Fødselsdepression og Baby Blues, hvad er værst?

, Jakarta - Efter fødslen vil de fleste mødre (især nybagte mødre) opleve forskellige mentale uroligheder. Fødselsdepression og Baby blues er 2 tilstande, der ofte opstår. Symptomerne ligner hinanden, men hvilken er den mest alvorlige af de to?

Svaret fødselsdepression . Hvorfor? Fordi fødselsdepression kan siges at være en fortsættelsesbetingelse af Baby blues , eller også kaldet postpartum distress syndrom . Dette er en tilstand i form af overdreven følelse af tristhed og tristhed, som moderen oplever efter fødslen.

Læs også: Genkend 3 typer af fødselsdepression

Generelt, Baby blues forværres i 3-4 dage efter fødslen og opstår først i de første 14 dage efter fødslen. mor som Baby blues bør du straks få behandling hos en læge, for hvis symptomerne opleves i mere end 14 dage frygtes det, at det vil føre til Fødselsdepression .

Nu kan drøftelser med psykologer gennemføres i ansøgningen , du ved . Gennem funktioner Tal med en læge , kan du tale om dine symptomer direkte igennem Snak eller Stemme/videoopkald . Ønsker du en personlig konsultation, kan du også direkte bestille tid hos en psykolog på sygehuset gennem ansøgningen , du ved . Så sørg for at du har Hent appen på din telefon, ja.

Her er forskellen mellem fødselsdepression og Baby Blues

Indtil nu kan der stadig være mange, der bliver misforstået og tror det fødselsdepression og Baby blues er den samme gener. Faktisk er de to lidelser forskellige. Selvom symptomerne ligner hinanden, Baby blues Det er en mere almindelig lidelse og kategoriseres som mild.

Her er nogle punkter til forskel mellem fødselsdepression og Baby blues :

  • Symptom

Baby blues normalt præget af betydelige følelsesmæssige ændringer hos moderen efter fødslen. Disse følelsesmæssige ændringer kan ses fra følelsesmæssige op- og nedture, tristhed, glemsomhed, følsomhed og stress, når barnet er født. Mor der oplevede Baby blues græder også ofte og bekymrer sig af frygt for ikke at kunne tage sig godt af sin baby.

Symptomerne på baby blues ligner symptomerne på fødselsdepression , men lettere og kortere end fødselsdepression . Symptom Baby blues det får heller ikke moderen til at miste evnen til at passe sit barn eller udføre daglige aktiviteter.

Ellers, fødselsdepression har mere alvorlige symptomer. Mødre med denne tilstand føler normalt et tab af appetit eller overspiser. mor med fødselsdepression Du kan også have problemer med at falde i søvn eller oversøvn. Dertil kommer mødre, der oplever fødselsdepression Du vil føle betydelig træthed og mangel på energi, selv efter at du har fået nok hvile.

Læs også: 21 Symptomer, der opleves, når de påvirkes af fødselsdepression

Mor der oplevede fødselsdepression føler også skam, skyldfølelse og nedsat selvtillid. Desuden moderen med fødselsdepression De har også svært ved at føle sig glade over fødslen af ​​deres baby, er ofte dystre og mister endda interessen for at udføre daglige aktiviteter. Nogle mødre har endda tanker om at skade sig selv eller deres babyer.

  • Symptomer Varighed

Udover symptomerne, Baby blues og fødselsdepression Det er også kendetegnet ved, hvor længe symptomerne varer. Baby blues normalt kun oplevet et par dage og op til 2 uger højst. I mellemtiden, symptomer fødselsdepression kan opleves i mindst 1 måned og kan holde op til 1 år efter levering.

  • Symptomer Forekomst

Symptom Baby blues normalt vises fra 2 til 3 dage efter levering. Midlertidig fødselsdepression Det opstår normalt i den anden eller tredje måned efter fødslen. Dette sker, fordi graviditetsperioden er en svær periode at leve. Flere andre faktorer, såsom ægteskabelige problemer eller økonomiske faktorer, kan også øge moderens stressniveau, hvilket gør hende mere tilbøjelig til at opleve komplikationer fødselsdepression siden graviditeten.

  • Grund

Baby blues er generelt forårsaget af fysiologiske ændringer, som mødre oplever efter fødslen, og deres intensitet er påvirket af psykologiske faktorer. Midlertidig fødselsdepression mere påvirket af psykosociale faktorer såsom overdreven stress, som moderen oplever. Denne stress er kombineret med hormonelle forandringer, vanskelige livssituationer og andre problemer.

  • Alvorlighed

Baby blues er en mindre alvorlig lidelse end fødselsdepression . Dette er fordi Baby blues ikke at forstyrre moderens evne til at tage sig af sit barn. Selvom jeg føler mig trist og hjælpeløs i et par dage, er jeg med Baby blues stadig kan tage sig af barnet.

Læs også: Ikke kun kvinder, mænd kan også opleve postpartum depression

Det er anderledes med Baby blues , mor der har fødselsdepression lidelsen er mere alvorlig. De oplever generelt symptomer på klinisk depression. Disse symptomer gør mødre med fødselsdepression føler lavt selvværd, ude af stand til at være en god mor, og nogle undgår deres babyer.

Derfor moderen med fødselsdepression n kan miste evnen til at passe sin baby. Den vedvarende følelse af træthed, der mærkes, får også moderen med fødselsdepression foretrækker at sove og ignorerer deres børn.

Reference:
American Pregnancy (Få adgang i 2019). Har jeg Baby Blues eller fødselsdepression?
WebMD (Få adgang i 2019). Er det fødselsdepression eller 'Baby Blues'?
Sunde børn (Få adgang i 2019). Depression under og efter graviditet: Du er ikke alene