6 trin til at overvinde Belekan på børns øjne

, Jakarta - Belek er et andet navn for øjenudflåd. Hvert barn har udflåd fra øjnene på grund af forskellige årsager. Generelt er årsagen til ondt i halsen ufarlig, såsom en blokeret tårekanal, en virusinfektion eller simpelthen at være snavset.

Men selvfølgelig vil enhver udledning af øjenudflåd gøre barnets syn nedsat. Pletter kan normalt behandles med det samme ved at tørre med en blød vatpind. Men hvis udledningen kommer ud kontinuerligt og i store mængder, skal du straks konsultere en læge.

Læs også: 4 måder at tage sig af børns øjensundhed

Sådan overvinder du Belekan på børns øjne

Hvis udskrivelsen er ledsaget af fysiske symptomer, bør du straks kontakte en læge via ansøgningen for at få tjekket barnets øjentilstand. For eksempel gør sår ham ofte kræsen, hævede øjne, kan ikke åbne øjnene, blænde, når de udsættes for lys, røde øjne, grønne sår eller sår, der ikke bliver bedre med alderen. Formålet med undersøgelsen er at fastslå årsagen til øjet, og hvordan man behandler det hensigtsmæssigt.

Mødre kan behandle en tåre i deres barns øje ved at give øjendråber eller øjensalve efter lægens råd. Hvis barnets øjenflåd ikke er alvorligt, kan moderen behandle barnets øjenflåd ved at tage flere trin såsom følgende:

  1. Sørg for, at dit barn vasker hænder ofte for at undgå at sprede enhver mulig infektion.
  2. Tilskynd barnet til kun at røre ved øjnene med rene hænder.
  3. Undgå at bruge lotion eller andre hudprodukter i barnets øjenområde.
  4. Hold dit barns øjne og ansigt rene.
  5. Sørg for, at barnet bærer øjenbeskyttelse under enhver aktivitet, der kan skade øjnene.
  6. Beskyt dit barns øjne mod infektion ved at være opmærksom på deres renlighed, hver gang de kommer hjem fra skole eller leger.

Læs også: 9 slags tegn på øjenlidelser hos børn

Det er vigtigt at vide, at det er normalt for børn at have et belekan øje. Det skyldes, at tårekirtlerne ikke fungerer korrekt, hvor tåreventilen hos børn (især spædbørn) stadig er lukket i tårekanalen, der forbinder tårerne med næsehulen. Denne blokering forårsager, at de tårer, der produceres, ikke kan strømme ind i næsehulen, hvilket resulterer i at samle sig i de blokerede kanaler og få pletter til at samle sig i øjnene. Derudover kan en tåre i et barns øje også være forårsaget af bakterielle og virale infektioner og allergier.

Der er to typer pletter på øjnene, nemlig våde/klæbende og tørre. Øjenlågene kan også være hvide, gule eller grønne. Et gult eller grønt udflåd indikerer, at dit barn har en bakteriel infektion i øjet. Bakterielle infektioner bør straks kontrolleres af en læge. Derudover kan det kræve receptpligtig medicin eller øjendråber. Mens hvidt udflåd ikke er en infektion.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt at få en børneøjenundersøgelse?

Hvis den belek, der kommer ud, ikke er overdreven, vil det ikke være en lidelse eller et sundhedsproblem. Der kan dog også komme pletter så meget, at de fylder øjenvipperne og gør det svært for øjnene at åbne sig. Denne tilstand kræver faktisk ikke særlig behandling. Fordi, hos børn kan generelt blive bedre i løbet af et par dage til uger.

Belekan kan være et symptom på en række øjensygdomme. Selvom nogle tilstande kan behandles derhjemme, er der tilstande, der kræver lægehjælp. Hvis dit barns øjensår ikke forsvinder eller bliver værre, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital.

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Hvad forårsager goopy øjne, og hvordan behandler jeg dem?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Årsager og behandling af øjenflåd hos småbørn