. Grøntsager indeholdende glutathion

Glutathion er en type stærk antioxidant og er også kendt som et vigtigt næringsstof i leverudrensning. Fødevarer, der indeholder glutathion, indeholder stoffer, der kan afgifte og rense fordøjelseskanalen, før de frigives til blodbanen. Høje niveauer af glutathion kan også forbedre immunforsvaret. Grøntsager, der indeholder glutathion, omfatter asparges, tomater, broccoli, græskar, persille, kål og blomkål.

  1. Vin

Røde og lilla druer, de indeholder en række gavnlige forbindelser. En af dem er resveratrol, som har en række sundhedsmæssige fordele. En undersøgelse viste, at druer har en række fordele, fra at sænke inflammation, forebygge skader, til at øge antioxidantniveauet. En lille undersøgelse viste også, at indtagelse af vindruekerneekstrakt i tre måneder kan forbedre leverfunktionen.

  1. Kaffe

En undersøgelse viser, at drikke kaffe beskytter leveren mod sygdom, selv for dem, der allerede har problemer med dette organ. For eksempel har flere undersøgelser gentagne gange konkluderet, at drikke kaffe kan reducere risikoen for skrumpelever, eller permanent leverskade, hos mennesker med kronisk leversygdom. At drikke kaffe kan også mindske risikoen for at udvikle en almindelig type leverkræft, og har en positiv effekt på leversygdomme og -betændelse.

  1. Grøn te

En japansk undersøgelse rapporterede resultater, at drikke 5-10 kopper grøn te om dagen er forbundet med forbedret leversundhed. En mindre undersøgelse af personer med ikke-alkoholisk fedtleversygdom (NAFLD) viste, at drikker af høj-antioxidant grøn te i 12 uger øgede leverenzymer. Derudover kan drikke grøn te også reducere oxidativt stress og fedtdepoter i leveren.

  1. Animalsk protein

Kødelskere kan være glade, fordi der ikke er behov for at stoppe med at spise kød. Du skal dog stadig være opmærksom på risikoen for ammoniakforgiftning, hvis du spiser kød fra en usikret kilde eller kød, der ikke er tilberedt efter standarder. Du kan undgå disse risici ved at købe økologiske fødevareingredienser og tilberede dem ordentligt. Vælg kødstykker, der har mindre fedt og undgå stegning.

Hvis du allerede er kendt for at have leverproblemer, bør du begynde at spise de fødevarer, der er anbefalet ovenfor. Tøv ikke med at spørge lægen om andre sunde fødevarer gennem applikationen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Læs også:

  • Dette er effekten af ​​alkohol på hjerte- og leversundhed
  • 4 sygdomme, der ofte opstår i leverorganer
  • Findes der en behandling for leversmerter på en naturlig måde?