Vigtigheden af ​​faderens rolle, når den lille stadig er i maven

, Jakarta – Når mødre bliver gravide, er det ikke kun moderens rolle, der er vigtig for at opretholde barnets sundhed i livmoderen. Faderens rolle er en ting, der ikke er mindre vigtig i processen med at udvikle barnet i maven. Ikke nok med at de har brug for regelmæssig kontrol hos fødselslægen, babyer i maven har også brug for fars opmærksomhed fra de er i maven.

Læs også: 5 måder at binde sig til din lille i maven

At invitere ham til at tale eller chatte afslappet, mens barnet stadig ligger i maven, hjælper også barnets vækst- og udviklingsproces i livmoderen til at blive mere optimal. Optimal udvikling af barnet i livmoderen påvirker barnets sundhed efter fødslen. Så det skader aldrig at være opmærksom på din lille, da den stadig er i livmoderen.

Fædrenes rolle siden babyer i maven

Fosteret har kunnet høre lyde, siden han var 16 uger gammel. Selv siden de er kommet ind i en alder af 23 uger i livmoderen, er babyer i stand til at høre lyde og bevæge sig aktivt i livmoderen. Det er det, der får moderen til at mærke de subtile spark fra den lille i maven.

Udover at lytte til lyden af ​​moderens hjerteslag eller de aktiviteter, der udføres af moderen, kan fosteret allerede høre lydene omkring moderens omgivelser, herunder faderens stemme. Hvad er så fordelene, der kan mærkes, når et barn lytter til sin fars stemme fra det tidspunkt, han er i maven? Den tilgang, som faderen har valgt, da barnet stadig er i maven, kan øge båndet mellem faderen og barnet.

Ud over at øge det følelsesmæssige bånd mellem far og baby i livmoderen, er fædrenes rolle faktisk også vigtig for at opretholde sundheden for barnets hjernevækst og udvikling siden i livmoderen. At gå gennem graviditet får nogle gange mødre til at føle sig angste eller bange. De oplevede følelser kan ikke stoppes af nogen, inklusive din partner.

Læs også: Dette er barnets bevægelse i livmoderen

Men tilstedeværelsen af ​​en partner eller far kan gøre situationen mere behagelig. Når angst og frygt ikke håndteres ordentligt, risikerer denne tilstand at få moderen til at opleve stress, som kan forårsage en stigning i hormonet kortisol.

Lancering fra Huffington Post Stigningen i hormonet kortisol hos gravide kan forstyrre hjernens udvikling hos fosteret i livmoderen. Dette påvirker barnets vækst og udvikling efter fødslen. Af denne grund er faderens rolle ret vigtig for at opretholde sundheden for babyens hjerne i livmoderen.

Udover at hjælpe barnets hjerneudviklingsproces til at være optimal, er flittigt at invitere babyer til at tale i livmoderen også i stand til at stimulere høre- og sprogfunktioner fra livmoderen. På den måde, når barnet er født, er barnet mere behageligt at høre sin fars stemme.

Hvordan fædre nærmer sig babyer siden i livmoderen

Lancering Graviditet Fødsel Baby , er der forskellige måder, som fædre kan gøre for at opbygge et temmelig tæt følelsesmæssigt bånd til barnet, før barnet bliver født, nemlig:

  1. Glem ikke ofte at give en blid berøring på moderens mave. Denne proces kan ledsages af musik eller en sjov historie.
  2. Når barnet sparker moderens mave fra maven, så tøv ikke med at mærke det også.
  3. Hvis parret ønsker at være direkte involveret i det fødselsforløb, der skal gennemføres, skader det aldrig at finde ud af mere om det fødselsforløb, som moderen skal udføre.
  4. Vi anbefaler, at du inviterer moderen til rutinemæssig obstetrisk kontrol på det nærmeste hospital, så mors og babys helbred altid er optimalt.

Læs også: Dette er grunden til, at babyer sparker i livmoderen

Det er nogle måder, fædre kan gøre for at opbygge en følelsesmæssig forbindelse med deres børn, siden de stadig var i livmoderen. Brug gerne appen og spørg fødselslægen direkte, om moderen har problemer med graviditetsforløbet. Tidlig behandling reducerer risikoen for graviditetsforstyrrelser.

Reference:
Graviditet Fødsel Baby. Tilgået i 2020. Binding med din baby under graviditet
Forælder 24. Tilgået 2020. Hvorfor fars rolle i graviditeten er vigtig
Huffington Post. Tilgået 2020. Selv når baby er i livmoderen, har far indflydelse