3 behandlingsmuligheder til behandling af koronar hjertesygdom

Jakarta - Koronar hjertesygdom (CHD) er kendt som stille dræber , fordi det opstår pludseligt og er dødeligt for kroppen. Denne tilstand opstår, når hjertets blodkar bliver blokeret af fedtaflejringer, hvilket gør dem smalle og reducerer blodgennemstrømningen til hjertet. Det er det, der udløser CHD-symptomer, såsom angina og åndenød.

Læs også: Dette er, hvad der menes med koronar hjertesygdom

Tilfælde af koronar hjertesygdom (CHD) i Indonesien

Data fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i 2012 viste, at 17,5 millioner mennesker i verden døde af hjerte-kar-sygdomme, så mange som 6,7 millioner dødsfald var forårsaget af CHD. I Indonesien viser Riskesdas-data fra 2013, at der er 1,5 procent af CHD-tilfældene i Indonesien. Dette tal er blandt de højeste blandt andre typer hjerte-kar-sygdomme.

Behandlingsmuligheder til behandling af koronar hjertesygdom (CHD)

Hvis den ikke behandles med det samme, udløser CHD for tidlig død for syge. Så hvad er de behandlinger, der kan gøres for at behandle CHD?

1. Livsstilsændring

Hovedfokus for CHD-behandling er livsstilsændringer for at blive sundere, kombineret med indtagelse af medicin eller medicinske procedurer. For eksempel holde op med at ryge, begrænse indtagelse af alkohol, indtage en afbalanceret nærende kost, reducere stress, opretholde en ideel kropsvægt og træne regelmæssigt.

2. Lægemiddelforbrug

Disse omfatter blodfortyndende lægemidler, statiner, angiotensinkonverterende enzymhæmmere (ACE-hæmmere), angiotensin II-receptorblokkere (ARB'er), betablokkere (betablokkere), nitrater, calciumantagonister og diuretika. Hvis forbruget af lægemidler ikke er effektivt til at opleve CHD-symptomer, anbefaler lægen andre medicinske handlinger, såsom kirurgi.

Læs også: Genkend symptomerne på koronar hjertesygdom

3. Betjening

Kirurgi udføres, hvis forsnævringen af ​​blodkarrene er forårsaget af en opbygning af atherom. Hvad er operationerne for at behandle CHD?

  • Sæt hjerteringen på eller koronar angioplastik. Dette gøres ved at indsætte et kateter i den indsnævrede del af arterien. Dernæst puster lægen en lille ballon op gennem kateteret for at udvide arterien. Denne handling forventes at forbedre blodcirkulationen og forhindre forsnævring af arterierne igen.

  • hjerte bypass, Dette gøres, hvis mere end én arterie er blokeret. Det gør du ved at tage blodkar fra andre dele af kroppen. Denne sektion er fastgjort til passagen mellem det store blodkar (aorta) og arterien, uden om den indsnævrede arterie. Som et resultat flyder blodet jævnt gennem den nye rute.

  • Hjertetransplantation . Denne procedure udføres, hvis hjerteskaden er meget alvorlig og ikke kan behandles med medicin. Det beskadigede hjerte vil blive erstattet med et sundt hjerte fra en donor.

Hvad hvis CHD-symptomer ignoreres? Denne tilstand øger risikoen for mere alvorlige komplikationer. Blandt dem er angina, også kaldet brystsmerter på grund af forsnævrede arterier, hjerteanfald, der opstår, når arterierne er helt blokerede, hjertesvigt på grund af, at hjertet ikke kan pumpe blod, til hjerterytmeforstyrrelser (arytmier) på grund af manglende blodforsyning til hjertet eller hjerteskade. Disse komplikationer er potentielt livstruende for mennesker med CHD.

Læs også: Vær forsigtig, koronar hjerte kan falde hos børn

Det er behandlingsmuligheden til behandling af koronar hjertesygdom. Hvis du har hjerteproblemer, så tøv ikke med at tale med en specialist. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital her. Du kan også spørge og svare lægen med Hent Ansøgning via Spørg en læge-funktionen.