Det gør ikke ondt, disse hårde klumper kan dukke op på huden

, Jakarta – Har du nogensinde følt, at der dukker mange små og hårde klumper op på hudens overflade? Faktisk var der ingen tidligere smerte, der markerede ankomsten af ​​disse klumper. Hvis det er tilfældet, er det muligt, at du har en kaldet sygdom molluscum contagiosum . Hvad er det?

Sygdom molluscum contagiosum er en tilstand, der opstår på grund af infektion i huden karakteriseret ved forekomsten af ​​små knopper på overfladen af ​​huden. Generelt er den klump, der er et tegn på denne sygdom, kun på størrelse med et frø af grønne bønne og føles hårdt.

Forekomsten af ​​små knopper på huden er forårsaget af en virus, der har samme navn, nemlig en virus molluscum contagiosum. Overførsel af denne virus kan forekomme, når nogen kommer i direkte hudkontakt med en, der tidligere har været inficeret. Derudover kan virussen også smittes gennem genstande, der deles eller bruges af mennesker, der allerede er inficeret. Hos voksne, virus molluscum contagiosum kan også blive smittet gennem seksuel aktivitet.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Denne sygdom kan ske for alle, men rammer oftest børn og voksne, der er seksuelt aktive. På den anden side, molluscum contagiosum kan også angribe mennesker, der har et svagt immunsystem og har en historie med hudlidelser. Alligevel har klumper, der er tegn på denne sygdom, tendens til at være nemme at genkende.

Håndtering og behandling molluscum contagiosum Det er også meget nemt og enkelt, det kan endda gå væk af sig selv i løbet af et par måneder. Sygdomme, der angriber huden, behandles normalt med lægemidler eller salver, men denne behandlingsmetode anbefales ikke til børn. Molluscum contagiosum hos børn anbefales det normalt ikke at blive behandlet med medicin, fordi børn ikke har så travle aktiviteter som teenagere og voksne.

Molluscum Contagiosum Symptomer og forebyggelse

Ud over forekomsten af ​​små, hårde klumper på overfladen af ​​huden, molluscum contagiosum kan også genkendes af andre symptomer, såsom antallet af små knopper, der vises så mange som 20 til 30 punkter på overfladen af ​​huden. Pletterne kan udløse kløe og have toppe, der ligner hulninger.

Læs også: Er børn mere sårbare over for Molluscum Contagiosum end voksne?

Disse små knopper kan nemt spredes til andre områder af huden og kan briste. Når bumpen molluscum contagiosum Hvis den går i stykker, kommer der en gullig hvid væske ud, som kan overføre virussen molluscum contagiosum.

Klumper på grund af denne sygdom kan forekomme overalt på kroppen. Hos voksne findes små klumper, et tegn på denne sygdom, normalt i det nederste område af kroppen på grund af seksuel aktivitet. Mens man er hos børn, vil der normalt forekomme små hårde klumper omkring arme, bryst, mave, nakke og ansigt. I sjældne tilfælde kan der vokse klumper omkring øjenlågene, mundhulen, fodsåler og håndflader.

Forebyggelse af spredning af denne sygdom kan gøres ved at holde afstand til den syge. Undgå direkte hudkontakt med personer, der har molluscum contagiosum . Derudover bør du ikke bytte personlige ejendele eller bruge genstande, der tidligere er brugt af personer med denne sygdom. Undgå også at have sex med mennesker, der oplever infektion molluscum contagiosum.

Læs også: Let at svede? Pas på svampeinfektioner

Få mere at vide om molluscum contagiosum og hvordan man forhindrer smitte ved at spørge lægen i ansøgningen . Du kan også tale om andre helbredslidelser og finde frem til den mest passende behandling af den sygdom, der angriber dig. Læger kan kontaktes via video/taleopkald og chat. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!