Fordele ved saltede æg for sundheden

Jakarta – For nylig er der flere og flere variationer af temamad.saltet ægsom mange mennesker er interesserede i. Fra chips, kylling, fisk, dumplings til is, er alt dækket med saltet æg. Spis dem ikke bare, men kender også de forskellige fordele ved saltede æg.

1. Opfyld kroppens ernæringsbehov

Saltede æg afledt af andeæg indeholder en kombination af protein, fedt og kulhydrater. Et æg indeholder 9 gram kvalitetsprotein, som din krop kan bruge til at støtte dit immunforsvar og holde din hud sund. At spise et andeæg opfylder således 15% af det protein, som kroppen på en person, der i gennemsnit vejer 68 kg, i henhold til retningslinjer udgivet af Iowa State University Extension. Andeæg indeholder også 9,6 gram fedt, som er en energikilde, og 1 gram kulhydrater.

2. Rig på gode vitaminer

Andeæg øger vitaminindtaget og giver nok vitamin A og B12 til din krop. A-vitamin er meget godt til at hjælpe med at danne nye celler i kroppen og vedligeholde øjensundheden. I mellemtiden er vitamin B12 i andeæg nyttigt til at holde nerver sunde og forbedre røde blodlegemers funktion. Derudover indeholder andeæg også vitamin B-kompleks, vitamin D og E.

3. Øger udholdenhed

Andeæg er en af ​​de nærende fødevarer, fordi de indeholder selen og jern. Selen understøtter en sund immunfunktion og hjælper med at producere skjoldbruskkirtelhormoner. Mens jern hjælper dine røde blodlegemer med at transportere ilt og spiller en vigtig rolle i at producere energi.

4. Oprethold knoglesundhed

Derudover indeholder andeæg også små mængder zink, fosfor og calcium. Fosfor og calcium er meget gavnlige for knoglesundhed og vækst. At spise saltede æg kan således forebygge knogleskørhed, samt hjælpe med knoglevækst hos børn.

5. Vær forsigtig med det høje kolesterolindhold

Andeæg er også berømte for deres høje kolesterolindhold, så du skal begrænse forbruget af denne salte omgang. Hvert æg indeholder 619 milligram kolesterol, hvilket er det dobbelte af den anbefalede daglige grænse, eller tre gange grænsen for mennesker med forhøjet blodtryk eller hjertesygdomme. Ifølge Dr. Kalpana Bhaskaran, leder af ernæringsforskning og leder af den glykæmiske indeksforskningsenhed ved Temasek Polytechnic School of Applied Sciences, kan en portion mad, der bruger saltede æg i sin opskrift, indeholde mere end ét saltet æg, og dette overstiger langt forbruget af kolesterol, der burde være. . Udover at være i stand til at forårsage forhøjet blodtryk, kan højt saltindtag forværre nyresygdom, udløse astmaanfald og osteoporose.

Så det er okay at spise mad, der indeholder saltede æg, så længe portionerne er begrænsede. Hvis du vil spise saltede æg, skal du begrænse det til et æg om dagen, og du kan parre det med andre kolesterolfrie fødevarer, såsom grøntsager og frugter. Men hvis kolesterolet allerede er højt, bør du helt undgå at spise saltede æg.

Hvis du vil vide mere om visse fødevarer og næringsindholdet i dem, skal du bare spørge din læge ved hjælp af appen . I , kan du kontakte lægen via Stemme/videoopkald og Snak. Du kan også købe forskellige sundhedsprodukter hos og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play.