Dette er de 4 stadier af leverkræft, som du har brug for at kende

, Jakarta – Leverkræft er en type sygdom, der angriber leveren i den menneskelige krop. Ikke nok med det, denne type kræft kan også spredes til andre organer og dele af kroppen. Leverkræft opstår, når celler i dette organ muterer og danner tumorer.

Ligesom de fleste andre leversygdomme vil kræft også udløse et nedsat funktion i dette ene organ. Faktisk er leveren et organ, der har mange vigtige funktioner. Starter med at rense giftige stoffer, der kan forurene blodet. For eksempel fra indtagelse af alkoholholdige drikkevarer og visse typer stoffer. Det betyder, at hvis leveren er forstyrret, herunder kræft, vil denne funktion ikke kunne udføres optimalt.

Ligesom andre former for kræft udvikler denne sygdom sig også og er opdelt i flere stadier eller bedre kendt som stadier. Stadieinddelingen af ​​kræfttilstanden afhænger af kræftens sværhedsgrad og spredning. Med andre ord, jo bredere spredningen af ​​kræft er, jo højere opleves stadiet.

Spredningen af ​​leverkræft er opdelt i 4 stadier baseret på størrelsen og omfanget af spredningen af ​​kræften. For at være klar, lad os identificere de fire stadier af leverkræft, som du har brug for at kende!

1. Stadion A

På dette niveau er den forstyrrelse, der opstår, stadig relativt lille. Fase A er den indledende fase af en person, der oplever leverkræft. På dette stadium fandt man en lille tumor, der måler mindre end 5 cm, i andre tilfælde kan den fundne tumor være omkring 2-3 mere, men med en mindre størrelse.

Hvis der findes mere end én tumor, er den normalt mindre end 3 cm i størrelse. Stadie A leverkræft har normalt ikke spist for meget af dette organ. Leverfunktionen er stadig relativt normal, selvom der er interferens, normalt kun mindre eller meget minimal.

2. Stadion B

Dette stadie er en fortsættelse af leverkræft i stadie A. Faktisk er der på stadie B ikke sket meget forandring, både i leverfunktionen og i antallet af tumorceller. Men på dette stadium er der normalt begyndt at blive fundet flere store tumorer i leveren. Den generelle leverfunktion er dog stadig ikke forstyrret.

3. Stadion C

I stadie C er kræften begyndt at sprede sig til flere dele af kroppen. Startende fra blodkar, lymfeknuder eller andre kropsorganer. Hvis du er kommet ind i denne fase, vil patientens kropstilstand normalt begynde at forværres og se usund ud. Generelt kan leveren dog stadig fungere, omend ikke så godt, som når den er rask.

4. Stadion D

Det mest alvorlige niveau af leverkræft er stadium D. Hvis leverkræft er kommet ind i dette stadium, er organets funktion begyndt at blive forstyrret. Gradvist vil tilstanden for mennesker med leverkræft falde, og det vil være vanskeligt at udføre daglige aktiviteter. Hvis du er kommet ind i stadium D, er størrelsen af ​​den fundne tumor ikke længere en reference.

At opretholde en sund krop er meget vigtig for at undgå leversygdomme såsom leverkræft, fedtlever, også kendt som fedtlever og andre. Fordi det ikke kan nægtes, er leveren inkluderet i listen over organer, der spiller en vigtig rolle i den menneskelige krop. Hvis du oplever problemer eller klager over dette organ, skal du straks foretage en undersøgelse hos lægen for at forhindre uønskede ting.

Kan også bruge applikationen at formidle den indledende klage til lægen igennem Video/taleopkald eller Snak . Få anbefalinger til køb af medicin og tips til at bevare sundheden fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Genkendelse af symptomerne på leverkræft
  • Kom stille, disse 4 kræftsygdomme er svære at opdage
  • 10 tegn på hepatitis, du ikke bør ignorere