Vaner at undgå med mavesyre

Acid reflukssygdom forårsager en brændende fornemmelse i brystet på grund af en stigning i mavesyre. Ikke kun på grund af at spise forbudte fødevarer, anses nogle vaner også for at udløse mavesyretilstande.

, Jakarta - Sur reflukssygdom er fornemmelsen af ​​en brændende fornemmelse i brystet på grund af en stigning i mavesyren, der går ind i spiserøret. Denne tilstand kan opleves af alle, inklusive børn.

For at mindske det ubehag, der opstår på grund af symptomer, er der faktisk nogle vaner, som personer med mavesyre skal undgå, for at symptomerne ikke bliver værre. Kom nu, se anmeldelsen her!

Læs også : Cure mavesyre med disse 5 fødevarer

Vaner, der udløser mavesyre

Ved indgangen til maven er der en ventil, som er en muskelring kaldet Nedre esophageal sphincter (LES). Normalt lukker LES, så snart maden passerer gennem den.

Hvis LES ikke lukker helt eller åbner sig for ofte, kan syren produceret af maven bakke op i spiserøret.Dette kan forårsage symptomer, såsom et brændende ubehag i brystet kaldet halsbrand.

Der er flere faktorer, der får dig til at opleve mavesyre, nemlig:

  1. Spise store mængder eller liggende lige efter at have spist
  2. Overvægt eller fedme
  3. Spiser tunge måltider og ligger på ryggen eller bøjer i taljen
  4. Spis snacks før sengetid
  5. Spise visse typer mad, såsom appelsiner, tomater, chokolade, mynte, hvidløg, løg eller krydret eller fed mad
  6. Indtagelse af visse drikkevarer, såsom alkohol, kulsyreholdige drikkevarer, kaffe eller te
  7. Røg
  8. Gennemgår graviditet
  9. Tag aspirin, ibuprofen, visse muskelafslappende midler eller blodtryksmedicin

Faktisk er kosten meget indflydelsesrig på at øge mavesyren. Undgå fødevarer, der er svære at fordøje, såsom fede og stegte. Glem heller ikke at tygge hver bid godt for at blande den med fordøjelsesenzymer i munden. Mindre madpartikler er lettere at fordøje i maven.

Det er bedst ikke at spise mindst 3 timer før sengetid. Dette gør det muligt for kroppen at fordøje fuldt ud, inden den går i seng, og det kan mindske risikoen for halsbrand om natten. Læg dig ikke ned umiddelbart efter at du har spist og spis mens du ligger ned.

Læs også : Ikke kun Mag, dette får mavesyre til at stige

Anbefalet mad til personer med mavesyre

I erkendelse af, hvordan mad i høj grad kan påvirke mavesyren, anbefales følgende typer fødevarer til personer med sure opstød:

  1. Fødevarer, der har et højt nok vandindhold, anses for at kunne reducere GERD-symptomer. For eksempel vandmelon, selleri, grøntsagssuppe eller urtete.
  2. Personer med mavesyre rådes også til at spise fødevarer, der har et højt fiberindhold. Såsom havregryn, kartofler, søde kartofler, asparges, broccoli og bønner.
  3. At spise mad, der indeholder basisk, er også nyttig til at overvinde smerten forårsaget af mavesyre. Der er flere typer fødevarer, der har et højt alkalisk indhold, såsom bananer, meloner og kål.

Det er nogle fødevarer, der anbefales til folk med mavesyre. Livsstilsændringer vurderes også at kunne være med til at mindske risikoen for, at mavesyren bliver værre. Der er flere måder, du kan gøre dette på, såsom at træne regelmæssigt og håndtere det stressniveau, du føler.

Læs også : Korrekt forebyggelse for at undgå mavesår

Glem ikke altid at spørge lægen direkte via . Du kan finde ud af den første behandling for mavesyresygdom, så symptomerne bliver bedre. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2021. GERD-diæt.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvilke GERD-risikofaktorer skal jeg vide om?