Hvad skal du gøre, når du har kronisk bihulebetændelse?

»Hvis det varer i 12 uger eller mere, kaldes bihulebetændelse for kronisk bihulebetændelse. Denne tilstand kan forårsage generende symptomer og kræver ordentlig lægehjælp såvel som hjemmepleje."

Jakarta - Har du nogensinde oplevet betændelse omkring dine næsepassager, som ikke forsvandt i op til 12 uger? Ud over at forstyrre aktiviteter skal denne tilstand behandles. I den medicinske verden kaldes denne tilstand kronisk bihulebetændelse og kan fortsætte på trods af behandling.

Mennesker, der har kronisk bihulebetændelse, skal tage flere behandlingstrin. Målet er at reducere bihulebetændelse, forhindre næsepassager i konstant at dræne væske, behandle årsagen og reducere hyppigheden af ​​tilbagefald af bihulebetændelse.

Læs også: Skal bihulebetændelse altid opereres?

Behandling af kronisk bihulebetændelse

Nogle af de behandlinger, der bruges til at lindre symptomer på kronisk bihulebetændelse, omfatter:

  • Saltvand næseskylning. Dette er en metode læger bruger til at reducere udflåd og skylle det irriterede område ved at sprøjte næsespray .
  • Administration af nasale kortikosteroider. Flere typer næsespray med kortikosteroider for at hjælpe med at behandle betændelse. Hvis spray anses for mindre effektiv, anbefaler læger saltvandsopløsning i kombination med budesonid (Pulmicort Respules).
  • Orale eller injicerbare kortikosteroider. Læger kan ordinere kortikosteroider i form af injektioner og oral medicin. Denne medicin bruges til at lindre betændelse fra alvorlig bihulebetændelse, især hvis du har næsepolypper. Men orale kortikosteroider forårsager bivirkninger, hvis de bruges på længere sigt. Orale kortikosteroider bruges kun til alvorlige symptomer.
  • Antibiotika. Administration af antibiotika er også nødvendig, hvis kronisk bihulebetændelse opstår på grund af en bakteriel infektion. Hvis lægen ikke er i stand til at behandle infektionen, vil lægen anbefale antibiotika i kombination med anden medicin.
  • Immunterapi. Hvis kronisk bihulebetændelse opstår på grund af allergi, vil lægen give allergi skud eller immunterapi. At give disse injektioner reducerer kroppens reaktion på visse allergener, der får symptomerne til at blive værre.
  • Endoskopisk sinuskirurgi. Dette er det sidste trin til behandling af kronisk bihulebetændelse, hvis alle behandlinger ikke giver maksimale resultater. Lægen vil bruge et tyndt, fleksibelt rør udstyret med et lys til at undersøge sinuspassagerne. Læger bruger en række værktøjer til at fjerne væv eller polypper, der forårsager nasal obstruktion. Operationen vil også forstørre den smalle sinusåbning.

Denne tilstand kan forårsage alvorlige lidelser, det er vigtigt straks at se en læge, når symptomer på bihulebetændelse opstår. Det kan du spørge lægen om gennem ansøgningen , og køb receptpligtig medicin med lethed.

Læs også: Hyppige tilbagefald, kan bihulebetændelse helbredes fuldstændigt?

Er der hjemmemedicin, der kan gøres?

Ikke kun behandling udført af læger, dem med kronisk bihulebetændelse kan også udføre hjemmebehandlinger for at fremskynde helingsprocessen. Hjemmemidler, der kan gøres, omfatter:

  • Hvile. Det er vigtigt at få nok hvile til at hjælpe kroppen med at bekæmpe betændelse og fremskynde restitutionen.
  • Drik meget vand. Det er også vigtigt at få dækket kroppens væskebehov. Dette hjælper med at udjævne strømmen af ​​slim i næsen. Det er også vigtigt at undgå drikkevarer, der indeholder koffein eller alkohol. Ikke kun gør det det værre, det forårsager også dehydrering.
  • Fugter sinushulerne. Du kan gøre sinushulerne mere fugtige med damp. Tricket, forbered en beholder med varmt eller varmt vand og sæt dig vendt mod beholderen og sørg for, at dampen ledes til dit ansigt. Varme bade hjælper også med at reducere smerte og dræne slim.
  • Komprimer ansigtet med varmt vand. Det har til formål at lindre smerter i ansigtet.
  • Forbedre sovestilling. At sove med løftet hoved er en fantastisk måde at hjælpe dine bihuler med at dræne væske og forhindre blokeringer.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem rhinitis og bihulebetændelse

Det er ting, der kan gøres, når du oplever kronisk bihulebetændelse. Undervurder ikke denne tilstand og tag den nødvendige behandling, hvis du oplever det.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Kronisk bihulebetændelse.
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2021. Bihulebetændelse.