Vær opmærksom, det er 6 sportsgrene, der kan abortere livmoderen

, Jakarta – Selvom du er gravid, opfordres mødre til at fortsætte med at træne regelmæssigt, fordi disse aktiviteter kan give mange fordele for mødre under graviditeten. Udover at gøre din krop stærkere, kan motion også hjælpe dig til at sove bedre og få et bedre humør.

Mødre skal dog også vide, at der er nogle sportsgrene, der er forbudt under graviditeten, fordi de kan abortere livmoderen. Ved at vide, hvilke sportsgrene der er sikre, og hvilke der er skadelige, kan mødre få fordelene ved motion og samtidig holde barnet sikkert i maven.

Læs også: Sikre tips til valg af sport til gravide kvinder

Farlig træning under graviditet

Før du begynder at dyrke visse sportsgrene under graviditeten, er det en god idé at diskutere det med din fødselslæge først. Der er flere former for træning, som gravide kvinder skal undgå, fordi de kan skade moderens og også fosterets tilstand.

Denne øvelse anses for farlig at udføre under graviditet, fordi den kan abortere livmoderen:

1. Sport, der er tilbøjelig til at falde

Gravide kvinder bør være forsigtige med den type træning, der kræver en høj balance. Moderens tyngdepunkt ændres i takt med at moderens mave vokser, så risikoen for at gravide mister balancen er endnu større.

Undgå sport, såsom ridning, surfing, skating , klatring og ishockey. Denne øvelse har potentialet til at få gravide til at falde på maven, hvilket kan resultere i en abort.

At cykle alene er ikke let, hvis moderen ikke er vant til at balancere sig med en gravid mave. Efter 12. eller 14. graviditetsuge opfordres gravide kvinder til at køre stationære cykler i stedet for at cykle udendørs.

2. Træn med fysisk kontakt

Andre former for sportsgrene, som også er forbudt under graviditet, er sport med fysisk kontakt eller som udløser en kollision, såsom fodbold, rugby, hockey, volleyball, boksning, squash , og kickboksning . Disse sportsgrene kan få moderens mave til at slå eller slå hårdt, der kan abortere livmoderen.

Læs også: Kan gravide lave vægtløftning?

3.Scubadykning

Til gravide kvinder, der har hobbyer dykning eller dykning , bør du undgå denne ene sport under graviditeten. Årsagen er, når moderen stiger op til vandoverfladen, er moderen i risiko for trykfaldssyge, nemlig lufttrykket i lungehulen er højere end trykket udenfor, så gravide har svært ved at trække vejret. Af denne grund bør gravide kvinder undgå denne sport, fordi det øger risikoen for abort og fødsel af babyer med fødselsdefekter.

4. Højdesport

Under graviditet bør sport i høj højde, såsom bjergbestigning til højder på 2500 meter (8000 ft) eller mere, også undgås. Ændringer i iltniveauet, der er ret drastiske, kan sætte mødre og babyer i livmoderen i risiko for højdesyge.

5. Sport, der involverer springbevægelse

Forandringer i leddene, der bliver løsere under graviditeten, kan øge risikoen for, at gravide oplever risikoen for skader. Undgå at dyrke sport som aerobic og kickboksning mulighed for abort.

6. Motion, der øger kropstemperaturen

Sport, der kan øge moderens kropstemperatur og gøre moderen varm, bør også undgås under graviditeten. Eksempel, varm yoga eller varm pilates . Bikram yoga, som kræver, at deltagerne udfører yogabevægelser i et varmt rum, bør også undgås. Disse sportsgrene kan abortere livmoderen på grund af udsættelse for høj varme. Gravide kvinder har også forbud mod at svømme i varme bassiner under graviditeten.

Moderat intensitetstræning, hvor den gravides hjerte slår hurtigere, men hun stadig kan tale, bør ikke øge kropstemperaturen. For at reducere risikoen for overophedning skal du dog drikke rigeligt med vand under træningen og ikke træne i varmt vejr.

Læs også: Gravide kvinder, der svømmer, skal kende disse 5 tilstande

Det er den øvelse, som mødre bør undgå under graviditeten, fordi det kan abortere livmoderen. Ud over at motionere regelmæssigt, kan mødre også opretholde moderens og livmoderens sundhed ved at tage prænatale vitaminer.

Mor kan bruge appen at købe de vitamintilskud, som du har brug for. Kom nu, Hent applikationen lige nu.



Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Hvilke sportsgrene er ikke sikre at dyrke under graviditet?.
WebMD. Fået adgang i 2021. Træn ikke, når du er gravid