Hvor længe kurerer mæslinger?

, Jakarta – Mæslinger er den mest almindelige virusinfektion hos børn. Sygdommen kan forårsage en række ubehagelige symptomer, nogle gange endda føre til alvorlige komplikationer.

Mæslingevirusinfektion er også meget smitsom, så børn eller voksne, der er udsat for sygdommen, rådes til at isolere sig hjemme, indtil de er kommet sig helt. Der er flere behandlinger, der kan gøres for at behandle mæslinger. Så hvor lang tid tager det at komme sig efter mæslinger?

Stadier af mæslingevirusinfektion

Mæslinger er forårsaget af en virus, der yngler i næse og hals på et inficeret barn eller voksen. Spredningen af ​​virussen kan forekomme, når en person med mæslinger hoster, nyser eller taler, derefter sprøjt af spyt ( dråber ) som blæses ud i luften indåndet af andre. Du kan også få mæslingevirus, hvis du stikker fingeren i munden eller næsen, eller gnider øjnene efter at have rørt ved en genstand, der er forurenet med personens spyt.

Ved smitte med virussen er inkubationsperioden for virus til at forårsage symptomer omkring 10-14 dage. Derefter begynder mæslinger normalt med symptomer på mild til moderat feber og er ofte ledsaget af hoste, løbende næse, betændte øjne (konjunktivitis) og ondt i halsen. Disse relativt milde mæslingesymptomer kan vare i 2-3 dage.

Derefter vises udslæt i form af små røde pletter, hvoraf nogle er lidt hævede. Udslættet, som er et typisk symptom på mæslinger, opstår normalt inden for 14 dage efter at være blevet udsat for virussen og kan vare op til 7 dage. Udslættet opstår normalt først på hovedet og breder sig langsomt til andre dele af kroppen, ledsaget af høj feber. Efter et par dage aftog mæslingeudslættet gradvist, først et udslæt i ansigtet, der forsvandt og til sidst fra lår og ben.

Ring til din læge med det samme, hvis du eller dit barn tror, ​​du kan have mæslinger. Du kan bruge appen at kontakte lægen og købe den medicin, du har brug for.

Læs også: Tilsvarende er dette forskellen mellem mæslinger, skoldkopper og røde hunde

Kuretid for mæslinger

Selvom mæslinger kan forårsage ubehagelige symptomer, forsvinder virussen og dens symptomer normalt på omkring 2-3 uger.

Når du først får mæslinger, opbygger din krop immunitet over for virussen, hvilket gør det meget usandsynligt, at du får sygdommen igen.

Læs også: Hvornår skal mæslinger tjekkes af en læge?

Der er ingen specifik behandling for mæslinger. Fordi det er forårsaget af en virus, kan mæslinger ikke behandles med antibiotika. Der er dog flere måder, man kan gøre for at forebygge mæslinger eller reducere dens sværhedsgrad:

  • Administration af mæslingevaccine

Personer, der ikke har modtaget mæslingevaccinen, inklusive spædbørn, kan vaccineres mod mæslinger inden for 72 timer efter eksponering for virussen for at yde beskyttelse mod sygdommen.

  • Administration af immunserumglobulin

Gravide kvinder, spædbørn og personer med svækket immunforsvar, som får mæslinger, kan få en indsprøjtning af et protein (antistof) kaldet immunserumglobulin. Når de gives inden for 6 dage efter at være blevet udsat for virussen, kan disse antistoffer forebygge eller lindre mæslingesymptomer.

Derudover råder lægen dig også til at gøre følgende for at blive rask hurtigt:

  • Tag acetaminophen eller ibuprofen for at reducere feber.
  • Få masser af hvile for at hjælpe med at styrke dit immunforsvar.
  • Drik rigeligt med væske for at erstatte kropsvæsker tabt på grund af feber og svedtendens.
  • Brug en luftfugter eller luftfugter til at lindre hoste og ondt i halsen.
  • Tag A-vitamintilskud for at reducere sværhedsgraden af ​​mæslinger, især for børn, der mangler A-vitamin.

Læs også: 5 ting, du skal undgå, når du får mæslinger

Nå, det er en forklaring på den tid, det tager at komme sig efter mæslinger. Kom nu, Hent Ansøgning nu også for nemt at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om mæslinger.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Mæslinger.
det nationale sundhedsvæsen. Tilgået 2020. Mæslinger.