Husk, gør disse 8 ting for at forhindre det stigende antal af COVID-19

, Jakarta - "Atmosfæren i de sidste uger har været ret bekymrende for offentligheden. Flere og flere mennesker adlyder sundhedsprotokoller. Positive tilfælde af COVID-19 har nu nået 111.455 mennesker, 68.975 er kommet sig, og 5.236 er døde."

Det var præsident Joko Widodos (Jokowi) tweet fra hans Twitter-konto, mandag (3/8). Jokowi mindede også igen om, at anvendelsen af ​​sundhedsprotokoller fortsat bør formidles til offentligheden.

Bekymringer, bekymringer eller frygt for COVID-19-udbruddet sker faktisk ikke kun i vores land, men globalt. Indtil videre er det kun en håndfuld lande, der er lykkedes med at bekæmpe SARS-CoV-2, årsagen til COVID-19. Resten? Skal være desperat for at slippe af med den onde corona-virus spiller ikke.

Faktisk har den bekymring eller frygt, vi oplever, en positiv side. I psykologi eksisterer frygt for at hjælpe os med at møde farer og overleve. I tilfælde af COVID-19 tilskynder denne frygt os til at overholde alle sundhedsbestemmelser eller protokoller. Fra at vaske hænder, bære masker, til at holde afstand til andre mennesker.

I Indonesien har COVID-19-pandemien varet i fem måneder. Spørgsmålet er, om du stadig husker de forskellige måder at forhindre overførsel af corona-virus på? Eller er du bare træt af at gøre det?

Så her er nogle måder at forhindre spredning af COVID-19, hvis antal stiger dag for dag.

Læs også: Er det rigtigt, at aggressive test får positive tilfælde af corona til at stige?

1. Styrk immunforsvaret

Corona-virus og andre vira har én ting til fælles. Virus er selvbegrænsende sygdom, alias kan dø af sig selv. Så hvordan dræber man virussen?

Kort sagt, hvis immunsystemet er godt, så vil kroppen bekæmpe virussen. Så hvordan forbedrer du dit immunforsvar?

  • Nok hvile . Voksne har generelt brug for 7-8 timers søvn og teenagere omkring 9-10 timer.
  • Spis flere grøntsager og frugt. Indholdet af vitaminer og mineraler i grøntsager og frugt styrker kroppens immunforsvar.
  • Undgå stress. Ukontrolleret og langvarig stress kan øge hormonet kortisol. På længere sigt kan dette hormon kortisol nedsætte immunsystemet.
  • Undgå cigaretter og alkohol. Udsættelse for cigaretrøg og alkohol i overkant kan skade immunsystemet.
  • Træn regelmæssigt. Det anbefales at træne 30 minutter dagligt, såsom at gå.

2. Regelmæssig vask af hænder

Træt af konstant at vaske dine hænder i de sidste fem måneder? Til gavn for dig selv og andre, kede dig aldrig og doven til at udføre denne handling. Vask dine hænder i mindst 20 sekunder med sæbe og vand, eller en håndsprit med mindst 60 procent alkohol. Hvornår er det rigtige tidspunkt at vaske hænder?

  • Før du laver mad eller spiser.
  • Efter at have brugt badeværelset.
  • Efter at have dækket næsen, når du hoster eller nyser.
  • Efter håndtering af genstande, som ofte berøres af mange mennesker (dørhåndtag, smartphone , elevatorknapper osv.).

3. Rør ikke dine øjne, næse og mund

For at forhindre overførsel af corona-virus, rør aldrig ved dine øjne, næse eller mund, når dine hænder ikke er rene. Husk, at overførsel af corona-virus kan forekomme, når hænder rører ved genstande, der er forurenet med virussen, og derefter rører ved øjnene eller ansigtet.

Læs også: Vi alle vs Corona Virus, hvem vinder?

4. Undgå overfyldte steder

Overvej at tage ekstra forholdsregler. For eksempel undgå overfyldte steder, hvis du er syg eller over 60 år (ældre). Ifølge forskning fra den kinesiske regering har ældre og mennesker med kroniske sygdomme en højere risiko for at få corona-virussen.

5. Isoler dig selv, når du er syg

For at forhindre overførsel af corona-virus, bør du ikke rejse eller samles med venner eller familie, hvis du er syg. Især hvis de syge viser symptomer på COVID-19.

Lav selvisolering derhjemme. Husk, at denne selvisolering kun anbefales til tidlige symptomer på corona, såsom let ondt i halsen. Hvis symptomerne ikke forbedres eller endda udvikler sig, skal du straks søge læge eller sundhedspersonale for korrekt behandling.

Brug en maske for at minimere risikoen for at sprede corona-virussen til andre, når du går på klinik eller hospital. Hvis du bliver syg, skal du undgå offentlig transport for at forhindre spredning af virussen.

6. Bær altid en maske

Bær altid en maske, især når du er syg. Sørg for at bruge det korrekt. Brug af masker til syge mennesker kan minimere risikoen for at sprede virussen til andre omkring dem. For dem, der føler sig sunde, skal du bære en stofmaske som anbefalet af regeringen og medicinsk personale.

Læs også: HVEM: Milde symptomer på Corona kan behandles derhjemme

7. Husk, at hoste har etik

Når du hoster eller nyser, skal du dække din mund og næse med krumningen af ​​din albue eller en serviet. Smid derefter vævet i en lukket skraldespand.

8. Forbered medicin og desinfektionsmiddel

Sørg for at have medicin og desinfektionsmidler derhjemme. Hvis et familiemedlem er syg, skal du give symptomlindring i håndkøb og derefter straks søge læge på hospitalet. Mens formålet med desinfektionsmiddel er at rense overfladen af ​​genstande forurenet med virus fra syge mennesker.

Ifølge forskning kan den seneste corona-virus eller SARS-CoV-2 overleve på overfladen af ​​objekter i flere timer til få dage. Rengør regelmæssigt genstande, der er tilbøjelige til virus. For eksempel dørhåndtag, smartphones, håndlister, til telefoner.

Lad os forhindre spredningen af ​​corona-virusset fra os selv. Lad os sige, at vi er blevet 'inficeret' med denne virus, som professoren sagde modellering af infektionssygdomme, Graham Medley, ved London School of Hygiene and Tropical Medicine.

"Jeg tror, ​​at den bedste måde (for at forhindre overførsel af coronavirus) er at forestille sig, at du har virussen, og ændre din adfærd, så du ikke giver den videre til andre mennesker."

Det betyder, at vi har reduceret chancerne for at 'fange' og 'smitte' COVID-19. Så vil du vide mere om, hvordan man forebygger corona-virussen? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Selvisolation. Dr. dr. Erlina Burhan MSc. Sp.P(K). Tilgået i 2020. Afdeling for lunge- og luftvejsmedicin FKUI - Friendship Hospital, COVID-19 Alert and Alert Task Force PB IDI
US National Library of Medicine National Institutes of Health - Medlineplus. Tilgået 2020. Coronavirus-infektioner
WebMD. Tilgået i 2020. Forberedelse til Coronavirus: Må og lad være
WHO. Tilgået 2020. Rapport fra WHO-Kinas fælles mission om Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)
Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Hentet 2020. 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV), Wuhan, Kina.
The Independent - UK og Worldwide News. Tilgået 2020. Coronavirus: Lad som om du allerede er smittet for at beskytte dig selv, råder sundhedsprofessor