Unormal vejrtrækning? Vide om paradoksal vejrtrækning

, Jakarta – Ved vejrtrækning vil mellemgulvsmusklen opleve nedadgående tryk, så lungerne kan udvide sig og luft kommer ind gennem næsehulen. En abnormitet i musklerne i luftvejene kan dog få mellemgulvet og lungerne til at arbejde på hovedet. Denne sundhedssygdom er kendt som paradoksalt åndedræt , en af ​​de udløsere af åndenød, der sjældent opdages.

Denne åndedrætsforstyrrelse er forårsaget af abnormiteter i diafragmamusklen. Under normale forhold vil mellemgulvsmusklen blive trykket ned, når du indånder luft, så luft kan komme ind i lungerne. Imidlertid, paradoksalt åndedræt det får mellemgulvsmusklerne til at løfte sig og gør, at lungerne ikke kan udvide sig, så der ikke kan komme luft ind i dem.

Denne situation får den syge til at være ude af stand til at trække vejret som en normal person, der trækker vejret, og indtaget af ilt, der kommer ind i kroppen, vil falde. Ikke nok med det, så har dette sundhedsproblem også en indflydelse på, at kuldioxid ikke kan komme ud som ilt, der ikke kan trænge ind normalt. Det er det, der gør syge paradoksalt åndedræt oplever akut åndenød.

Årsager til paradoksal vejrtrækning

Abnormiteter i mellemgulvsmusklen menes at være den vigtigste udløser for paradoksalt åndedræt . Denne tilstand forårsager unormal vejrtrækning. Følgende forhold kan dog også være en udløsende faktor:

Alvorlig skade eller traume på membranvæggen

Traumer eller alvorlig skade på membranvæggen kan skyldes en ulykke, der får den indre brystvæg og ribben til at løsne sig. Dette vil gøre membranen ude af stand til at trække sig sammen normalt, når du inhalerer.

Læs også: 6 Anbefalede sportsgrene til personer med astma

Svækkelse af åndedrætsmuskler

Nogle sygdomme som f.eks multipel sclerose som angriber åndedrætssystemet, især de støttende muskler kan udløse åndenød. Denne tilstand kan være et tidligt symptom på fremkomsten af paradoksalt åndedræt .

Indiceret nervesygdom

I brystet reguleres bevægelsen af ​​mellemgulvet og andre støttende muskler af en nerve kaldet nerven phrenic . Hvis der er skade på nerven, vil muskelsammentrækningerne ændre sig, når du trækker vejret. Dette udløser også fremkomsten af ​​forskellige sundhedssygdomme, der skader nervernes arbejde, såsom muskeldystrofi, brysttraume, lungekræft og syndrom. Guillain-Barre .

Mineralmangel

Manglende indtagelse af calcium, kalium og magnesium i kroppen påvirker også vejrtrækningsmønstre ved at angribe centralnervesystemet, som er ansvarlig for at regulere åndedrætsprocessen.

Forebyggelse og behandling af paradoksal vejrtrækning

Behandling paradoksalt åndedræt udføres i henhold til årsagen til hændelsen, fra at opfylde det daglige indtag af mineraler i kroppen for sygdomme forårsaget af mineralmangel til operation, hvis årsagen er traumer eller alvorlige skader i brystet.

Læs også: 6 tips til at overvinde hvæsen for at trække vejret let

Du kan forhindre det i at ske paradoksalt åndedræt ved at gøre følgende:

Mød kroppens daglige næringsstofindtag

En af årsagerne til hændelsen paradoksalt åndedræt er mangel på mineralindtag i kroppen. Sørg derfor for at møde kroppens forskellige mineraler, især calcium, magnesium og kalium.

Træningsrutine

Motion er den mest effektive måde at øge din immunitet og kropsimmunitet på. Gennem træning vil aktiviteten i lungerne og mellemgulvet øges som følge af intensiteten af ​​fysiske bevægelser, der er ret tunge. Dette vil træne disse to organers ydeevne mere optimalt.

Undgå rygning og alkoholforbrug

Overdreven alkohol- og nikotinindtag i kroppen vil på længere sigt skade lungerne. Hvis den ikke stoppes, vil denne vane få lungerne til at holde op med at fungere, hvilket resulterer i døden. Undgå derfor overdrevent alkoholforbrug og rygning.

Det var en kort gennemgang af de helbredsproblemer med åndenød, der førte til paradoksalt åndedræt . Uanset hvilke mærkelige symptomer du føler, så spørg straks lægen gennem ansøgningen . Spørg en læge-funktionen i denne applikation forbinder dig direkte med ekspertlæger i henhold til deres områder. Kom nu, Hent nu!