Negle er ofte knækket, måske er disse 5 ting årsagen

, Jakarta – Næsten alle, især kvinder, ønsker at have sunde og smukke negle. Desværre har nogle mennesker negle, der let knækker. Ud over smerter vil ofte knækkede negle også gøre hændernes udseende grimme. Hvad gør egentlig, at negle ofte knækker? Her er nogle mulige årsager.

Ligesom hud kan negle også miste fugt, hvilket får dem til at tørre ud, blive skøre og let knække. Negle, der ofte knækkes, kan også være tegn på andre helbredsproblemer i kroppen.

1. Mangel på næringsstoffer

En af årsagerne til tynde og skøre negle, så de er nemme at bøje eller knække, skyldes mangel på jernniveauer i kroppen eller også kendt som anæmi. Begge disse mineraler er nødvendige i dannelsen af ​​hæmoglobin, som er et molekyle, der transporterer iltholdige røde blodlegemer til neglematrixen. Hvis kroppen ikke får nok jernindtag, vil en sund neglevækst blive hæmmet. For at overvinde denne tilstand kan du øge forbruget af fødevarer rige på jern såsom spinat, østers, mørk chokolade og hvide bønner.

Læs også: 5 typer madindtag for mennesker med anæmi

Derudover kan mangel på indtag af C-vitamin, B-vitaminkompleks, folinsyre og calcium også gøre negle matte og tørre, og i sidste ende nemt knække.

2. Stress

Sund neglevækst er omkring 1 millimeter om ugen eller dobbelt så hurtig som tånegle. Neglene tager omkring seks måneder at vokse helt fra bunden og op. Alvorlig stress kan dog fremskynde neglevæksten, hvilket vil reducere neglestyrken. Derudover kan stress også få dig til at bide negle uden at være klar over det. Som et resultat vil neglen være bølget og mere skør, når den vokser tilbage.

Læs også: Den dårlige virkning af neglebidende vaner for helbredet

3.Vane med at banke noget

Hvis du har for vane at banke neglene i bordet eller banke med neglene, mens du spiller på keyboardet, kan det forårsage knækkede negle, spaltede spidser og forskellige andre problemer. Så det er bedst at klippe dine negle så korte som muligt, så der kun er et par hvide spidser tilbage, så de ikke knækker let, når du spiller tastatur . Derudover skal du reducere vanen med at banke negle på en genstand af hensyn til neglesundheden.

4. Bakterie- og svampeinfektioner

Infektioner forårsaget af både svampe og bakterier kan forårsage hyppige neglebrud. Svampen vil angribe neglebunden og overfladen, især på tåneglene, som ofte er fugtige, fordi de altid er dækket af sokker og sko. Så for at overvinde denne tilstand, prøv at skiftevis med sko og sandaler, så dine negle kan ånde hver dag.

5. Visse sygdomme

Psoriasis får ofte patienter til at opleve buede negleoverflader ( neglehuller ) og skøre ender. Hyperthyroidisme kan også blokere tilførslen af ​​ilt til neglematrixen, hvilket forårsager klumpfingersyndrom, en tilstand karakteriseret ved, at neglens overflade bliver konveks og buet. Hertil kommer, at flere sygdomme, der også kan få negle ofte til at knække, omfatter medfødte lunge- og hjertesygdomme og Crohns sygdom.

Læs også: Tag et kig på 5 måder at pleje dine negle på, så de ikke knækker let

Undervurder ikke problemet med knækkede negle, okay? Udover at passe på dine negle udefra, anbefales det også at passe på dine negle indefra ved at indtage nok vand, og også øge forbruget af grøntsager og frugter, der indeholder masser af vitaminer. Hvis neglenes tilstand ser unormal ud, skal du straks spørge lægen gennem ansøgningen . Du kan diskutere og bede om sundhedsråd via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.