5 måder at starte menstruation på

, Jakarta – En normal menstruationscyklus er generelt 28-35 dage. Hver kvinde kan opleve en anden menstruationscyklus, den kan være kortere eller længere. Normalt vil en person opleve uregelmæssig menstruation i det første år, når man starter menstruationen og nærmer sig overgangsalderen.

Der er dog også nogle kvinder, som ofte oplever uregelmæssig menstruation, også uden for disse to tider. Denne tilstand kan være forårsaget af forskellige ting, såsom langvarig stress, vægttab, sygdom og andre. Mere fuldstændig information om, hvordan man starter menstruation kan fås nedenfor!

Mad påvirker menstruationscyklussen

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Karolinska Instituttet, kost kan påvirke glatheden af ​​menstruation. Følgende fødevarer og drikkevarer anbefales at indtage for at starte menstruation:

  1. Drik gulerodsjuice

Det viser sig, at det ikke kun er godt for øjnene, men gulerødder er rige på vitamin A, C, calcium og jern, som er nyttige til at forhindre, at hormonerne i kroppen bliver forstyrret. Ved at drikke gulerodsjuice uden sukker regelmæssigt, kan problemet med uregelmæssige menstruationscyklusser overvindes.

  1. Papaya blad kogt vand

Den bitre smag af papayablade er ingenting sammenlignet med dens sundhedsmæssige fordele. Papayablade indeholder ganske komplette vitaminer, nemlig A, B, C, D og E samt calcium, så det er effektivt at starte menstruationscyklussen. Hvordan man laver det er at koge papayablade med tamarind og salt, og to glas vand. Papaya bladafkog er også effektiv til at reducere menstruationssmerter.

  1. Gurkemeje

Hvorfor ikke prøve at gå tilbage til det traditionelle? Gurkemeje er kendt for sine fordele ved kvindelige problemer. Dette skyldes, at gurkemeje indeholder curcumin, som har medicinske egenskaber. Gurkemeje er også nyttig som en anti-inflammatorisk og antioxidant. Så drik jævnligt gurkemejeurter, så menstruationen forløber glat.

  1. Grøn kokosvand

Ikke kun forfriskende, grønt kokosvand er også godt til at starte menstruationen. Grønt kokosvand indeholder laurinsyre, der fungerer som en antibakteriel, svampedræbende og antiviral. Kokosvand indeholder også en række forskellige næringsstoffer, så det kan opfylde de ernæringsmæssige behov, som din krop har brug for.

  1. Sund livsstil

En meget effektiv måde at starte menstruationscyklussen på er at vedtage en sund livsstil. Dette er ikke kun gennem indtagelse af nærende fødevarer, men også øge indtaget af vand og motion.

Af denne grund er du nødt til at stoppe usunde vaner såsom at ryge, drikke alkoholiske drikkevarer, sove sent og indtage for meget koffein. For mere fuldstændig information om en jævn menstruationscyklus kan du bare spørge direkte til .

Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Alligevel kan det øge stress på hypothalamus, hypofysen og binyrerne, hvis du spiser for lidt eller ikke får den rigtige ernæring. Disse kirtler regulerer kroppens hormonbalance, hvilket kan påvirke menstruationen.

Hvis du ikke får nok kulhydrater, kan det føre til uregelmæssige, selv udeblevne cyklusser (amenoré). En diæt med lavt kulhydratindhold kan forstyrre skjoldbruskkirtlens funktion og sænke leptinniveauet i kroppen. Leptin produceres af fedtceller og hjælper med at regulere reproduktive hormoner.

Reference:

Karolinska Instituttet. Tilgået i 2020. Hvordan menstruation påvirker kvinders sundhed.

Healthline. Tilgået 2020. 8 videnskabsbaserede hjemmemedicin mod uregelmæssige menstruationer.

Medicinenet. Tilgået 2020. Menstruation (menstruationscyklus, menstruation).