Bliv ikke forvirret, sådan kan du se forskel på ledsmerter og knoglesmerter

, Jakarta – Smerter, der pludselig dukker op i kroppen, betragtes ofte som det samme, nemlig ledsmerter. Faktisk kan det være, at smerten, der opstår, er knoglesmerter. Hvad er egentlig forskellen mellem ledsmerter og knoglesmerter? Hvordan kan man se forskel? Se forklaringen her

Faktisk består led af flere knogler, der er forbundet med hinanden. Med andre ord er et led et mellemrum mellem to knogler, der er forbundet med hinanden. Led kan findes over hele kroppen. Smerter, der opstår i kroppen, kan være et symptom på visse sygdomme, såsom gigt.

Men faktisk må ikke al smerte, der opstår, komme fra den samme kilde. Forskellige kilder til smerte, kan have forskellige årsager. Derfor er det meget vigtigt at kende kilden til smerten for at kunne opdage mulige årsager eller visse sygdomme.

Læs også: Lær flere typer af gigt at kende

En af de udløsende faktorer for smerter i kroppen er ledsmerter, som er en tilstand, der giver ubehag, smerter eller betændelse i leddene i kroppen. Smerterne, der opstår ved ledsmerter, kan være forskellige afhængigt af årsagen. Normalt er smerterne dog mindre udtalte om morgenen, men de kan blive værre med tiden, selv i løbet af dagen.

Udover ledsmerter kan der også opstå smerter i kroppen på grund af knoglesmerter. Denne tilstand opstår, når noget får knoglen til at blive irriteret og betændt. Normalt angriber knoglesmerter, der opstår, ikke kun én knogle, men kan påvirke flere knogler.

Der er flere ting, der kan øge en persons risiko for at udvikle knoglesmerter, herunder sportsskader, ulykker, mineralmangel, knoglekræft, knogleinfektioner, leukæmi og sygdomme, der blokerer blodgennemstrømningen til knoglerne.

Ikke meget forskellig fra ledsmerter, smerte og symptomer forårsaget af knoglesmerter kan også være forskellige for hver person. Det er påvirket af, hvad der forårsager knoglesmerter.

Men generelt vil denne tilstand få patienter til at føle stort pres på knoglerne, kramper, hævelse og søvnforstyrrelser. Så hvordan kan du se forskel på ledsmerter og knoglesmerter?

Læs også: 3 mindre kendte årsager til rygsmerter

  • Alvorlighed

En måde at finde ud af kilden til smerte er at være opmærksom på dens sværhedsgrad. Normalt er knoglesmerter mere intense end led- eller muskelsmerter. Knoglesmerter føles skarpere og føles som at blive stukket, især hvis smerten er forårsaget af en brækket knogle.

I mellemtiden, ved ledsmerter, er smerten, der vises, normalt lettere, selv nogle mennesker kan ikke mærke det for meget. Der er dog nogle tilstande, der kan gøre smerten, der virker meget generende og uudholdelig.

  • Tilbagefaldsfrekvens

Forskellen på knoglesmerter og ledsmerter kan også ses ud fra, hvor ofte smerterne kommer igen. Ledsmerter kommer normalt sjældnere igen og opstår kun, når den betændte eller hævede del af leddet flyttes. Mens knoglesmerter, kan smerten mærkes hele tiden og let at gentage sig. Smerter, kan endda opstå, når kroppen hviler eller ikke gør noget.

Læs også: Undervurder ikke rygsmerter på grund af klemte nerver

Alligevel er det en god idé straks at konsultere en læge, hvis du oplever anfald af uudholdelige smerter. Eller du kan tale om det først med lægen i appen . Formidle de første symptomer, der viser sig for lægen igennem Video/taleopkald og Snak . Få de bedste anbefalinger fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!