Typer af stoffer, der er sikre at overvinde søvnløshed

, Jakarta – Søvnløshed er en søvnforstyrrelse, når en person har svært ved at falde i søvn eller få en god nats søvn. Søvnløshed kan være kort eller lang sigt. Det kan kun vare et par dage eller endda tage måneder.



Behandling af søvnløshed kan variere afhængigt af årsagen til søvnløshed. Der er behandlinger, der kræver medicin, der er også adfærds- og livsstilsændringer. Ligesom hvilke typer stoffer er sikre at behandle søvnløshed?

Indtagelse af søvnløshedsmedicin skal ske med en læges recept

Medicin mod søvnløshed vil hjælpe den syge med at sove. Selvfølgelig skal forbruget af dette lægemiddel være i overensstemmelse med en læges recept. Læger anbefaler generelt ikke at stole på receptpligtige sovepiller i mere end et par uger. Alligevel er nogle lægemidler godkendt til langtidsbrug. Typer af lægemidler, der er sikre til at behandle søvnløshed, er:

1. Eszopiclon (Lunesta).

2. Ramelteon (Rozerem).

3. Zaleplon (Sonata).

4. Zolpidem (Ambien, Edluar, Intermezzo, Zolpimist).

Læs også: Hvordan er den kognitive adfærdsterapiprocedure for mennesker med søvnløshed?

Receptpligtige sovepiller kan have bivirkninger, såsom at forårsage svimmelhed i dagtimerne og øge din risiko for træghed, eller de kan danne visse vaner. Sørg for at have rådført dig med din læge, før du bruger disse lægemidler.

Håndkøbssovepiller, der indeholder antihistaminer, kan gøre dig døsig, men er ikke beregnet til rutinemæssig brug. Antihistaminer kan forårsage bivirkninger, såsom søvnighed i dagtimerne, svimmelhed, forvirring, kognitiv nedgang og vandladningsbesvær, som kan være værre hos ældre voksne.

Læs også: Sådan overvindes søvnløshed, som børn oplever

Læger vil kun anbefale sovemedicin, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp, fordi den søvnløshed, du oplever, er et betydeligt problem og alvorligt kan forstyrre dine daglige aktiviteter.

Kronisk søvnløshed kan også være forbundet med visse medicinske tilstande eller brugen af ​​visse lægemidler. Behandling af en medicinsk tilstand kan hjælpe med at forbedre søvnen, men søvnløshed kan fortsætte, efter at den medicinske tilstand forbedres.

Stigende alder kan udløse søvnløshed

Søvnløshed kan blive mere almindelig med alderen. Når du bliver ældre, er der større sandsynlighed for, at du oplever nogle ændringer, der gør det svært for dig at sove. Følgende er de pågældende ændringer:

Læs også: Søvnløshed? 6 måder at overvinde søvnløshed Dette er et forsøg værd

1. Søvnmønster

Søvn bliver ofte mindre afslappende, når du bliver ældre, så støj eller andre ændringer i dit miljø er mere tilbøjelige til at vække dig. Med alderen stiger det indre ur også ofte. Derfor vil du føle dig træt tidligere om natten og vågne tidligere om morgenen.

2. Aktiviteter

Mangel på aktivitet kan forstyrre en god nats søvn.

3. Helbredsforhold

Kroniske smerter fra tilstande som gigt eller rygproblemer samt depression eller angst kan forstyrre søvnen. Problemer, der øger behovet for at tisse om natten, såsom prostata- eller blæreproblemer, kan også forstyrre søvnen.

4. Indtagelse af visse lægemidler

Ældre mennesker tager normalt mere receptpligtig medicin end yngre mennesker, hvilket øger chancen for narkotikarelateret søvnløshed.

Det er information om søvnløshed og de typer lægemidler, der er sikre at behandle det. Hvis du har brug for andre sundhedsoplysninger, Hent direkte ansøgning , Ja!



Reference:

Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Søvnløshed.

Healthline. Tilgået i 2021. Søvnløshed.

WebMD. Tilgået i 2021. Søvnløshed.